Böbrek Dostu Altın Otu Faydaları Nelerdir İbrahim Saraçoğlu Anlatıyor!

Böbrek Dostu Altın Otu Faydaları Nelerdir İbrahim Saraçoğlu Anlatıyor!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Altın otu faydaları böbrek sağlığından bağırsak sağlığına kadar uzayıp gidiyor. Bitki bitkiler arasında neredeyse altın kadar değerli olan altın oyu çayı ile kür uygulandığında çeşitli sağlık sorunlarının tedavisi destekleniyor. Peki, altın otu nedir? Altın otu faydaları nelerdir? Altın otu nasıl kullanılır? Altın otu hangi hastalığa iyi gelir?

Böbrek Dostu Altın Otu Faydalarını Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu Anlatıyor!

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, şifalı bitkiler ile kamuoyuna bilgi sunan kimya profesörü. Katıldığı bir televizyon programında bu defa altın otu faydaları nelerdir açıkladı. İşte, Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’nun anlatımından derlediğimiz altın otu faydaları, altın otu çayı tarifi…

1- Altın Otu Böbrek Dostudur

Altın otu faydaları denince akıllara ilk gelen; böbrek dostu şifalı bitkiler arasında yer aldığıdır. Altın otu ve altın otu çayı böbreğin sağlıklı çalışmasına yardımcıdır. Böbrek yetmezliği, böbrek sirozu gibi böbrek hastalıklarında tedaviye yardımcıdır.

Ancak her hastalık ve rahatsızlıkta olduğu gibi altın otu çayı kürü de doktora danışılmadan yapılmamalıdır. Her ne kadar böbrek sağlığının korunmasında yardımcı olsa da doktor onayı olmadan kür uygulanmamalıdır.

YouTube video

Altın Otu Çayı Faydaları Böbrek Büyümesinde (Hidronefroz) Etkili!

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu altın otu faydasının özellikle böbrek büyümesi şikayeti olan kişilerde sağlandığının altını çiziyor. Ancak ünlü Prof. Saraçoğlu, hidronefroz olan hastaların doktorlarına danışmadan altın otu kullanmasını önermiyor.

2- Altın Otu Çayı Hemoroidi Önler

Hemoroid (basur) rahatsızlığı olan kişiler için de altın otu çayı oldukça şifalıdır. Altın otu faydaları konusunda Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu hemoroidi olanlara ara sıra altın otu çayı tüketmesini tavsiye ediyor.

Ancak Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu hemoroidi olanlara çoban çantası kürünün daha yararlı olduğunu belirtiyor, altın otu çayı kürü hemoroide iyi gelse de çoban çantası otu kadar etkili değil.

3- Altın Otu Hazımsızlığa İyi Gelir

Altın otu hazımsızlık sorunlarına da iyi gelen şifalı bitkiler arasında yer alır. Eğer sık sık hazımsızlık yaşıyor, kabızlık gibi sorunlarınıza çözüm arıyorsanız altın otu çayı faydalarından yararlanabilirsiniz.

4- Bağırsak Hareketlerini Hızlandırır

Altın otu çayının bağırsak hareketlerini hızlandırma etkisi vardır. Ayrıca bağırsak sağlığını da destekler. Ancak fazla tüketim, bağırsakların fazla çalışmasına yol açacağı için zararlı olabilir.

5- Kuşburnu ve Ihlamur ile Birleşince Altın Otu Yağ Metabolizmasını Hızlandırır

Altın otu faydaları arasında yağ metabolizmasını hızlandırmak da var. Çünkü altın otu içeriğinde tilirozit bulunuyor. Ancak tek başına yağ metabolizmasını hızlandırmada altın otu yeterli değil. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’nun belirttiğine göre; içeriğinde tilirozit olan bir diğer şifalı bitki ıhlamur.

İkisinin de içinde tilirozit olduğu için ıhlamur ve altın otu birleşince, yağ metabolizmasını hızlandırma konusunda yüzde 50 etki ediyor. Ancak tam anlamıyla etki göstermesi için, hazırlanacak kürün içine hem tilirozit hem de bol C vitamini olan bir bitki daha eklenmeli. Bu şifalı bitki ise; kuşburnu.

Kısacası; yağ metabolizmasını hızlandırmak için kür uygulayacak olan kişiler; kuşburnu, ıhlamur ve altın otunu kullanarak bitki çayı hazırlayıp tüketmeli. Özellikle karın yağlarının erimesinde etki ediyor.

Böbrek Dostu Altın Otu Faydaları Nelerdir İbrahim Saraçoğlu Anlatıyor!

Altın Otu Nasıl Kullanılır?

Altın otu faydaları için en yaygın olarak altın otu çayı hazırlanıyor. Her ne kadar altın otu yağı faydaları olsa da böbrek sağlığı bağırsak sağlığı için altın otu çayı öneriliyor.

Altın Otu Çayı Nasıl Yapılır? Altın Otu Nasıl Kullanabilirim?

Altın otu kürü hazırlamak için; kaynayan 1 su bardağı suyun içine 1 tatlı kaşığı altın otu eklenir. 6 dakika kaynatıldıktan sonra süzülür ve ılımaya bırakılır. Hazırlanan altın otu çayı, bir bardak olacak şekilde akşam yemeğinden iki saat sonra içilir. Altın otu çayı faydaları görülebilmesi için içileceği zaman taze taze hazırlanmalıdır.

Altın Otu Ne Zaman İçilmeli?

Altın otu çayının Prof. Saraçoğlu tarafından, akşam yemeklerinden 2 saat sonra içilmesi tavsiye edilmektedir.

Altın Otu Nedir?

Altın otu; güneş gördüğünde altın gibi parlayan, kurutulduğunda bile rengi değişmediğinden dolayı altın otu, ölmez çiçek ya da güneş otu adını alan, bilimsel ismi ise helichrysum arenarium olan şifalı bir bitkidir. Pek çok ilacın ve kozmetik ürünlerin yapımında kullanılır.

Böbrek Dostu Altın Otu Faydaları Nelerdir İbrahim Saraçoğlu Anlatıyor!

Altın Otu Nerede Yetişir?

Altın otu Türkiye’de daha çok Doğu Anadolu Bölgesi’nde yetişmektedir. Ülkemizde altın otunun en iyisi de Van’da yetişmektedir. Bu sebeple başta Doğu Anadolu illeri olmak üzere Anadolu’da sıklıkla bitkisel tedavi amacıyla kullanılır.

Altın Otu Nasıl Saklanır?

Altın otunun cam bir kavanoz içinde güneş ışığı almayan gölgelik bir yerde saklanması gerekir. Çünkü güneş ışığı, altın otunun kimyasını bozmaktadır. Eğer altın otu güneş ışığı alırsa, hazırlanan altın otu çayı faydaları görülmez.

Altın Otu Hangi Hastalığa İyi Gelir?

Altın otu böbrek hastalıklarına, hemoroid hastalığına ve sindirim sistemi bozukluklarına iyi gelir.

Altın Otu Kimler Kullanamaz?

Altın otu faydaları olan şifalı bitkiler arasındadır fakat herkesin kullanımına da uygun değildir. Özellikle çeşitli kronik hastalıkları olanlar ve sürekli ilaç kullananlar, doktorlarına danışmadan altın otu çayı kürü uygulamamalıdır. Özellikle şeker hastaları, tansiyon hastaları, hamileler ve emziren anneler doktorlarına danışmalıdır.

Altın Otunun Zararları Nelerdir?

Aşırı olmadığı sürece altın otu çayı tüketmek yararlıdır. Ancak aşırı tüketimde çeşitli sağlık sorunları ortaya çıkabilir. Örneğin; böbrek yetmezliği olan kişilerde, altın otu böbreklerinin daha çok çalışmasını sağlayacağı için zararlı olabilir.

Böbrek Dostu Altın Otu Faydaları Nelerdir İbrahim Saraçoğlu Anlatıyor!

Altın Otu Zayıflatır mı?

Altın otu tüm etkilerinin yanı sıra ödem atıcıdır. Zaten yağ metabolizmasını hızlandırma etkisine sahip altınotu zayıflamaya da yardımcıdır.

Altın Otu Adet Söktürür mü?

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’nun blirttiği altın otu faydaları dışında bilinen bir faydası daha vardır. Bu şifalı bitki, adet söktürücü özellik de taşımaktadır.

Altın Otu Yağı Faydaları Nelerdir?

Altın otu yağı piyasada daha çok ölmez otu yağı, ölmez çiçek yağı olarak da biliniyor. Altın otu yağı faydaları ise şunlar olarak karşımıza çıkıyor:

  • Cildi sıkılaştırır
  • Cildin nemlenmesini sağlar
  • Yaşlanma karşıtıdır
  • Cilt bakımında kullanılır

İlginizi Çekebilir: 25 Maddede En Şifalı Bitkiler ve Faydaları

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!