Avusturya’da Enflasyon Desteği
Avusturya’da Enflasyon Desteği

Avusturya’da Enflasyon Desteği! Halka 1.000 Euro’ya Kadar Nakit Desteği Verilecek

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avusturya’da enflasyonun yüzde 8’e yaklaşması nedeniyle çözüm arayışları devam ediyor, enflasyonla mücadele için adımlar atılıyor. Alınan karara göre; vergi mükelleflerine 1.000 Euro’ya kadar nakit desteği verilecek. Ancak bu destek yalnızca bir defaya mahsus olarak sağlanacak.

Amaç: Avusturya’da Enflasyonun Halk Üzerindeki Etkisini Azaltmak

Enflasyonun halk üzerindeki etkisini azaltmak isteyen Avusturya hükümeti, bu amaçla 28 milyar dolar değerinde bir enflasyon paketi hazırladı. Avusturya’da enflasyonla mücadele için atılan bu adımın ilk etabında, vergi mükelleflerine bir defaya mahsus olmak kaydıyla en az 500 Euro verilecek.

Vergi mükellefleri dışında düşük gelirlilere ve işsizlere de enflasyonla mücadele için ödeme yapılacak. Böylelikle nakit desteğinin 1.000 Euro’ya kadar çıkacağı düşünülüyor.

Avusturya’da Enflasyonla Mücadele için Vergi İndirimleri de Uygulanacak

Enflasyonla mücadelenin halk üzerindeki etkisini azaltmayı amaçlayan paket kapsamında sadece bu yıl değil, 2023 yılı planları da var. Şirketlere, bu yıl ve gelecek yıl için 6 milyar Euro’luk doğrudan destek sağlandı ancak 2026 yılına kadar, vergi indirimleri ile birlikte 22 milyar dolarlık kolaylık sağlanması planlanıyor.

Hükümet daha önce yükselen doğalgaz ve elektrik fiyatları nedeniyle bazı önlemler almıştı. Hazırlanan bu yeni destek paketi ise bu enerji önlemleri dışında, bu önlemlerden ayrı olarak hayata geçiriliyor.

Avusturya’da Karbondioksit Vergisi Ekim Ayına Ertelendi!

Avusturya’da enflasyonla mücadele için doğrudan ödemelerin büyük bir kısmı ertelenmişti. Bununla birlikte Temmuz ayında yürürlüğe girmesi planlanan karbondioksit vergisi de Ekim ayına ertelendi. Ayrıca, kademeli olarak artan vergi dilimleri de enflasyona göre güncellenecek.

Başbakan Karl Nehammer Açıklama Yaptı

Avusturya’da enflasyonla mücadele için alınan önlemlerin duyurusu, basın toplantısı düzenlenerek Başbakan Karl Nehammer tarafından duyuruldu.

Basın açıklamasında konuşan Karl Nehammer, sıra dışı zor zamanların yaşandığını ve bu nedenle  yüksek enflasyon etkisiyle halkın azalan satın alma gücünün, alınan bu önlemler ile geri verildiğini ifade etti.

Uzmanlar Enflasyon Konusunda Uyardı: Devam Edebilir!

Tüketici fiyat endeksinin Euro bölgesinde yüzde 8,1 artması ve bu seviyede seyretmesi nedeniyle uzmanlar açıklama yaptı. Uzmanlar, rekor düzeye ulaşan enflasyonun bir süre daha bu seviyelerde seyredebileceğini ifade etti ve uyarılarda bulundu.

Mayıs ayı enflasyon oranı Avusturya’da, öncül veriler dikkate alındığında yaklaşık yüzde 8 olarak açıklanmıştı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!