featured

Bilim Kurguya Doyacağınız Mars Filmleri!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mars gezegenine sizin de merakınız var mı? Çok uzun yıllardan beri yapılan tabiri caiz ise uzaylı filmleri, bu gezegene olan merakı daha da arttırmıştır. En güzel mars filmleri ile heyecan dolu serüvene hazır mısınız? Buyurun başlayalım!

Mars Filmleri

Mars filmleri  dikkatleri üzerine çekmiş, ilgi görmüştür. İnsanoğlunun bilime ve öğrenmeye olan merakı, uzay konusunda daha da artıyor. Gezegenler arasında şüphesiz en popüleri Mars’tır. Sonsuz bir evren olarak bilinen uzay, ilgi çekici bir film konusu olmaktadır. Merak edilen ve hayal gücünü zorlayacak filmler için tercih edilen konular arasında yer almaktadır. 

Teknolojinin ve çağın ilerlemesi ile uzay ve gezegenler hakkında bilgilerimiz artmış olsa da ulaşılamayan çok detayı vardır. Beğeni kazanmış, tavsiye edilen uzayı konu alan filmleri listeledik. Bunlar Mars gezegeni hakkında bilgiler ve hayal gücünün katkısı ile sürükleyici filmler yapılmıştır.

Mars Konulu Uzay Filmleri 

Mars filmleri uzay ve evren konularını içeren ve insanoğlunun merakını süsleyen bir konudur. Gezegenlerin ve evrenin yaratılışı bir düzen içerisinde sürmektedir. Mars gezegeni ile yola çıkılmış hayal gücünün sınırlarını zorlayan filmler beğeni toplamıştır. Heyecan, merak, bilim kurgunun buluşması ile oluşturulan beğenilen 10 filmin içerikleri hakkında bilgiler verelim. 

1. Marslı 

 Mars filmleri arasında başarıyı yakalamış ve izleyenler tarafından beğeni toplamıştır. Uzay keşfi için gönderilen astronot ekibinde yer alan Mark Wartney ile başına gelen olaylar yer alıyor. Keşif sırasında çıkan fırtına sonucunda yaralanan Mark Wartney öldüğü düşünülerek, terk ediliyor. Dünyadan çok uzakta Mars’ta tek başına kalmış bir şekilde uyanır. Hayattadır, arkadaşları ekibi ise gitmiştir.

Ondan başka nefes alan hiçbir canlı yok. Olanakları sınırlı, akıllıca düşünmesi ve kurtulması gerekir. Kıvrak zekası ile dünyaya sinyal göndermeyi başarır. Artık yaşadığını öğrenen Nasa ve ekip arkadaşları tarafından kurtulması gerekir. Bunun için zor ve çelişkili kararlar almaları gerekecek. Ekip arkadaşlarını milyonlarca mil uzakta, başka bir gezegende bırakmalarının imkanı yoktur.

YouTube video

2. Mars’ın Hayaletleri

2001 yapım yılı olan Mars’ın Hayaletleri Mars filmleri kategorisinde yer alır. Film de Mars’ta yaşamak için uğraşılıyor ve insanlara uygun bir hale getiriliyor. Basınç giysileri olmadan istedikleri gibi dolaşılabilir bir hale gelmiştir. Polis memuru olan Ballard, yakalanma emri çıkarılan suçlunun peşinden eski bir maden kasabasına gider. Kasaba bomboştur. Burada yaşayan insanların birden kaybolduğu ortaya çıkar. Nereye kaybolduklarını araştıran polis memuru eski mars medeniyetleri tarafından yapılmış gizli bir geçit olduğunu öğrenir.

Bu geçit bulunur ve içeride ne olduğundan habersiz bir şekilde kapıyı açarlar. Kapı açıldığında içeride olan hayaletler serbest kalır. Büyük bir belaya bulaşan Ballard, hayaletlerden kurtulması ve maden kasabasından uzaklaşması gerekecektir. Hayaletlerden kurtulmak sandığı kadar kolay olmaz. Etkisiz hale getirdiği her hayalet yeni bir maden insanını çarpar. Madencilerin artması ile ekip arkadaşlarını teker teker kaybeder. Geriye Ballard ve Williams kalır. Ortaya çıkan karmaşadan kurtulmak isteyen Williams hain bir plan sonrasında Ballard’ın etkisiz halde kalmasını sağlar. Hayaletlerin şehri tamamen sarması ile Williams geri döner ve birlikte hayaletler ile savaşmaya devam ederler. Amerikan yapımı olan Mars filmi içerisinde yer alan film macera, korku ve bilimkurgu kategorilerini içeriyor.

YouTube video

3. Kırmızı Gezegen

Mars filmleri içerisinde yer alan Kırmızı gezegen filmi dünya da her şeyin ters gitmesi ile başlar. Doğal hayat ve insanların yaşaması tehlikeye girmiştir. Doğal dengenin bozulması insanlar ile yeni bir gezegen arayışına çıkarlar. Yeni yaşanılacak gezen olarak Mars seçilir. Mars’ın yaşanılır bir yer ve Dünyaya benzemesi için uğraşlar verilir. Oksijen olması için su yosunları ekilmeye başlanır. Oksijen üretimi sağlanması ile insanların yaşamasına uygun hale gelecektir. Dünya zaman geçtikçe daha kötü bir hal alır.

Ekilen su yosunlarının oksijen üretiminin sonuçlarını öğrenmek için Mars’a gidecek ekip seçilir. Onları nelerin beklediğini bilmeyen ekip, insan hayatı için Mars’a doğru uzun bir yola çıkar. Yaşanan zor şartlar, beklenmedik durumlardan dolayı kayıp vermeye başlarlar. Ekipte yaşayan yalnızca iki kişi kalır. Kocaman bir gezegende iki kişi kalmıştır. Mars keşifleri ve bilgi edindikten sonra dünyaya dönmeyi başarırlar.

YouTube video

4. John Carter: İki Dünya Arasında 

Mars filmleri arasında yer alan film başarıyı orijinal konusu ile yakalamayı başarmıştır. John Carter bilinmeyen bir şekilde uyandığında kendini Mars’ta bulur. Buraya nasıl ve ne zaman getirildiği hakkında hiçbir bilgisi yoktur. Her şeyden habersiz etrafı keşfederken kendini büyük bir savaşın ortasında bulacaktır.

Bu gezegende birbirinden çok farklı iki ırk yaşar. Gezegen prensesi ve düşmanı arasında büyük bir savaş çıkar. Mars’ta yaşamak artık çok zordur. Yavaş yavaş yok olmaya başlayan bu gezegene alışan John Carter, Mars’ı kurtarmak için elinden geleni yapar. 

YouTube video

5. Çılgın Marslılar

Uzaylı istilacıları konu alan Mars filmi arasında Çılgın Marslılar komedi ve macera kategorilerini içermesi ile beğeni almıştır. Amerika’da yer alan Nevada çölünde beklenmeyen, akıllar durgunluk verecek bir şey yaşanır. Gökyüzünde beliren uzay gemisi çöle doğru inmeye başlar. Burada yaşayan insanlar Mars’tan gelen bir uzay gemisi olduğunu daha sonra öğrenecekler, başlarına gelecek olaylardan habersizler.

Uzay gemisini merakla bekleyen insanlar, içinden çıkan Marslılar ile karşı karşıya kalır. Teknolojik silahlara sahip olan Marslılar dünyayı ele geçirmeye, bütün insanları öldürmek için gelmiştir. Marslıların insanlara saldırması ile savaş ortaya çıkar. Gezegenine sahip çıkmak ve hayatta kalmak düşündükleri kadar kolay olmayacaktır. 

YouTube video

6. Gerçeğe Çağrı 

Mars filmleri Türkçe dublaj içeriğine sahip olan filmde, rüyasında sürekli Mars’ta kendini görür. Burada seyahat edip olayların içine karışan Douglas, uyandığında başına geleceklerden habersizdir. Rüyaları bir şekilde gerçeğe dönüşecek ve olaylardan kaçamayacaktır. Sanal seyahat satan bir internet sitesi tarafından ödül kazanan Douglas ödülünü Mars’a gitmekten yana kullanır. Sanal seyahat sırasında işler yolunda gitmez.

Yolculuk sonrasında kendini ajan olarak ve karmaşanın içerisinde bulur. Mars’ın lideri ile zorlu bir karşılaşmanın içerisine düşer. Rüya ile gerçek hisler arasında yaşanan bu savaşta ne yapacağını bilemez. Zorlu seyahatin bitmesi için çıkışı bulmalı ve hayatta kalmak için çabalamalıdır.

YouTube video

7. Görev: Mars

Mars keşfi için gönderilen bir astronotun yolunda gitmeyen şeyler yaşaması ile Mars filmleri Türkçe dublaj arasında yer alan Görev: Mars hikayesi başlıyor. Nasa tarafından izlenen astronottan haber alınamaz. Büyük bir merak içerisinde görev arkadaşlarını kurtarmak için düşünürler. Bunun için Mars’a yeni bir ekip gönderilmelidir. Astronot Jim görev arkadaşını kurtarmak için Mars’a gitmeye gönüllü olur.

YouTube video

8. Bu Dünyanın Dışında 

Mars filmleri de genellikle Mars’a olan keşif, değişimleri amaçlayan konuları ele alıyor. Mars’ın insanlara uygun bir yaşam alanı olması için uğraşılır. Buraya yerleşecek insanlar ayarlanır. Mars’a doğru bir grup insan yola çıkar. Uzay mekiğinden sorumlu astronot olan Sarah hamiledir. Mars’ta doğum yapmak zorunda kalır. Doğumdan hemen sonra hayatını kaybeder. Talihsiz bebek yeni bir gezegende kimsesiz kalır.

Mars’a gelen ekip tarafından büyütülür. 14 bilim insanından oluşan Mars’ta hayat sanıldığı kadar olmayacaktır. Gardner büyüdüğünde buradaki insanlar dışında hiçbir bilgisi yoktur. Dünya nasıl bir yer, habersizdir. Bilim insanları tarafından dünyaya gönderilir. Mars şartlarına uyum sağlaması ile dünya atmosferinde yaşayamaz. Nasa tarafından özel  bir yer temin edilir. Fakat Gardner, buradan kaçar. Dünyayı ve insanları keşfetmeye başlayacaktır.

https://www.youtube.com/watch?v=2PYbvTbeopM

9. Mars’ta Son Günler 

Mars filmleri arasında olan filmde aniden astronotların ölmesi ile dikkatleri üzerine çekiyor. Yalnızca hayatın dünyada olmayacağını düşünen bilim insanları tarafından bir ekip Mars’a gönderiliyor. Amaçları her yeri araştırmak ve insanların yaşayabileceklerine işaret olacak ipuçları bulmaktır.

Mars’a gelen ekip araştırmalara başlıyor. Yolculuk sırasında bir bakteri astronotun vücuduna bulaşmış. Hızla yayılan virüs astronotların birer birer ölmesine sebep oluyor. Ekip arkadaşlarının hızla ölmesine çare bulamazlar. Mars’ta kalan ve burada yaşam mücadelesi veren astronotlar Mars’ta hayatın olabileceğine dair gelişmeler elde eder. 

YouTube video

10. Hükmedenler

Siyasi düşüncelerin çok tartışıldığı Hükmedenler filmi Mars filmleri arasında yerini ön sıralardan almıştır. Mars’a insanlı araç görmeye hazırlanan Nasa, bu kararın erken olduğunu ve gerçekleşmesi için zaman gerektiğine karar verir. Bunun yerine Mars’a bir kapsül göndermeye hazırlanırlar. Bu kararlarını gizli yürüteceklerdir. Astronot ekiplerini Mars’a göndermiş gibi göstermeyi amaçlar. Bir televizyon kanalında yayınlanacak astronotlar uzay mekiklerine binecek ve yola çıkacaklar. Planları öğrenen astronotlar bu duruma karşı çıkar.

Fakat karar artık alınmış ve geri dönüş yoktur. Karşı çıkan astronotların durumu ortaya çıkarmamaları için öldürmeye karar verirler. Kaçış planı yapan astronotlar, kayıplara karışır. Onların ölümlerine dair cenaze törenleri düzenlenir. Her şey geri dönmeleri ile tekrar başlayacaktır.

YouTube video

11. Life (Hayat)

Mars filmleri arasında oldukça dikkat çeken Life, konusuyla olduğu kadar oyuncu kadrosuyla da hayranlık uyandırıyor. Filmin konusuna gelecek olursak; Mars gezegeninden gelen bir örneği incelemeye alan Uluslararası Uzay İstasyonu 6 kişilik bir ekip, eşi benzeri görülmemiş bir keşfe imza atarlar.

Biyolojik özellikler gösteren bu keşif, Mars da hayat olduğunu su götürmez bir gerçeklik ile ortaya koyar. Bir süre sonra bu “örnek” denilen şeyin bir örnek olmadığı, bundan çok daha fazlası olan zeki bir şey olduğunu ekip üyeleri fark eder ve macera başlar!

YouTube video

Uzay filmleri içerisinde izleyicilerinin beğenisini kazanan Mars filmleri arasında beğenilen filmleri listeledik. Heyecan, macera ve bilim kurgu kategorilerinde yer alıyor. Gizemli bir gezegen olan Mars her filmde farklı konulara misafir olmaktadır.  mars’ta geçen filmler listesini sizler için derledik. Uzay filmleri izlemek istiyor iseniz bu filmlere öncelik vermelisiniz. Bilim kurgu filmleri olarak da geçen Marslı filmleri oldukça rağbet gören filmlerdir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!