Asist Şurup Ne İşe Yarar | Balgam Söktürücü Asist %4 100 ML Pediatrik Şurup Nasıl Kullanılır?

Asist Şurup Ne İşe Yarar | Balgam Söktürücü Asist %4 100 ML Pediatrik Şurup Nasıl Kullanılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Balgam söktürücü Asist şurup ne işe yarar, nasıl etki eder? Asist pediatrik şurup nasıl hazırlanır? Asist şurup yan etkileri nelerdir, öksürük yapar mı? Bebeklerde ve çocuklarda Asist şurup nasıl kullanılır?

Bu yazımızda Asist şurup nedir ne işe yarar, yan etkileri nelerdir, nasıl kullanılır soruları ile birlikte bu şurupla ilgili cevabı en çok araştırılan sorulara, Asist şurup prospektüs bilgilerine göre yanıt verdik…

Asist Şurup Nedir? Asist %4 100 ML Şurup Nedir?

Asist şurup nedir; etken maddesi asetilsistein, yardımcı maddeleri sodyum sitrat dihidrat, disodyum EDTA, sodyum propil parahidroksi benzoat, sodyum metil parahidroksi benzoat, sorbitol, beta karoten ve portakal esansı olan granül formunda bir şuruptur. Asist %4 ile 100 ML şurup hazırlamak için 40 gr granül kullanılır.

Asist Şurup Ne İşe Yarar | Balgam Söktürücü Asist %4 100 ML Pediatrik Şurup Nasıl Kullanılır?

Asist Şurup Ne İşe Yarar? Asist Pediatrik Şurup Ne İçin Kullanılır?

Asist şurup etken maddesi bir aminoasit olan asetilsisteindir. Bu aminoasidin balgam söktürücü bir etkisi vardır. Dolayısı ile Asist şurup balgam söktürücü olarak kullanılır.

Ancak Asist şurubun tek etkisi balgam söktürücü olması değildir. Yüksek doz parasetamol kullanıldığında yaşanan karaciğer yetmezliğinin de önlenmesinde Asist kullanılır. Kısacası hem balgam oluşumun önlenmesinde ya da balgamın atılmasında kullanılan Asist, parasetamol alımına bağlı olarak gelişen karaciğer yetmezliğini önlemek için reçete edilir. Şimdi ayrıntılı olarak Asist şurup ne işe yarar inceleyelim…

Asist Şurup Ne İçin Kullanılır?

Asist şurup ne işe yarar ne için kullanılır sorusunun cevapları kısaca şu şekildedir:

  • Solunum yolu iltihaplanmasında yani bronşitte balgam oluşumunu azaltır
  • Soğuk algınlığında balgam oluşmasını azaltır
  • Oluşan balgamın sulanmasını ve daha kolay atılmasını sağlar
  • Yoğun kıvamlı balgamın azaltılması ve atılması için kullanılır
  • Solunum yolu salgısı bozukluklarının tedavisinde kullanılır

Asist Şurup Nasıl Hazırlanır?

Asist şurup ne ise yarar, nasıl kullanılır araştırması yapan pek çok internet kullanıcısı, granül şeklinde satılan bu şurubun nasıl hazırlanacağını da merak ediyor. Asist granül şurubun hazırlanması ile ilgili bilgiler ise şunlar:

  • Kullanımdan en az yarım saat önce hazırlanmalıdır
  • Şişede işaretli olan yere kadar yeni kaynatılmış ve su eklenmelidir
  • Şişe kuvvetli bir şekilde 1-2 dakika kadar çalkalanmalı ve dinlenmeye bırakılmalıdır
  • Karışım dinlendirildikten yarım saat sonra yine işaretli yere kadar su eklenir ve bir kaç kez kuvvetlice çalkalanır
  • Şişe içerisindeki granül tamamen çözündüğünde şurup kullanıma hazırdır

Asist Şurup Yapıldıktan Sonra Kaç Gün Kullanılır?

Asist şurup prospektüs bilgilerine göre hazırlandıktan sonra 12 gün kullanımı uygundur. Granül halindeki şurup, sulandırılıp hazırlandıktan sonra 12 gün boyunca aktivitesini korumaktadır. Bu şurubun etkisini koruyabilmesi için de sulandırıldıktan sonra buzdolabında, 2 ile 8 derecede muhafaza edilmesi gerekir. Ancak şurubun portakal tadını ve yarı saydam görünümünü koruyor olması gereklidir.

Asist Şurup Ne İşe Yarar | Balgam Söktürücü Asist %4 100 ML Pediatrik Şurup Nasıl Kullanılır?

Asist Şurup Nasıl Kullanılır?

Asist şurup ne işe yarar ne için kullanılır ele aldık… Asist şurup nasıl kullanılır, kaç gün ve günde kaç kez kullanılır sorusunun cevabı ise ilacı reçete eden doktor ya da eczacı tarafından verilir. Çünkü kimi zaman Asist prospektüs bilgilerinde anlatıldığı kullanımın dışında gün ve dozda da kullanılabilir.

Eğer siz de Asist şurup reçete edildiyse yapmanız gereken; doktorun ya da eczacının kullanım önerisine uymaktır. Doktor ya da eczacınız Asist şurup nasıl kullanılır belirtmediyse, Asist şurup prospektüs bilgilerine bakarak kullanım yapabilirsiniz.

1- 7 Yaşından Büyük Çocuklarda ve Yetişkinlerde Asist Şurup Nasıl Kullanılır?

7 yaşından büyük çocuklarda ve yetişkinlerde Asist şurubu sabah, öğle ve akşam olmak üzere günde 3 kez, 1 ölçek yani 5 ML kullanılır. Asist şurup ne işe yarar sorusunun cevabı da 7 yaşından büyük çocuklarda ve yetişkinlerde; balgam sökmek içindir.

2- Çocuklarda Asist Şurup Nasıl Kullanılır?

Çocuklarda Asist şurup nasıl kullanılır sorusunun cevabı, çocuğun yaşına göre değişir. 2 ile 7 yaş arasındaki çocuklarda sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez, 1 ölçek yani 5ML kullanılır.

2 yaşından küçük çocuklarda ise sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez, 2.5 ML yani yarım ölçek kullanılır.

3- Parasetamol Zehirlenmesinde Asist Şurup Nasıl Kullanılır?

Parasetamol zehirlenmesinde Asist kullanımında yükleme dozu kg başına 140 mg’dır. İdame dozu ise 4 saatte bir kg başına 70 mg’dir. Kısacası; parasetamol zehirlenmesinde Asist şurup prospektüs bilgilerine göre toplam 17 doz Asist kullanılır.

4- 2 Yaş Altı Çocuklarda Asist Şurup Nasıl Kullanılır?

Genel olarak Asist şurubu 2 yaş altındaki çocuklarda yalnızca doktor tavsiyesi ile kullanılır. Eğer Asist’i reçetesiz olarak aldıysanız ve çocuğunuz 2 yaşın altında ise kesinlikle doktor bilgisi olmadan kullanmayınız. Eğer doktorunuz 2 yaş altı çocuğunuza Asist reçete ettiyse, kullanım dozu ve şekli hakkında bilgi verecektir.

5- Asist Şurup Bebeklerde Kullanımı Var mı?

Asist şurup etken maddesi asetilsisteindir ve 1 yaş altı çocuk ile bebeklerde asetilsistein maddesi yalnızca hayati durumlarda, yalnızca doktorlar tarafından kullanılır. Eğer çocuğunuz 1 yaş ve altında ise kesinlikle Asist kullanmayınız.

Asist Şurup Ne İşe Yarar | Balgam Söktürücü Asist %4 100 ML Pediatrik Şurup Nasıl Kullanılır?

Asist Kaç Yaş İçin?

Asist 2 yaş üstü çocuklar ve yetişkinler için kullanılan bir balgam sökücü ilaçtır. Özelikle çocuklarda, doktor önerisi olmadan reçetesiz olarak kesinlikle kullanılmamalıdır. Kısacası Asist şurup ne işe yarar; balgam söktürmek için ama kullanım yaş sınırı vardır.

Asist Şurup Günde Kaç Kez Kullanılır?

Asist şurup kullananların yaş durumuna göre günde kaç defa kullanım yapacağı Asist şurup prospektüs içeriğinde belirtilmiştir. Asist şurup kullananlar eğer 7 yaş ve üzerindeyse sabah, akşam ve öğlen olmak üzere günde 3 kez kullanım yapabilir. Eğer Asist şurup kullananlar 7 yaş altında ise sabah ve akşam olmak üzere günde 2 defa kullanım yapmalıdır.

Asist şurubu kullanırken sadece doktor tavsiyesine uyulmalıdır. Çünkü kişilerin tedaviye vereceği yanıta göre doktorlar tarafından, prospektüste belirtilenin dışında kullanım önerilebilmektedir.

Asist Şurup Kaç Gün Kullanılır? Asist Şurup Kaç Gün Verilir?

Asist şurup ne işe yarar nasıl kullanır araştırması yapanların bilmesi gereken bir diğer konu da; şurubun kaç gün kullanılacağıdır. Asist şurup prospektüs bilgilerinde, bu ilacın 4-5 günden fazla kullanılmaması gerektiği yazmaktadır.

Asist Şurup Aç mı Tok mu İçilir?

Asist şurup prospektüs bilgilerinde bu şurubun yemeklerden sonra alınması gerektiği yazmaktadır. Eğer Asist şurup ne işe yarar nasıl kullanılır araştırıyorsanız ve kullanımla ilgili eczacıdan bilgi almadıysanız; bu şurubu tok karna içmelisiniz.

Antibiyotik Kullananlar Asist Şurubu Ne Zaman İçmeli?

Asist şurup prospektüs içeriğinde ayrıca antibiyotik tedavisi görenlerin bu şurubu ne zaman kullanması gerektiği bilgisine de yer verilmiştir. Buna göre; antibiyotik kullananlar, Asist’i antibiyotikten 2 saat önce ya da 2 saat sonra içmelidir.

Asist Şurup Ne İşe Yarar | Balgam Söktürücü Asist %4 100 ML Pediatrik Şurup Nasıl Kullanılır?

Asist Şurup Öksürüğü Keser mi?

Asist balgam sökücü etki gösteren bir ilaçtır; öksürük şurubu değildir. Asist şurup ne işe yarar sorusunun tek cevapları da; balgam sökmek ve parasetamol zehirlenmesini tedavi etmektir. Ancak balgam oluşumuna bağlı öksürük söz konusu ise balgamın sulanıp atılması ile öksürük şikayeti de ortadan kalkabilir. Ancak direkt olarak Asist öksürüğü kesmek için etki etmez.

İlginizi Çekebilir: Bitkisel Prospan Öksürük Şurubu Nedir?

Asist Balgam Söker mi?

Asist şurup ne işe yarar; soğuk algınlığı ve üst solunum yolu hastalıklarında balgam oluşmasını önlemek ve oluşan balgamın atılması için kullanılır. Dolayısı ile Asist balgam sökücü bir ilaçtır.

Hamileler Asist Şurup Kullanabilir mi?

Asist şurubun hamileler ve anne karnındaki bebek üzerine etkisi bilinmemektedir. Bu nedenle hamileler ya da hamilelik şüphesi olanlar bu durumu doktorlarına belirtmeli ve doktor onayı olmadan Asist şurubu kullanmamalıdır.

Emziren Anneler Asist Şurup Kullanabilir mi?

Asist şurubun anne sütüne geçip geçmediği hakkında yeterli bir bilgi bulunmamaktadır. Asist şurup prospektüs bilgilerinde belirtildiği üzere bu şurup, zorunlu olmadığı koşullarda emziren anneler tarafından kullanılmamalı, yalnızca doktor onaylıyor ise kullanılmalıdır.

Asist Şurup Antibiyotik mi?

Asist şurup antibiyotik değil, etken maddesi asetilsistein olan balgam sökücü bir şuruptur. Asist şurup ne işe yarar baktığımızda bu ilacın enfeksiyon ilacı değil sadece balgam söktürücü olduğu karşımıza çıkıyor.

Asist Şurup Nasıl Saklanır?

Asist şurup kullanıma hazır hale getirilmediyse (sulandırılmadıysa) kendi paketinde, çocukların erişemeyeceği bir yerde 30 derece altında, oda sıcaklığında saklanmalıdır.

Eğer Asist şurup sulandırılarak kullanıma hazır hale getirildiyse buzdolabında, 2 ile 8 derecede 12 gün boyunca saklanabilir. 12 gün sonrasında ise kullanılmamalı; imha edilmelidir.

Asist Şurup Ne İşe Yarar | Balgam Söktürücü Asist %4 100 ML Pediatrik Şurup Nasıl Kullanılır?

Asist Şurup Reçetesiz Alınır mı?

Asist şurup reçetesiz olarak da eczanelerden satın alınabilmektedir. Her ne kadar Asist şurup ne işe yarar cevabı balgam sökmesi gibi basit algılansa da etken maddesi nedeniyle dikkatli kullanılmalıdır. Ancak kesinlikle doktor tavsiyesi olmadan kullanılmaması gerekir. Özellikle çocuklarda yalnızca doktor reçete ettiyse kullanılmalıdır.

Asist Şurup Yan Etkileri Nelerdir?

Asist şurup etken maddesi ya da yardımcı maddelerinden birine karşı alerjisi olanlar bu şurubu kullanmamalıdır çünkü yan etkiye neden olabilir. Asist pediatrik şurup kullananlar şu yan etkileri gördüğünde derhal ilaç kullanımını durdurmalı ve en yakın hastanenin acil bölümüne başvurmalıdır:

  • Cilt kızarıklığı, kurdeşen, kaşıntı
  • Nefes almada zorluk
  • Kalp atışında hızlanma
  • Tansiyon düşmesi
  • Baş dönmesi
  • Dilde, dudakta, yüzde şişme
  • Kusma ve bulantı

Bu yan etkiler, ciddi Asist şurup yan etkileridir ve genellikle seyrek görülür. Ancak bir sağlık kuruluşuna hemen başvurmayı gerektirir. Bu nedenle doktor tavsiyesi olmadıkça ilacı satın alıp kullanmamalı, Asist şurup ne işe yarar araştırarak kendinizce kullanım gerçekleştirmemelisiniz.

Asist Pediatrik Şurup Fiyat

Asist şurup fiyatı eczanelerde bu yazının hazırlandığı tarihte 43.80 TL’dir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!