featured

Alman Ordusunda Koronavirüs Tespiti Yapan Eğitimli Köpekler

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Koronavirüs tespitinde Alman Ordusu tarafından özel eğitilen köpekler kullanılmaya başlandı. Köpeklere verilen eğitimlere ek bazı eğitimler eklendi. Bu ek eğitimler sonunda köpeklerin virüslü ürünleri tespit edebildiği görüldü.

Tüm dünyayı etkileyen virüs ile mücadelede tüm yöntemler deneniyor. Sağlık sektörü farklı cihazlar ve aşılar geliştirmeye çalışıyor. Ama en tuhaf yöntemi Alman Ordusu geliştirdi. Orduda görev yapan eğitimli köpekler virüs tespiti için eğitilmeye başlandı.

Köpeklerin eğitimleri; Hannover Veterinerlik Yüksek Okulu, Hannover Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Hamburg Eppendorf Kliğini’nde gerçekleştirildi. Eğitimler sonunda köpeklerin Covid-19 virüslü ürünleri tespit ederek diğerlerinden ayırdığı gözlemlendi. Virüs içeren ürünler, hastalık geçirmiş kişilerden alınan örneklerle hazırlandı.

Virüslü Paketleri Tespit Edebilen Eğitimli Köpekler

Savunma Bakanın da ziyaret ettiği eğitim merkezinde 8 köpek eğitim için seçildi. Bu köpeklere 1 hafta süreli özel bir ek eğitim verildi. Eğitimlere seçilen köpekler, Alman ordusuna ait ve Ulmen kentinde bulunan köpek eğitim merkezinden seçildi.

Koronavirüs hastası olan insanların burunlarından ve ağızlarından alınan sürüntülerle paketler hazırlandı. Paketlerin hangisini virüslü hangisinin virüssüz olduğunu eğitmenler de bilmiyordu. Daha sonra eğitim alanına 8 eğitimli köpek ve hazırlanan paketler getirildi.

Her bir paket eğitim alanına rastgele dağıtıldı ve köpeklerin tatbikat süreci başlatıldı. Süre sonunda eğitimli köpekler, negatif paketlerin yüzde 96’sı ve virüslü pozitif paketlerin yüzde 83’ünü tespit ettiler. Eğitim alanına toplam 92 bin adet paket yerleştirildi. Eğitimli köpekler, bulunan paketlerin yüzde 94’ünde doğru tespit yaptı.

Almanya Savunma Bakanı Eğitimleri Yerinde İnceledi

Virüsle mücadelede büyük faydaları olacağı düşünülen köpeklerin eğitim merkezleri önemli bir devlet adamını ağırladı. Almanya Savunma Bakanı Annegret Kramp Karrenbauer, 8 eğitimli köpeğin yetiştirildiği merkeze bir ziyaret gerçekleştirdi.

YouTube video

Köpeklerin bu denli bir başarılı görevi yerine getirmesindeki neden muazzam koku duyuları ile açıklandı. Eğitim Merkezinde görev yapan uzman Esther Schalke, köpeklerden bahsederken şunları söyledi;

“ Köpeklerin koku tanıma becerileri kamuoyunda bilinenden daha ileri bir seviyede. Buna rağmen köpeklerimizin koronavirüs bulaşmış kişileri ayırt etmede ne kadar hızlı bir şekilde eğitebileceğini görmek bizi de şaşırttı.”

Eğitim merkezinde corona virüsü salgınında yardımcı olması için yetiştirilen köpeklerden birçok alanda yardım istenecek.  Kamuya açık alanlarda, sınırda, havaalanında, spor salonlarında, etkinliklerde ve birçok alanda bu eğitimli köpekler görev alacak. Virüs bulaşmış insanları tespit edecek. Ayrıca bu köpekler; bomba arama ve mayın arama gibi görevlerde de kullanılıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!