featured

Asiviral Krem Nedir? Asiviral Krem Ne İşe Yarar?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Asiviral krem nedir? Asiklovir etken maddesini barındıran Asiviral krem günümüzde pek çok insan tarafından kullanılmaktadır. Herpeks Simpleks adındaki virüsün neden olduğu yaraları önlemek adına kullanılan bu ilacın içeriği mutlaka araştırılmalıdır. Asiviral krem nedir? Asiviral krem ne işe yarar? Asiviral tablet nasıl kullanılır? Asiviral tablet yorumları nelerdir?

Asiviral Krem Nedir Ne İçin Kullanılır?

Asiviral krem nedir? Asiviral kremin etken maddesi asiklovirdir. Bunun yanı sıra içerisinde metil paraben, setostearil alkol, sodyum lauril sülfat, propilen glikol, deiyonize su gibi yardımcı maddelerde bulunmaktadır. Asiviral krem Herpeks Simpleks Tip 1 ve 2 ile Varicella Zoster virüsünün neden olduğu hastalıklar için kullanılmalıdır. Halk arasında bu hastalık içi su dolu hassas, kızarıklık ve kaşıntı ile endike olan uçuklardır.

1- Asiviral İlaç Ne İçindir? Asiviral Krem Ne İşe Yarar?

Asiviral krem nedir? Bu krem 10 gramlık, beyaz bir ambalajın içerisinde yer almaktadır. Alüminyum tüp ambalajlarda olduğu için açılmadığı takdirde uzun süre saklanabilmektedir. Ağırlıklı olarak deri üzerinde meydana gelen uçuklara sürülmekte ve bu uçukların neden olduğu semptomları iyileştirmektedir.

2- Asiviral Krem Sivilce İçin Kullanılır mı? Asiviral İlaç Nasıl Kullanılır?

Asiviral krem nedir? Asiviral krem sivilce için kullanılır mı konusunda uzmanlar önermektedir. Bu ilaç yalnızca Herpeks Simpleks virüsünün neden olduğu uçukların tedavisi için uygundur. Sivilceler üzerinde olumlu sonuçlar doğurması beklenemez.

3- Asiviral Krem Vajinada Kullanılır mı? Asiviral Vajinaya Sürülür mü?

Asiviral krem vajinanın dış yüzeyine uygulanabilir. Herpeks Simplex yalnızca yüzde değil, genital bölgede siğil şeklinde de meydana gelebilir. Bu durumda, asiviral krem nedir araştırması yapılarak bu kremin sürülmesi önerilir.

Ancak asiviral vajinaya sürülür mü konusunda dikkat edilmesi gereken önemli bir detay bulunmaktadır. Bu krem kesinlikle, vajinanın iç mukozasına sürülmemelidir. Bu durumda vajinada enfeksiyon gelişebilir.

4- Asiviral Krem Prospektüs | Asiviral Krem Kimler İçin Kullanılamaz?

Asiviral krem nedir? Bu kremin diğer detayları için hemen prospektüs bilgileri verilmelidir. Yukarıda da belirttiğimiz gibi bu krem türü ağız içi, göz ve vajina mukozası gibi bölgelere uygulanmamalıdır. Aksi takdirde tahriş söz konusu olabilir. Bu krem bağışıklık sistemini olumsuz etkileyebileceğinden HCV ya da AIDS hastalığı bulunan kişilerde kullanımı önerilmemektedir.

Kullanılması gerekiyorsa krem yerine tablet formu tercih edilmelidir. Bu ilacın kullanım öncesinde su ile direkt temas edilmesi önerilmez. Asiviral krem nedir? Asiviral kremin böbrek, karaciğer ve kalp yetmezliği bulunan bireylerde sadece doktor tarafından reçete edilmesi halinde kullanımı önerilmektedir. Yine bu ilaç hamilelerde ve emziren annelerde doktor izni ile kullanılmalıdır.

5- Asiviral Krem Kullanım Talimatı | Asiviral Krem Nasıl Kullanılır?

Asiviral krem nedir? Asiviral krem prospektüs ve kullanım talimatı incelendiğinde, dozun doktor tarafından belirlendiği bilgisine ulaşılmaktadır. Bu ilacın normal standartlarda 4 saat aralıklarla 5 kez uygulanması önerilmektedir. İlaç uçuk görülen bölgeye güzelce uygulanmalı ve yedirilmelidir. Kesinlikle su ile temas ettirilmesi önerilmez. Krem sürüldükten saatler sonrasında dahi durulanmamalıdır.

YouTube video

Asiviral krem nasıl kullanılır? Asiviral kremin kullanımı sonrası bölgede kızarıklık ve su dolu kabarcıklarda artış görülebilir. Asiviral kremin kullanımı konusunda çocuklar ve yaşlılar için öznel bilgilere yer verilmemiştir. Bu ilaç çocuklarda ya da yaşlılarda kullanılacak ise, doktora danışılması gereklidir.

6- Asiviral Krem Yan Etkileri Nelerdir? Asiviral Krem Kullananlar Ne Diyor?

Asiviral krem nedir? Asiviral krem alerjik durumlarda ya da doz aşımı söz konusu olduğunda bazı yan etkiler ortaya çıkabilir. Asiviral krem yan etkileri genellikle oldukça seyrek görülmektedir. Yan etkiler ise şu şekildedir;

Kaşıntı ve kurdeşen gibi alerjik reaksiyonlar,Yüz, dudak ve dilde şişme,Ciltte geçici olarak yanma ve batma,Deride aşırı kurulaşma ve buna bağlı olarak pul pul dökülme,Kızarıklık hissi,Temas dermatiti şeklindedir.

7- Asiviral Krem Nasıl Saklanmalı? Asiviral Krem Fiyat 2021

Asiviral krem nedir? Asiviral krem saklanması sırasında kuru ve serin yerlerin tercih edilmesi önerilmektedir. Asiviral krem ambalajı açılmadığı takdirde ve 25 derecede SKT tarihine kadar saklanabilir. Ambalajı açılan kremler kullanılmamalıdır. Bu krem zararlı etkileri nedeniyle çocukların erişemeyeceği yerlerde saklanmalıdır. Asiviral krem fiyat 2021 yılı itibariyle güncellenmiştir. Şubat 2021 yılında gelen zamlanma ile birlikte kremin yeni fiyatı 32.24 TL olmuştur.

8- Asiviral Tablet Formu Var mı? Asiviral 400 Mg Tablet

Asiviral krem nedir? Asiviral tablet formuna sahipte bir ilaçtır. Tablet formu 400 mg’lık içeriğe sahiptir. Asiviral hap nedir ne için kullanılır? Asiviral tablet krem formunu kullanamayacak, bağışıklık sistemi güçlü olmayan kişiler tarafından kullanılmalıdır. Bu ilaç krem formu ile aynı dozda etken ve yardımcı etken maddeler içermektedir.

Asiviral krem nedir? Asiviral tablet formunun krem formundan farklı olarak 6 saatte 4 kez ya da 12 saatte 2 defa kullanılması önerilmektedir. Tablet formu krem formuna göre çocuklarda da rahatlıkla kullanılabilecektir. Ancak bu tablet formunun çocuklarda dozajının doktor tarafından belirlenmesi gereklidir.  Asiviral tablet 400 mg fiyat bilgisi ise 49.22 TL’dir. 400 mg bu ambalaj içerisinde 25 adet film tablet yer almaktadır.

9- Asiviral Tablet ve Krem Muadili Olan İlaçlar Nelerdir?

Asiviral krem nedir? Asiviral tablet ya da krem formu kullanılmadığında muadili olan ilaçlar tercih edilebilecektir. Asiviral muadili olan ilaçlar neler onlardan da kısaca bahsedelim;

A) Zovirax Ne İşe Yarar? Asiviral Krem Nedir?

Asiviral krem nedir? Zovirax, Asiviral krem kadar çok tercih edilen bir ilaç türüdür. Zovirax Asiviral kremle aynı etken madde içeriğine sahiptir. Bu nedenle Asiviral kreme alerjisi bulunan kişilerin bu kremi tercih etmesi önerilmez. Zovirax krem fiyatı için tıklayınız.

B) Asiklovir Şurup Ne İşe Yarar?

Asivirak krem nedir? Asiklovir şurup ne işe yarar? Asiviral krem ile benzerlik gösteren bu ilaç şurup formundadır. Bu nedenle çocuklar ve yaşlılar başta olmak üzere, tablet ve krem kullanamayan kişiler bunu tercih edebilecektir.

10- Asiviral Kaç Gün Kullanılır? Asiviral Kaç Günde Etki Eder?

Asiviral kaç gün kullanılır? Asiviral krem nedir konusunda bir diğer bilinmesi gereken ilacın kullanımında düzene dikkat edilmesi gerektiğidir. Asiviral krem, minimum 5-7 gün aralığında kullanılmalıdır. Asiviral kaç günde etki eder konusunda ise 2-3 gün etkiyi görmek için yeterli olacaktır. Travazol krem nedir, bilgi almak için tıklayınız. 

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!