featured

Aşk Acısını Hafifletmenin 10 Etkili Yönü

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aşk… Kim aşık olmadı ki bu dünyada… Ferhat ile Şirinler Kerem ile Aslılar hiç tükenmedi… Fakat bazı aşklar tükenebilir özelliktedir. İster yıllarca süregelen bir ilişki olsun ister daha bir aylık kadar taze bir ilişki olsun aşk bitti mi biter. Peki aşk bittiğinde yani ayrılık yaşadığınızda ne olur? Depresyon dediğinizi duyar gibiyim. Peki depresyona girmeden aşk acısını hafifletme yolu var mı? Yeni bir sevgili mi? Hayır daha iyi çözümlerimiz var.

Düşünce Aşamasından Sıyrılmak İçin Farklı Şeylere Yönelin

Evde oturup, bütün vaktinizi O’nu düşünmeye ve hatalarınızı ayıklamaya yorcağınıza dışarı çıkın ve bir yerde oturup bir fincan kahve için. Oturduğunuz yerden maziyi izleyeceğinize capcanlı hayatı insanları izleyin ve umut dolu olun.

Onu Sormaktan Ya Da Gözlemekten Vazgeçin

Özellikle internet üzerindeki sosyal ağlardan “Acaba şuan ne yapıyor?” “Yeni biri var mı?” gibi sorularınıza cevap aramayı sürdürmeyin. Bitmiş ilişki bitmiştir, O’nun nerede nasıl ve ne yapıyor olduğunu araştırmayın. Ortak arkadaşlarınızdan havadis almayı bırakın.

Daha Çok Çalışın

Yoğun çalışarak zihninizdeki soruları susturabilirsiniz. Bu sayede O’nu düşünmeye zamanınız kalmayacaktır. Çok çalışın daha hızlı unutun.

Suçluluk Psikolojisinden Sıyrılın

Biten ilişkinizle ilgili kendinizde hatalar buluyorsanız bu psikolojiden sıyrılın. Çünkü ilişkinizin bitmesindeki tek suçlu siz olamazsınız. Bu yüzden kendinizi affedin ve yaşama sıkıca sarılın.

Romanlara Yönelin

Ayrılık psikolojisinden başka psikolojilere bürünmenin bir diğer yolu da hikayeler, romanlar okumaktır. Böylece kendinizi bir roman karakteri kadar canlı hisseder ve eski sevgilinizi düşünmezsiniz.

class=”swipe” data-size=”1280×800″ data-itemswipe=”1″>

Arkadaşlarınızla Daha Sık Görüşün

Ayrılık travmasını atlatmak için kesinlikle evde yalnız kalmayın. Çünkü kapalı ve yalnız kalabileceğiniz bir ortam sizi boheme ve depresyona sürükleyecektir. Arkadaşlarınızı arayın, onlarla buluşun ve buluştuğunuz zaman mutlaka farklı bir eylem yapın ve sakın ola biten ilişkinizin dedikodusunu yapmayın. Çünkü bu yaranızı daha çok kanatacaktır.

O’nu Hatırlatan Her Şeyden Uzaklaşın

Sizin için almış olduğu hediyeler, birlikte çekildiğiniz fotoğraflar… Her ne varsa hayatınızdan çıkarın. Sakın ola “Ona geri vermeliyim.” yalanına kapılmayın çünkü bu istek sadece “Onu yeniden görmeliyim” arzusundan gelir ve sizin için hiç de faydalı olmaz. Belki de zaten bitmiş bir ilişkiyi bir kaç ay kadar uzatır fakat geride siz dair hiçbir şeyin değeri kalmaz. Ayılar, tişörtler, kalpler bunları unutmak üzere çöpe yollayın.

İletişim Kurmaya Çalışmayın

Şayet ayrıldığınız kişi kocanız değilse ve arada bir çocuk unsuru yoksa kesinlikle iletişiminizi kesin. Aramayın, O’nun size ulaşmasına da izin vermeyin. Gerekirse telefon hattınızı bile bu uğurda değiştirebilirsiniz. Sağlıklı bir psikoloji eski sevgiliden daha hayırlıdır unutmayın.

Sanatın ya da Zanaatın Yardımını Alın

Şayet eski aşkınızı unutmakta zorluk çekiyorsanız yeni bir hobi edinin. Mesela bale kursuna ya da folklor kursuna yazılın. Müziği seviyorsanız bir enstrüman çalmayı öğrenebilirsiniz. Kısacası bedeninizi ve zihninizi güzel şeylerle meşgul edin. Hem bu yeni insanlar tanımanıza da yardımcı olacaktır.

Yeni Arkadaşlar Edinin

Size eski hayatınızı hatırlatacak arkadaş ve çevrenizden bir süre uzak durun ve bulabildiğiniz kadar çok insan tanıyın.. Bu insanlardan bazılarını kendinize özel olarak seçin ve arkadaşlık kurun. Ayrılık acısının tadilatı  ancak bu şekilde giderilebilir.  

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!