10 Adımda Arkadaşlarla Konuşulacak Konular Neler

10 Adımda Arkadaşlarla Konuşulacak Konular Neler?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Arkadaşlarla konuşulacak konular genelde sohbet esnasında zorluk çekenlerin merak ettiği durumların başında yer alıyor.

Eğlenceli muhabbet konuları arayanlar aslında çok geniş bir skalaya sahip olduğunu gözden kaçırıyor. Sohbet konusu açma birçoğu için çok sıkıntı bir durum olsa da sanıldığı gibi değildir.

Zira uzun sohbet konuları herkesin aşina olduğu olaylardan çıkıyor. Bu kimi zaman ülke durumu olduğu gibi kimi zaman ise ilgi alanına bağlı olarak şekillenmektedir.

Eğer siz de arkadaşlarla konuşulacak konular konusunda sıkıntı çekiyorsanız, birkaç konu başlığına göz atarak kendinize konu belirleme yoluna girebilirsiniz.

Arkadaşlarla Konuşulacak Konular Listesi

İster kadın arkadaşla ister erkek arkadaşla konuşulacak konular benzerlik gösterebilmektedir. Cinsiyete bağlı olarak ayrımlar yok denecek kadar azdır.

Kısa sürede gerçekleştirebileceğiniz uzun sohbet konuları açmak adına değerlendirebileceğiniz konu başlıkları ise şöyle yer almaktadır:

1- Hayaller

10 Adımda Arkadaşlarla Konuşulacak Konular Neler

Herkesin konuşmaktan keyif aldığı ve arkadaşlarla konuşulacak konular arasında ilk sırada yer alan şüphesiz hayallerdir.

Hayal kurmak herkesin gerçekleştirdiği durumların başında yer almaktadır. Geleceğe dair kurulan hayallerin kapsamı giderek genişlemektedir.

Karşınızdaki kişiyi tanıyorsanız şayet işiniz daha kolay fakat tanımıyorsanız tanışmak için de iyi bir yol olduğunu söylemek mümkündür.

2- Çocukluk Anıları

10 Adımda Arkadaşlarla Konuşulacak Konular Neler

Eğlenceli muhabbet konuları arasında başlıca noktalardan birisi çocukluk anılarıdır. Siz de ‘Nerede o eski zamanlar?’ moduna geçecek yaştaysanız bundan daha iyi bir konu bulamazsınız.

Çocukluğunuzda yaşadığınız mutlu anılarınızı anlatmaya başlayarak uzun sohbet konuları açmak konusunda iyi bir adım atabilirsiniz.

3- Filmler ve Diziler

10 Adımda Arkadaşlarla Konuşulacak Konular Neler

Hayatın büyük bir bölümünü film ve dizilerin kapladığı düşünüldüğünde arkadaşlarla konuşulacak konular adına değerlendirebileceğiniz noktalardan birisi olduğunu rahatlıkla söylenebilir.

Üstelik bir de bu alana ekstra ilgi duyan bir arkadaşınız varsa sohbet açma konusunda zorluğu ortadan kaldırabilirsiniz.

Kendi ilgi duyduğunuz film ya da dizi sektörü hakkında bilgilerinizi dile getirirken sadece beğendiklerinizi değil, herkes tarafından beğenilip sizin beğenmedikleriniz üzerinde de mutlaka durun!

4- Yemekler

10 Adımda Arkadaşlarla Konuşulacak Konular Neler

Sohbet konusu açma illa ki absürt ve çok farklı bir konudan yana olmayabilir. Örneğin arkadaşınızla mesajlaşırken konu bulamamak gibi bir durumunuz varsa temel ihtiyaçlarınızı konu edinebilirsiniz.

Özellikle flörtle telefonda konuşulacak konular arasında yer alabilir. Zira karşınızdaki kişiyi tanımanız konusunda yardımcı olacaktır. Böylece arkadaşlarla konuşulacak konular ihtiyacınız giderilirken ileride bir yemeğe çıkmak istediğinizde de yol gösterici olacaktır.

5- Sporlar

10 Adımda Arkadaşlarla Konuşulacak Konular Neler

Ülkemizde özellikle erkek arkadaşla konuşulacak konular arasında futbol yer alıyor şüphesiz! Elbette erkeklere özgü değil, kadınlar da çok yakından takip ediyor.

Sadece futbol değil ülke başarışınızı dünyaya duyuran basketbol, voleybol gibi çeşitli branşlarda bulunmaktadır. Gerçekten ilgi ve bilgi sahibi olduğunuz konuları açabilirsiniz.

Burada dikkat etmeniz gereken eğer futbol hakkında bilgi sahibi değilseniz, bilgili gibi davranmayın. Karşıdaki kişiden bilgi almak adına da sohbeti ilerletirseniz karşınızdaki kişinin de hoşuna gidecektir.

6- Tatil Yapmak İstediği Alanlar

10 Adımda Arkadaşlarla Konuşulacak Konular Neler

Arkadaşlarla konuşulacak konular arasında özellikle tatil yapmak istediği alanları ekleyebilirsiniz. Türkiye tatil cenneti olmakla birlikte farklı alanları bünyesinde barındırır.

Örneğin arkadaşınıza Türkiye’de gezmek, görmek istediği alanları sorabilirsiniz. Tarihi yerlerden bahsederken eğer tarihe ilginiz varsa bu konuda bilgi verebilirsiniz. Aynı şekilde konu hakkında izlediğiniz film, belgesel önerileri de yapabilirsiniz.

Tatil elbette ülke ile sınırlı değildir. Yurtdışı gezi planları varsa bu konu hakkında merak ettiklerinizi sorabilir, karşınızdaki kişinin planlarını dinleyebilirsiniz.

7- İcat Etmek İstedikleri

10 Adımda Arkadaşlarla Konuşulacak Konular Neler

Herkesin hayal dünyası oldukça farklıdır. Fakat genelde bunu paylaşacak ve destek görecek çevresi olmadığından sadece hayal ile kalan icatlar da bulunmaktadır.

Flört ile konuşulacak konular arasında kısmet bulunan bu başlıkta karşınızdaki bireyin ileriye dönük düşüncelerini öğrenebilirsiniz.

İmkansız da olsa yapmak istediği icatları ve hayalleri başlıca konular olmaktadır. Ya da çoktan yapılmış olup ‘Bunu yapmayı ben düşünmüştüm!’ dediği konuları da sorabilirsiniz.

8- Asla Tahammül Edemediği İnsan Tipleri

10 Adımda Arkadaşlarla Konuşulacak Konular Neler
Arkadaşlarla Konuşulacak Konular

Sıkılmadan konuşulacak konular arasında kişinin tahammül edemediği insan tipleri bulunuyor. Arkadaşlarla konuşulacak konular kadar özellikle flörtle telefonda konuşulacak konular başındadır.

Bir insanı tanımak buna göre kendine çeki düzen vermek isteyenlerin tercih edeceği noktalardan birisidir. Karşınızdaki kişinin tahammül durumunu öğrenecek kendinizi de değiştirebilirsiniz.

Kendinizi değiştirmek bir yana kişinin neden böyle düşündüğünü de irdeleyerek ona farklı bakış açıları sunma şansınız da bulunuyor.

9- Gençliğine Bir Şey Söylemek İstesen, Ne Derdin?

10 Adımda Arkadaşlarla Konuşulacak Konular Neler

Yaşam süregelen düz bir ilerlemeden ibaret değildir. Kişi yaşadıklarından dersler çıkararak hep bir adım ötesine gitmeye çalışır.

Acı da olsa olaylar her zaman ders niteliği taşır. Bu da aslında konuşulması gereken konular arasında bulunur.

Peki siz olsaydınız gençliğinizdeki halinize ne öğüt vermek isterdiniz ve neden?

10- Arkadaşlarla Konuşulacak Konular | Telefonunda Olmazsa Olmazlar Neler?

10 Adımda Arkadaşlarla Konuşulacak Konular Neler

Teknoloji devrinde olduğumuz şüphesiz bir gerçek. Bu alanda sık sık telefonlarımızla birlikte hareket ediyoruz.

Arkadaşlarla konuşulacak konular arasında siz de teknolojiyi ekleyebilirsiniz. Telefonunda en sevdiği uygulamanın ne olduğunu sormak da bir sohbet açma konusudur.

Neden bu uygulamayı tercih ettiği neden önerdiği konusunda detaylar alarak ilerleme sağlayabilirsiniz. Konuşacak konu bulmak isteyene çok olasılık sağlıyor!

1
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
2
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!