Beloc Zok 50 mg Yan Etkileri Nelerdir? Beloc Zok Vücuda Zararları

Beloc Zok 50 mg Yan Etkileri Nelerdir? Beloc Zok Vücuda Zararları

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beloc Zok 50 mg yan etkileri nelerdir? Beloc cinselliği etkiler mi? Beloc kalp çarpıntısı yapar mı? Bu yazımızda Beloc Zok prospektüs bilgileri ışığında Beloc Zok 50 mg yan etkileri hakkında kapsamlı bilgileri aktaracağız..

Beloc Zok 50 Mg Nedir, Ne İçin Kullanılır?

Beloc Zok 50 mg yan etkileri nelerdir açıklamadan önce Beloc nedir konusuna değinelim. Beloc Zok 50 mg etken maddesi metoprolol süksinat olan bir tansiyon ilacıdır. Beloc tansiyon ilacının en belirgin özelliği ise nabzı yavaşlatmasıdır. Bu tansiyon ilacı, fiziksel ve zihinsel çalışma nedeniyle stres hormonlarının kalp üzerindeki etkisini azaltır.

Beloc Zok 50 mg, 100 mg ve 25 mg formlarında AstraZeneca ilaç firması tarafından üretilmektedir. Bu tasiyon ilacı yalnızca nabzı yavaşlatmaz. Peki, Beloc Zok 50 mg ne işe yarar, neden kullanılır?

Kapsamlı bilgi için: Beloc ZOK 50 Mg Nedir Ne İçin Kullanılır, Nasıl Kullanılır? Beloc ZOK Yan Etkileri Nelerdir?

Beloc Zok 50 mg Yan Etkileri Nelerdir? Beloc Zok Vücuda Zararları

Beloc Zok 50 miligram Ne İşe Yarar?

Beloc zok hem yetişkinlerde hem de çocuklarda kullanılabilen bir ilaçtır. Genel olarak bu ilacın kullanım amaçları şunlardır:

  • Hipertansiyon hastalığını tedavi etmek
  • Nabzı yavaşlatmak
  • Aritmiyi tedavi etmek
  • Yüksek kan basıncını tedavi etmek

Tüm bunlar dışında çeşitli kalp ve tansiyon sorunları için bu ilacın doktorlar tarafından reçete edilebildiği Beloc Zok prospektüsünde belirtilmektedir.

1- Ergenlerde ve Çocuklarda Beloc ZOK Ne İçin Kullanılır?

Ergenlerde ve çocuklarda Beloc Zok 50 mg yan etkileri olabilmektedir çünkü bu ilaç 6-18 yaş arasında olmak kaydıyla yüksek kan basıncını düşürmek; tedavi etmek amacıyla da kullanılır.

2- Yetişkinlerde Beloc ZOK 50 Mg Ne İçin Kullanılır?

6-18 yaş arası çocuklarda ve ergenlerde yalnızca yüksek kan basıncını düşürmek amacıyla reçete edilen Beloc Zok tansiyon ilacı, yetişkinlere farklı sebeplerle tedavi amacıyla reçete edilebilir. Yetişkinlerde Beloc tansiyon ilacı kullanım amaçları şunlardır:

  • Kalp çarpıntısını engellemek
  • Yüksek tansiyonu düşürmek
  • Göğüs ağrısını engellemek
  • Kalp yetmezliğini tedavi etmek
  • Aritmi tedavisi
  • Kalp krizi yaşamış hastaların tekrar kalp krizi geçirmesini önlemek
  • Migren tedavisinde koruyuculuk sağlama

Beloc Zok 50 Mg Yan Etkileri Nelerdir | Beloc Zok 50 Vücuda Zararları

Gelelim Beloc zok 50 mg yan etkileri nelerdir, Beloc Zok vücuda zararları nelerdir sorusunun cevaplarına… Beloc Zok prospektüs içeriğinde bu ilacın yan etkileri çok yaygın, yaygın, yaygın olmayan ve seyrek yan etkiler olarak kategorize edilmiştir.

Öncelikle Beloc Zok 50 mg yan etkileri, bu ilacın etken maddesi metoprolol süksinata ve yardımcı maddelerine karşı hassasiyeti/alerjisi olanlarda söz konusu olabilir. Bu nedenle Beloc etken maddesi ve yardımcı maddelerine hassasiyeti olanlar kullanmamalı, kendilerine bu ilaç reçete edildiyse konuyla ilgili doktorlarına danışmaları gerekir. Beloc prospektüsünde Beloc Zok 50 mg yan etkileri kategorilerine göre sıralanmıştır.

Çok yaygın Beloc Zok 50 mg yan etkileri: yorgunluk

Yaygın Beloc Zok 50 mg yan etkileri: kabızlık, sersemlik, el ev ayakta soğukluk, mide bulantısı, çarpıntı, kalp ritminde artış, aktivite sırasında nefes darlığı, karın ağrısı, baş dönmesi, ishal

Yaygın olmayan Beloc Zok 50 mg yan etkileri: kilo artışı, göğüs ağrısı, uyku hali, depresyon, nefes darlığı, astımı olan kişilerde darlık hissi, geçici kalp yetmezliği belirtilerinde ağırlaşma, uyuşukluk, vücutta ödem, cilt duyarlılığı, karıncalanma, uyku bozukluğu

Seyrek görülen Beloc Zok 50 mg yan etkileri: görme bozukluğu, kulak çınlaması, terlemede artış, huzursuzluk ve sinirlilik, karaciğer enzimleri artışı, kafa karışıklığı, kalp hızı azalması, kulak uğultusu, bayılma, saç dökülmesi, hafıza sorunları, sedef hastalarında ilerleme, göz kuruması, kan hücresinde azalma, geçici olarak cinsel isteğin azalması

Beloc Zok 50 mg Yan Etkileri Nelerdir? Beloc Zok Vücuda Zararları

1- Beloc Kalp Çarpıntısı Yapar Mı?

Beloc Zok tansiyon ilacı yan etkilerinden biri kalp çarpıntısıdır. Yaygın olarak görülen bu yan etki bazı Beloc kullananlarda ortaya çıkabilir.

2- Beloc Yan Etkileri Cinsel İsteksizlik Var Mı?

Beloc Zok 50 mg yan etkileri arasında seyrek görülüyor olsa da cinsel isteğin azalması bulunmaktadır. Ancak bu yan etkinin geçici olarak görüldüğü bilgisine prospektüste yer verilmiştir.

Ayrıntılı bilgi için : Beloc Zok Cinselliği Etkiler mi? Tansiyon İlacı Beloc Yan Etkileri Cinsel isteksizlik Yaratır mı ?

3- Beloc 50 mg Tansiyon Düşürür Mü?

Beloc 50 mg tansiyon düşüren bir ilaçtır. Bu ilaç yüksek kan basıncını düşürerek nabzı yavaşlatmada etkilidir.

4- Beloc Hangi Durumda Verilmez?

Beloc Zok kullanmaması gereken kişiler prospektüste belirtilmiştir. Prospektüs bilgilerine göre Beloc kullanılmaması gereken durum ve kişiler şu şekildedir:

  • Beloc Zok etken maddesi ya da yardımcı maddelerine hassasiyeti/alerjisi olanlar kullanamaz
  • 6 yaşından küçük çocuklar kullanamaz
  • Kan dolaşımı problemi olanlar kullanamaz
  • Şikayete neden olan kan basıncında düşme, kalp hızında yavaşlama olan kişiler kullanamaz
  • Kalbin kanı vücuda pompalayamamasına neden olan şok durumu olanlar kullanamaz
  • Kalp pili olmayan kişilerde, düzensiz kalp atmasına neden olan kalp rahatsızlığı olan kişiler kullanamaz
  • Sürekli ya da aralıklı olarak akciğer ödemi, düşük tansiyon, dolaşım yetersizliği, stabil olmayan kalp yetersizliği tedavisi olanlar kullanamaz
  • Gangren tehlikesi olan ve şiddetli periferik vasküler hastalığı olanlar kullanamaz
Beloc Zok 50 mg Yan Etkileri Nelerdir? Beloc Zok Vücuda Zararları

Beloc Ne Zaman Alınmalı?

Beloc Zok ne işe yarar baktığımızda, farklı amaçlarla farklı rahatsızlıkların tedavisinde kullanıldığı görülüyor. Dolayısı ile bu ilaç size reçete edilmişse doktorunuzun talimatlarına uyarak almanız gereken zamanı belirleyiniz.

Beloc 50 mg Günde Kaç Tane İçilir?

Beloc 50 mg günde kaç tane içileceği size doktorunuz ve eczacınız tarafından belirtilir. Farklı rahatsızlıkların tedavisinde kullanılan Beloc herkese aynı dozda reçete edilmez. Bu ilaç çentikli bir ilaçtır dolayısı ile bir bütün olarak ya da kırılıp yarım olarak alınabilir. Beloc tansiyon ilacı ezilmez ya da çiğnenmez; su eşliğinde yutularak içilir.

Yine Beloc Zok prospektüsünde bu ilacın yalnızca günde 1 kez alınması gerektiği yazmaktadır. Günde bir kez alınan Beloc etkisi gün boyu sürmektedir.

Kendisine Beloc Zok reçete edilen kişilerin bu ilacı nasıl kullanacağı hastaya eşlik eden diğer rahatsızlıklar da göz önüne alınarak doktor tarafından belirlenir. Dolayısı ile sadece doktorunuzun Beloc kullanım tavsiyesine uyunuz. Beloc Zok prospektüsünde tedavi amacına göre nasıl kullanım yapılacağı şu şekilde açıklanmıştır:

  • Aritmi tedavisi ve angina pektoris tedavisinde günde 1 kez 100 mg ya da 200  mg
  • Yüksek tansiyon tedavisinde günde 1 kez 50 mg veya 100 mg
  • Kalp krizi geçiren hastaların tekrar kalp krizi geçirmesini önlemek amacıyla günde 1 kez 200 mg
  • Kalp yetmezliği başlangıcında günde 1 kez 12.5 mg veya 25 mg
  • Migrne karşı önleyici tedavide günde 1 kez 100 mg, 200 mg arası
  • Kalp çarpıntısında günde 1 kez 100 mg
Beloc Zok 50 mg Yan Etkileri Nelerdir? Beloc Zok Vücuda Zararları

Beloc Ne Kadar Zamanda Etki Eder?

Beloc Zok prospektüsünde bu ilacın ne zaman etki ettiği yazmamaktadır ancak günde bir kez alınan bu ilaç tüm gün boyunca etkisini göstermektedir.

Beloc Kullanmazsam Ne Olur?

Beloc Zok tansiyon ilacı kalp ve tansiyon rahatsızlıklarını tedavi etmede kullanılan bir ilaçtır. Dolayısı ile çarpıntı, göğüs ağrısı, kalp yetmezliği vb. gibi rahatsızlıklar için kullanılır. Bu ilacın kullanılmaması durumunda örneğin kalp krizi geçiren kişilerin önleyici olarak doktor tarafından bu ilaç reçete edildiyse kullanılmaması durumunda yeniden kalp krizi geçirme riski söz konusudur.

Beloc 50 mg Fiyatı Ne Kadar?

Bu yazının hazırlandığı tarihte Beloc 50 mg fiyatı 55.52 TL’dir. Beloc Zok SGK kapsamında olan bir ilaçtır ve daha düşük fiyata reçeteyle eczaneden satın alınabilir.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!