featured

Almanya’da Seks İşçileri İsyanda “Dünyanın En Eski Mesleğini Kurtarın”

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Koronavirüs nedeniyle dünyadaki tüm mesleklerin işçileri olduğu gibi seks işçileri de büyük bir oranda etkilendi. Özellikle genelev işletmesinin yasal olduğu Almanya’daki işçiler büyük bir belirsizliğin içine düşmüş durumdalar. Bu nedenle de genelevlerin açılması için protesto düzenlediler.

Covid-19 pandemisi etkisini göstermeye halen devam ediyor. Sağlık, ticaret, eğitim, eğlence sektörü derken genelev işçileri de salgından etkilenen grup oldu. İnsan ilişkilerinin en yakın temaslısı olan bu sektör, pandemi sonrası büyük sekteye uğradı. Alman hükümeti, salgın geçene kadar tüm genelevleri kapattı. Hal böyle olunca da geçimini bu işten sağlayan yüzlerce kadın işsiz ve evsiz kaldı.

Salgının ve yasakların uzaması ile parasız kalan kadınlar, genelevler sokağı olarak bilinen Kırmızı Işık Bölgesi’nde eylem gerçekleştirdiler. Red Light District bölgesi olarak bilinen sokak, Almanya’nın Hamburg kentinde en hareketli sokaklardan birisiydi. Pandemi sonrası işsiz kalan genelev işçileri, genelevlerin açılması için protesto düzenlediler.

Pandeminin kısmen düşüşte olmasının ardından yeni normale geçen Almanya’da kafeler, restoranlar, barlar açılmaya başladı. Bu iş yerlerinin açılmasının ardından seks işçileri ayaklandı ve kendi iş yerlerinin de açılmasını istediler. Hükümete seslerini duyurabilmek adına da eylem gerçekleştirdiler.

“ Dünyanın En Eski Mesleğini Kurtarın “

Eylem sırasında pankartlar hazırlayan kadınlar ilgi çekici sloganlar da attılar. Pankart üzerinde yazılı bir mesajda “Dünyanın en eski mesleğini kurtarın” yazısı büyük ilgi çekti. Protestolar sırasında dikkat çekici olan sadece pankart yazıları değildi. Protestocuların kullandıkları maskeler de eyleme damgasını vuran faktörlerdendi.

Eyleme katılan işçilerden bazıları yüzlerine teatral maskeler takarak çevredekilerin dikkatini çekmeye çalıştı. Bir grup eylemci de müzik aletleri çalarak insanların eyleme olan ilgisini artırmaya çalıştı.

Almanya sokaklarında devam eden protestoyu Seks İşçileri Birliği düzenledi. Birlik tarafından yapılan açıklamada; genelevlerin kapalı kalması daha büyük riskleri ortaya çıkaracağı söylendi. Parasız ve evsiz kalan işçilerin yasa dışı olarak çalışmaya başladıklarını ilettiler. Bu durumda da kayıt tutulmasının zor olduğu ve kimlerle birlikte olunduğunun tespitinin zor olduğu söylendi. İşçilerin işleri denetlenemediği için de riskin büyük olduğu belirtildi.

Genelevlerde Pandemi Önlemleri Alınabilir

Tüm dünyada olduğu gibi Almanya’da da iş yerleri önlemler altında açılmaya başladı. Tüm iş yerlerinde sosyal mesafe kuralı, maske kullanımı ve dezenfektan kullanımı zorunlu hale getirildi. Bu önlemleri yerine getiren iş yerlerinin çalışmalarına devam etmesine izin verildi.

Seks İşçileri Birliği yaptığı açıklamada genelevlerin de diğer sektörlerde olduğu gibi tedbirler alabileceğini belirtti. Birlik yetkilileri; gelen müşterilere maske kullanımının zorunlu olacağını, dezenfektan kullanacaklarını söylediler. Bunun dışında da mekanın sık sık havalandırabileceklerini ilettiler. Ayrıca mekana girip çıkan kişilerin kayıtlarını tutarak kontrollü bir iş çıkaracaklarını söylediler.

Genelev çalışanları, işlerinin bir spor salonu, güzellik salonu veya kozmetik dükkanı kadar risk taşımadığını savundu. Spor müsabakalarında ve dans kurslarında olan risk kadar bir riskin işlerinde olabileceklerini ifade ettiler. Şuan için genelevlerin yeniden açılması adına bir açıklama yapılmadı. Seks işçileri hükümetten gelecek müjdeli haberi bekliyorlar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!