Arveles Soğuk Algınlığına İyi Gelir Mi? Arveles Ne İçin Kullanılır?

Arveles Soğuk Algınlığına İyi Gelir Mi? Arveles Ne İçin Kullanılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Arveles soğuk algınlığına iyi gelir mi? Arveles ne ilacı ne işe yarar? Arveles neye iyi gelir? Bu yazımızda en çok kullanılan ilaçlardan biri olan Arveles nedir ayrıntılı şekilde açıklayacak ve Arveles soğuk algınlığına iyi gelir mi, sinüzit için ARveles kullanılır mı gibi en merak edilen sorulara cevap vereceğiz…

Arveles Nedir?

Arveles soğuk algınlığına iyi gelir mi gelmez mi belirtmeden önce Arveles nedir ve ne için kullanılır açıklayalım. Kısaca Arveles nedir; ağrı kesici ilaçtır. Arveles 25 mg film kaplı tablet etken maddesi deksktoprofendir. Çeşitli ağrıların giderilmesi için Arveles ağrı kesici ilaç reçete edilebilir ve kullanılabilir. Ancak her ağrı için bu ilaç kullanılmaz.

Daha kapsamlı bilgi için: Arveles Nedir ? Arveles Fiyat 2020 Listesi Değişti mi? Arveles Ne İçin Kullanılır?

Arveles Soğuk Algınlığına İyi Gelir Mi? Arveles Ne İçin Kullanılır?

Arveles Ne İçin Kullanılır? Arveles Neye İyi Gelir?

Peki, Arveles ne için kullanılır? Arveles prospektüsünde bu ilacın iyi geldiği hastalıklar ve ağrılar şu şekilde sıralanmıştır:

  • Osteoartrit
  • Romatoid artrit
  • Ankilozan spondilit
  • Akut gut artriti
  • Akut kas iskelet sistemi ağrıları
  • Dismenore (adet sancısı-ağrısı)
  • Postoperatif ağrılar (cerrahi travma sonrası ortaya çıkan ve dokunun iyileşmeye balamasıyla azalan akut ağrılar)

Arveles Soğuk Algınlığına İyi Gelir Mi?

Gelelim yazımızın ana konusu; Arveles soğuk algınlığına iyi gelir mi sorusunun cevabına… Görüldüğü üzere Arveles prospektüs içeriğinde bu ağrı kesici ilacın soğuk algınlığına iyi geldiğine yönelik bir bilgi bulunmamaktadır. Çünkü Arveles ağrı kesici ilaçtır; soğuk algınlığı ilacı değildir.

Ancak Arveles etkili bir ağrı kesici olduğundan prospektüste yazan ağrılar dışında, hastalar tarafından pek çok ağrı şikayetinde kullanılmaktadır. Ancak bu güçlü bir ağrı kesicidir. Dolayısı ile basit ağrılarda kullanılması önerilmemektedir. Soğuk algınlığı kaynaklı ağrılar da bunlardan biridir. Soğuk algınlığı için doktorunuzun önerdiği soğuk algınlığı ilacı kullanınız.

Arveles Grip İçin Kullanılır Mı?

Arveles soğuk algınlığına iyi gelir mi sorusunun cevabında olduğu gibi; Arveles grip ilacı da değildir. Ancak grip nedeniyle yaşanan ağrıların giderilmesi için Arveles kullananlar da vardır. Doktorunuza danışmadan kullanmayınız çünkü Arveles yan etkileri söz konusu olabilir.

Arveles Sinüzite İyi Gelir Mi?

Arveles sinüzitte kullanılan bir ilaç değildir. Sinüzit için doktorunuzun önerdiği ve reçete ettiği ilaçları kullanınız.

Arveles Boğaz Ağrısına İyi Gelir Mi?

Boğaz ağrısı, grip ve soğuk algınlığının en çok ortaya çıkan semptomlarından biridir. Ancak boğaz ağrısı için Arveles kullanılmaz.

Arveles Baş Ağrısına İyi Gelir Mi?

Arveles ağrı kesici ilaçlar arasında en etkili olanlardan biridir. Romatizmal hastalıkların ağrısında, kas ve iskelet sistemi hastalıklarının ağrısının tedavisinde de oldukça başarılıdır. Dolayısıyla baş ağrısı için içildiğinde de kısa sürede baş ağrısını geçirmektedir. Fakat güçlü bir ağrı kesici olduğundan hafif şiddetteki baş ağrısı için önerilmemektedir.

Arveles Diş Ağrısına İyi Gelir Mi?

Arveles prospektüs içeriğinde bu ilacın diş ağrısı için kullanıldığı yazmamaktadır ancak halk arasında diş ağrısı için ağrı kesici ilaç olarak Arveles sık kullanılmaktadır. Arveles iğne de aynı derecede oldukça etkilidir.

Arveles Soğuk Algınlığına İyi Gelir Mi? Arveles Ne İçin Kullanılır?

Arveles Ateş Düşürür Mü? Arveles Ateş Düşürücü Mü?

Arveles ateş düşürücü bir ilaç değil; ağrı kesicidir. Dolayısı ile ateş düşürücü olarak kullanılmaz.

Arveles Uyku Yapar Mı?

Herkeste geçerli olmamakla birlikte Arveles uyku yapabilir. Özellikle tablet formundan ziyade Arveles iğne daha çok uyku yapabilir.

Hamilelikte Arveles Kullanılır Mı?

Hamilelikte Arveles kullanımı önerilmez. Doktor tarafından reçete edilmediği sürece hamileler Arveles kullanmamalıdır. Arveles prospektüs bilgilerinde bu ilacın gebeliğin 3.trimesterinde kullanılmaması gerektiği yazmaktadır.

Emziren Anne Arveles İçerse Ne Olur?

Arveles prospektüs içeriğinde laktasyon döneminde bu ilacın kullanılmaması gerektiği yazmaktadır. Yani emziren anneler Arveles kullanmamalıdır. Eğer kullanım gerçekleşirse ilaç anne sütüne geçeceğinden bebeğe de geçecektir ve yan etkiler ortaya çıkacaktır.

Arveles Soğuk Algınlığına İyi Gelir Mi? Arveles Ne İçin Kullanılır?

BONUS: Soğuk Algınlığına Evde Ne İyi Gelir?

Arveles soğuk algınlığına iyi gelir mi; hayır. Peki, soğuk algınlığına ne iyi gelir? Soğuk algınlığı evde nasıl geçer?

Öncelikle her hastalıkta ve ağrı durumunda olduğu gibi öncelikle doktora danışmalı ve doktorun önerdiği ilaçlarla birlikte tedavi uygulanmalıdır. Doktorun tavsiyeleri dışında evde şunları yapmak soğuk algınlığına iyi gelebilir, şikayetleri azaltabilir ve iyileşmeyi hızlandırabilir:

  • Bol sıvı tüketmek
  • Tuzlu suyla gargara yapmak
  • Dinlenmek, istirahat etmek
  • Buruna buhar uygulamak
  • Uykuyu almak
  • C vitamini almaya özen göstermek
  • Vitamin ve mineraller yönünden zengin beslenmek

2
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
2
_a_rm_
Şaşırmış
1
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!