Beloc ZOK 50 Mg Nedir Ne İçin Kullanılır
Beloc ZOK 50 Mg Nedir Ne İçin Kullanılır

Beloc ZOK 50 Mg Nedir Ne İçin Kullanılır, Nasıl Kullanılır? Beloc ZOK Yan Etkileri Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beloc ZOK 50 mg nedir; nabız azaltıcı bir ilaçtır. Kalp çarpıntısından kalp yetmezliğine, aritmiden hipertansiyon hastalığı tedavisine kadar pek çok hastalık için kullanılan bir ilaçtır. Ancak toplumda yaygın olarak Beloc ZOK 50 mg tansiyon ilacı olarak bilinmektedir.

Peki, Beloc ZOK 50 mg nedir, ne için kullanılır? Belcok Zok nasıl kullanılır? Beloc ZOK yan etkileri nelerdir? Kimler Beloc ilacı kullanmamalıdır? İşte, Beloc ZOK 50 Mg prospektüs bilgilerine göre hazırlanmış bilgiler…

Beloc ZOK Nedir?

Beloc ZOK 50 Mg Nedir Ne İçin Kullanılır
Beloc ZOK Nedir?

Beloc ZOK 25 mg, 50 mg ve 100 mg formları olan, tansiyon ilaç isimleri listesinde adı geçen bir ilaçtır. AstraZeneca tarafından üretilen Beloc ilaç genellikle nabzı yavaşlatmak, aritmiyi ve yüksek tansiyon hastalığını tedavi etmek için kullanılır. Beloc ilaç çocuklarda yüksek kan basıncı tedavisinde, yetişkinlerde de pek çok sağlık sorunu nedeniyle kullanılmaktadır.

Beloc ZOK 50 MG Nedir, Ne İçin Kullanılır?

Beloc ZOK 50 Mg Nedir Ne İçin Kullanılır
Beloc ZOK 50 MG Nedir, Ne İçin Kullanılır?

Beloc ZOK 50 Mg nedir; etken maddesi metoprolol süksinat, yardımcı maddeleri ise parafin, silikon dioksit, hidrosipropil selüloz, etil selüloz, sodyum steari fumarat, hidroksipropil metil selüloz, polietilen glikol, titanyum dioksit ve mikrokristalin seüloz olan bir ilaçtır.

Belok ZOK ilaç etken maddesi metoprolol, zihinsel ve fiziksel çalışma kaynaklı ortaya çıkan stres hormonlarının kalbe olan etkisini azaltmada etkilidir. Dolayısı ile Beloc ZOK ne işe yarar; kalp atım hızını yani nabzı yavaşlatır.

Yetişkinlerde Beloc ZOK 50 Mg Ne İçin Kullanılır?

Yetişkinlerde Beloc ilaç kullanımı şu nedenlerle yapılır:

  • Yüksek kan basıncını (yüksek tansiyonu) önlemek
  • Kalp yetmezliği tedavisi
  • Aritmi (düzensiz kalp atımı) tedavisi
  • Göğüs ağrısını önlemek
  • Kalp çarpıntısını önlemek
  • Kalp krizi geçiren hastaların ileride yeniden kalp krizi geçirmesini önlemek
  • Migren için koruyucu tedavi amacıyla

Ergen ve Çocuklarda Beloc ZOK 50 Mg Ne İçin Kullanılır?

Beloc ZOK 50 Mg ilaç 6 ile 18 yaş arası çocuklarda ve ergenlerde de kullanılabilmektedir. Yetişinlerde farklı olarak Beloc ZOK çocuklarda ve ergenlerde yalnızca yüksek kan basıncı tedavisinde kullanılır.

Beloc ZOK 50 Mg Nasıl Kullanılır?

Beloc ZOK 50 Mg Nedir Ne İçin Kullanılır
Beloc ZOK 50 Mg Nasıl Kullanılır?

Beloc ZOK 50 Mg nasıl kullanılır; yalnızca doktorun tavsiye ettiği şekilde. Beloc ZOK kullananlar sadece doktorun önerdiği dozda ve şekilde ilaç kullanımı gerçekleştirmelidir. Eğer doktorunuz Beloc ZOK 50 Mg nasıl kullanılır konusunda bilgi vermediyse, ilacı eczaneden alırken eczacınıza danışabilirsiniz.

Beloc ZOK 50 mg nedir; çentikli bir formdadır. Dolayısı ile bölünerek içilebilir. Doktorun önerdiği dozda, en az yarım bardak su ile içilmesi gereklidir. Çiğnemeye ya da ezmeye uygun olmadığı Beloc ZOK prospektüs içeriğinde belirtilmiştir.

Beloc ZOK 50 mg nasıl kullanılır sorusunun cevabı, hastaya eşlik eden diğer hastalıklara ve kullanılan ilaçlara bağlı olarak değişir. Ancak Beloc ZOK prospektüs bilgilerinde bu ilacın kullanım nedeni ve kullanım tavsiyesi şu şekildedir:

  • Yüksek tansiyon amacıyla kullanımda; günde bir defa 50 mg veya 100 mg
  • Aritmi (düzensiz kalp atımı) ve angina pektoris tedavisinde; günde bir defa 100 mg veya 200 mg
  • Kalp yetmezliği nedeniyle başlangıçta; günde bir kez 12.5 mg veya 25 mg (Bu durumda Beloc ZOK kullananlar doktor kontrolünde dozu kademeli olarak 200 mg’a kadar artırır)
  • Kalp krizi sonrası kalp krizinin tekrarının önlenmesinde (profilaktik tedavide); günde bir kez 200 mg
  • Kalp çarpıntısı için; günde bir kez 100 mg
  • Migrene karşı tedavide; günde bir defa 100 mg-200 mg

Beloc Günde Kaç Defa İçilir?

Beloc ZOK 50 Mg prospektüs içeriğinde bu ilacın günde yalnızca 1 defa kullanılması gerektiği bilgisine yer verilmiştir. Beloc ilaç günde bir kullanımda dahi gün boyu etki göstermektedir.

Ergen ve Çocuklarda Yüksek Tansiyon Tedavisinde Beloc ZOK Kullanımı Nasıl Yapılır?

Beloc ZOK 50 mg nedir; 6 ile 18 yaş arası ergen ve çocuklarda yüksek tansiyon tedavisinde kullanılan ilaçlardan biridir. Beloc ZOK prospektüs bilgilerinde bu ilacın kesinlikle 6 yaş altındaki çocuklara verilmemesi gerektiği yazmaktadır. Ergenler ve çocuklar için en uygun doz ayarlaması yalnızca doktorlar tarafından yapılır ve bu nedenle Beloc ilaç yalnızda doktorun önerdiği doz ve şekilde kullanılmalıdır.

Ergenlerde ve çocuklarda yüksek tansiyon tedavisinde kullanılan Beloc ilaç başlangıç dozu Beloc ZOK prospektüs içeriğinde günde bir kez 0.5 mg/kg olarak belirtilmiştir. Yani çocuğun kilosu başına 0.5 mg önerilir. Gerektiğinde de Beloc ilaç çocuklarda günde bir kez 2 mg/kg’ye çıkartılabilir. Örneğin; gerekli ve doktor önerdiyse 25 kilo olan bir çocuk günde bir kez 50 mg Beloc ZOK ilaç kullanabilir.

Beloc Ne Zaman Alınmalı?

Beloc ZOK prospektüs içeriğinde bu ilacın ne zaman, aç mı tok mu içilmesi gerektiği bilgisine yer verilmemiştir. Doktorunuza ya da eczacınıza danışarak Beloc ilacı ne zaman içmeniz gerektiğini öğrenebilirsiniz.

Beloc ZOK Yan Etkileri Nelerdir? Beloc ZOK 50 Vücuda Zararları Nelerdir?

Beloc ZOK 50 Mg Nedir Ne İçin Kullanılır
Beloc ZOK Yan Etkileri Nelerdir? Beloc ZOK 50 Vücuda Zararları Nelerdir?

Her ilaçta olduğu gibi Beloc ZOK yan etkileri de söz konusudur. Özellikle Beloc etken maddesi ya da yardımcı maddelerine duyarlı olan kişilerde yan etki gelişebilir. Beloc ZOK prospektüs içeriğinde Beloc ZOK yan etkileri şu şekilde sıralanmıştır:

Çok yaygın yan etkiler: yorgunluk hissi

Yaygın yan etkiler: sersemlik hissi, çarpıntı, ayak ve ellerde soğukluk, baş dönmesi, mide bulantısı, baş ağrısı, kalp atımında azalma, fiziksel aktivite esnasında nefes darlığı, baş dönmesi, ishal, karın ağrısı, kabızlık

Yaygın olmayan yan etkiler: uyku hali, uyku bozukluğu, depresyon, uyuşukluk ve karıncalanma, geçici olarak kalp yetmezliği belirtilerinde ağırlaşma, nefes darlığı, astım hastalarında darlık hissi, göğüs ağrısı, vücuttu sıvı birikimi, kilo alma, ciltte duyarlılık

Seyrek yan etkiler: saç dökülmesi, aşırı terleme, cinsel isteğin geçici olarak azalması, kafa karışıklığı ve hafıza problemleri, gün ışığına duyarlılık, sinirlilik ve huzursuzluk hali, sedef hastalığında kötüleşme, kalp hızının azalması, kan hücresi sayısında azalma, karaciğer enzimlerinde artış, göz kuruması, görme bozukluğu, kulak uğultusu, kulak çınlaması ve bayılma

Beloc ZOK Bırakmak ve Yan Etkisi

Beloc ZOK yan etkileri yalnızca ilaca başlayınca değil; bırakılınca da görülebilir. Bunlar da Beloc ZOK yan etkileri arasındadır. Doktor bilgisi ve tavsiyesi olmadan Beloc ilaç kullanımının bırakılması, çarpıntı ve göğüs ağrısı gibi şikayetlere neden olabilir.

Dolayısı ile bu ilaca başlarken de bırakırken de Beloc ZOK 50 mg nedir, nasıl kullanılır, nasıl bırakılır bilgileri edinmek için prospektüs okunmalı ve doktora danışılmalıdır.

Beloc ZOK 50 Cinselliği Etkiler mi?

Beloc ZOK ilaç yan etkilerinden biri cinsel isteksizliktir. Ancak Beloc ZOK prospektüs bilgilerinde cinsel isteksizliğin geçici olarak görüldüğü ve bu yan etkinin seyrek yan etkiler arasında olduğu bilgisi mevcuttur.

İlginizi Çekebilir: Beloc Zok Cinselliği Etkiler mi? Tansiyon İlacı Beloc Yan Etkileri Cinsel isteksizlik Yaratır mı ?

Beloc Kalbe Zarar Verir mi?

Beloc ZOK ilaç doğru kullanımda kalbe zarar vermez; aksine kalbin zarar görmesini engeller. Yaygın olarak yüksek kan basıncı, aritmi ve kalp krizi tedavisinde kullanılan bu ilaç, kalbi daha sağlıklı olmasını sağlar, tansiyonu ve kalp atım hızını dengeler. Ancak kendisine bu ilaç verilmeyen kişiler zarar görmemek için kullanım gerçekleştirmemelidir.

Kısacası; Beloc ZOK 50 mg nedir diye araştırdığımızda karşımıza çıkan sonuçlardan anlaşılacağı üzere bu ilaç kalp sağlığı için kimi kişiler tarafından kullanılmalıdır.

Beloc ZOK 50 Mg Tansiyon Düşürür mü?

Beloc ZOK 50 Mg Nedir Ne İçin Kullanılır
Beloc ZOK 50 Mg Tansiyon Düşürür mü?

Beloc ZOK 50 mg nedir; etken maddesi metoprolol süksinat olan bir ilaçtır. Beloc etken maddesi, yüksek kan basıncını düşürücü etkiye sahiptir. Dolayısı ile Beloc ZOK ilaç tansiyon düşürür, nabzı yavaşlatır.

Beloc ZOK 50 Mg Kilo Yapar mı?

Beloc ZOK 50 Mg Nedir Ne İçin Kullanılır
Beloc ZOK 50 Mg Kilo Yapar mı?

Beloc ZOK 50 mg nedir diye araştırdığımızda bu ilacın kilo yapmak gibi bir yan etkiye sahip olduğu görülmemektedir.

Beloc ZOK 50 MG Kullananlar Kimlerdir?

Beloc ZOK 50 Mg Nedir Ne İçin Kullanılır
Beloc ZOK 50 MG Kullananlar Kimlerdir?

Beloc ZOK ilaç kullananlar 6-18 yaş arası çocuk ve ergenler ile yetişkinlerdir. Kalp krizi geçmişi olanlar, migreni olanlar, aritmisi olanlar, çarpıntısı olanlar, yüksek tansiyon hastaları Beloc ZOK kullananlar arasındadır.

Beloc ZOK 50 Mg Fiyatı Ne Kadar?

Beloc ZOK 50 Mg Nedir Ne İçin Kullanılır
Beloc ZOK 50 Mg Fiyatı Ne Kadar?

Bu yazının hazırlandığı 2023 Mart ayında Beloc ZOK 50 mg 20 tablet fiyatı 54.08 TL’dir.

Beloc ZOK İlaç Reçetesiz Alınır mı?

Beloc ZOK 50 Mg Nedir Ne İçin Kullanılır
Beloc ZOK İlaç Reçetesiz Alınır mı?

Beloc ZOK 50 mg nedir; ilaç reçeteli satılan bir ilaçtır. Doktor tavsiyesi ve reçetesi olmadan alınıp kullanılmamalıdır.

YouTube video

Beloc İlaç SGK Tarafından Karşılanıyor mu?

Beloc ZOK 50 Mg nedir; doktorlar tarafından hastalarına sık reçete edilen çarpıntı, yüksek kan basıncı düşürücü ve aritmi tedavisi ilacıdır ve SGK kapsamındadır.

BELOC® ZOK 50 mg Kullanma Talimatı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!