Aprol Fort Nedir? Aprol Fort Ne İşe Yarar?
Aprol Fort Nedir? Aprol Fort Ne İşe Yarar?

Aprol Fort Nedir? Aprol Fort Ne İşe Yarar?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aprol fort nedir? Sorusu hekim tarafından Aprol fort reçete edilmiş pek çok insanın araştırdığı konular arasında yer almaktadır. Birçok web sitesinin konu aldığı ilaç türünün birden fazla faydası bulunduğu gibi beklenmedik ciddi rahatsızlıkların önünü de açtığını biliyor musunuz? Her tıbbı ilacın olduğu gibi Aprol ilacının da faydaları olduğu kadar zararları bulunmaktadır.

Bu sebepten dolayı reçete edilmeden kullanılması asla tavsiye edilmemektedir. Her ne kadar NSAİİ ilaç grubundan yani uyuşturucu etkisi narkotik türü etkenler olmayan bir ilaç yapısına sahip olsa da özellikle uzun dönemli kullanımlarda ciddi yan etkilere sebep olmaktadır.

Bizler de bugün sizler için Aprol fort ilacın faydalarını ve olası yan etkilerini araştırdık. Aprol fort nedir? Nasıl etkileri vardır? Zararları nedir? Hangi hastalıklara iyi gelir gibi birçok sorunun cevabını sizler için yanıtlıyoruz.

Aprol Nedir?

Aprol fort nedir ? Sorusunu yanıtlamak gerekirse Naproksen etken maddesi içeren NSAİİ ilaç grubundan bir ağrı kesici ve iltihap giderici ilaç türlerinden bir tanesidir. 

Her ne kadar uzun süreli kullanımlarda narkotik bir etkiye sahip olmadığı için bağımlılık yapmasa da, insan vücudunda belirli bir doz dan sonra duyarlılığını kaybedebileceği gibi ekstra organlarda tahribata da yol açabilmektedir. Bu sebepten dolayı asla öneri olarak kullanılmaması hekim reçetesi ile kullanılması gereken ilaç türlerinden bir tanesidir.

Aprol Fort Nedir? Aprol Fort Ne İşe Yarar?

Aprol ilacı regl sancılarına, eklem ağrılarına, diş ağrılarına ve baş ağrılarına çok iyi geldiği için fazlası ile halk tarafından tercih edilmektedir. Reçetesiz de eczaneden satın alınabilen bu ilaç Aprol tablet (275 mg) ve Aprol fort tablet(550 mg) olarak iki farklı şekilde satılmaktadır.

Yetişkinler genellikle daha etkili olduğu için Aprol fort kullanmaktadır. Ancak öneriden ziyade hekimin size önerdiği doz ve adet olarak kullanılması sağlığınızı tehlikeye atmamak için en doğru olanıdır.

Aprol Fort 550 Mg Nedir?

Aprol fort ilacın en çok tercih edilen formunu sizlere anlatmak gerekirse 550 mg doza sahip olan ürün hekimler tarafından birçok hastalığın giderilmesi için reçete edilmektedir. Ankilozan iltihabı, eklem iltihabı, burs iltihabı, tendon iltihabı, gut hastalığı, regl sancısı, diş ve diş eti sancıları, baş ağrıları, bel ağrıları, sinir ağrıları, osteoartrit, yumuşak doku iltihabı,  kas ve kemik ağrıları gibi birçok hastalığın tedavi sürecinde tercih edilmektedir.

Fakat kullanım dozunu genellikle 12 saatte bir olacak şekilde kullanmanız gerekmektedir. Ancak doktorunuz aksi bir durum ile reçete etti ise belirli bir zaman kullanmanızı istedi ise mutlaka kullanım koşullarını hekimin önerilerine göre yapmanızı tavsiye etmekteyiz. Basit ağrılar olarak nitelendirilen regl ve baş ağrıları için kullanıyorsanız 550 mg tablette mutlaka 12 saate bir içmeye özen göstermeniz gerekmektedir. Bu tarz durumlarda günlük 1375 mg dan fazla doz aşımı yapmamanız sağlığınız açısından fazlası ile önem arz etmektedir.

Aprol Fort 550 Mg Ne İşe Yarar?

Aprol fort hapı genellikle ortopedik ve cerrahi işlemler sonrasında hekimler tarafından hem ağrı kesmesi için hem de iltihabın dağılması için verilmektedir. İlacı kullanan insanlara özellikle eklem iltihaplarında göstermiş olduğu faydalar ile yarar sağlamaktadır. 550 mg doz yetişkinlerin şiddetli ağrıları için önerilmektedir. Ancak hekimin önermiş olduğu dozu önerdiği saatler arasında kullanmanız gerekmektedir. Bir diğer ağrı kesici Dolorex nedir ne için kullanılır yazımıza buradan ulaşabilirsiniz

Aprol Fort Nedir Diş Ağrısına İyi Gelir Mi?

Aprol fort nedir? Soruları acısından daha aydınlatıcı olabilmek için diğer merak ettiğiniz konular hakkında da cevapları sizlerle paylaşmaya çalışacağız. Diş ağrısı hakkında ilacın etkisi çok fazla merak edilmektedir.

Aprol fort diş ağrısı için kullanılan ilaçlar arasında yer almaktadır. Hekimler ağız ve diş ağrıları veya iltihapları için sıklıkla reçete ettiği ilaç grupları arasında Aprol haplarını kullanmaktadır. Özellikle ağız içi ameliyatlarından sonra gelişen enfeksiyon hastalıkları için sıklıkla hastaların kullanılması istenen ilaçların başında gelmektedir. İlaç hastaların ağrılarından ve enfeksiyonlarından kurtulmalarına yardımcı olmaktadır.

Aprol Diş Ağrısında Nasıl Kullanılır?

Diş ağrıları için genellikle 12 saatte bir tablet önerilmektedir. Hapı aldıktan yaklaşık 30 dakika sonra hemen etkisini göstererek ağrıların kesilmesine yardımcı olmaktadır. Çok şiddetli ve geçmeyen diş ağrılarınız var ise 8 saatte bir almanızda uygun olmaktadır. Fakat bu durumu hekiminize danışmadan kendinizce karar vererek asla uygulamayınız.

Aprol Fort Baş Ağrısına İyi Gelir Mi?

Aprol fort sorularına ek olarak en çok baş ağrısına iyi gelip gelmediği migren sancılarını kesip kesmediği çok merak edilmektedir. Aprol fort ağrı kesici mi? Soruları da en az ilacın etkisi kadar merak edilmektedir.

Genellikle ağrı durdurmak için özel etken maddeler ile hazırlandığı için Aprol baş ağrılarında da fazlası ile etki göstermekte ve sancıları 1 saat içerisinde geçirmektedir. Migren atağı geçirdiğiniz durumlarda 12 saatte bir kullanmanız ağrının kesilmesine yardımcı olacaktır.

Aprol Fort Yan Etkileri Nedir?

Aprol fort için en çok sorulan sorularınızı yanıtladığımıza göre yan etkilerinden de bahsetmemiz gerekmektedir. Aşağıda belirtilen yan etkilerden bir veya birden fazlası sizde oluşuyorsa hemen en yakın sağlık kuruluşuna başvurmanız gerekmektedir.

100 kişi de 1 yaygın olarak görülen yan etkileri şunlardır`;

  • Görme duyusunda bozulmalar
  • Cilt kaşıntısı
  • Bilinç bulanıklığı, konfüzyon
  • Kulak çınlaması
  • Baş ağrısı
  • Baş dönmesi
  • Yorgunluk ve uykulu hissetme

Bu belirtiler dışında uzun süreli bu ilacı kullanan kişilerde çok ciddi sayılan ve hemen ilacı kesip hekiminize acil başvurmanız gereken ciddi yan etkiler şunlardır;

  • İdrardan kan gelmesi ve idrar da azalma ( böbrek hasarı veya enfeksiyon habercisi)
  • Mide yanması veya ekşime, yanma, kusma, ishal ( mide veya bağırsak ülseri habercisi)
  • Dışkınızın koyu ve siyah olması (sindirim sisteminde bir problem olduğu belirtisi)
  • Boğaz ağrısı, burun kanaması sık oluşan enfeksiyon hastalıkları ( kan hücrelerinde problem)
  • Göğüs ağrısı, nefes darlığı ve baygınlık (anemi belirtisi)
  • Yüksek ateş, zihin bulanıklığı, ense sertliği, baş ağrısı ve ışığa duyarlı olma (menenjit belirtisi)
  • Göz ve cildin sararması ( karaciğer hasarı veya sarılık belirtisi)
  • Kalp ritimlerinde bozukluk (kandaki potasyum miktarının fazlalığının habercisi)
  • Mide ağrısı, halsizlik, yüksek ateş ( pankreas iltihabının habercidir.)
YouTube video

Ancak şimdi aşağıda belirttiğimiz yan etkileri hisseden kişilerin alerjik bir reaksiyona sahip olabilme durumları olduğu için acil olarak zaman kaybetmeden ilk yardım kuruluşlarına başvurmaları önemle rica edilmektedir.

Ağzınız, yüzünüz, dudaklarınız, diliniz veya boğazınızda şişme başlarsaHırıltılı nefes almaNefes almakta veya konuşmakta zorlukKaşıntılı, kırmızı, şişmiş, kabarmış veya soyulmuş bir cilt görünümüGöğüste veya boğazda sıkışma hissi

Kimler Aprol Fort Kullanamaz?

Aprol fort hakkında tüm bilinmeyen soruları cevaplamış iken kimlerin asla bu ilacı kullanmaması gerektiğini de sizlerle paylaşmak isteriz.

  • Naproksen etken maddeli ilaçlara alerji olan kişiler
  • NSAİİ ilaç türlerine alerjisi olan kişiler,
  • Mide ülseri sorunu olanlar,
  • Mide kanaması veya bağırsak kanaması geçiren kişiler,
  • Kalp yetmezliği veya kalp rahatsızlığı olan kişiler,
  • Yüksek tansiyon hastaları,
  • Karaciğer ve böbrek yetmezliği olanlar,
  • Crohn hastaları,
  • Ülseratif koliti olanlar,
  • Kan pıhtılaşması sorunları yaşayanlar,
  • Lupus hastaları
  • Gebe kalmak isteyen ya da emziren annelerin asla kullanmaması gerekmektedir.

Aprol Fort Ne Kadar?

Aprol fort hakkında tüm merak edilen soruları sizler için yanıtladık ancak reçetesiz de satıldığı için bir diğer merak edilen soru ise fiyatıdır. Aprol fort fiyat miktarı Mayıs 2023 yılı itibari ile eczane satış fiyatı 53,87 TL’dir. Ancak sizler yine de hekim tarafından tavsiye edilmedikçe hapı kullanmamaya özen gösteriniz. Aprol fort güncel fiyatı için bu platformdan bilgi alabilirsiniz. 

Aprol Fort Kullanma Talimatı

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!