featured

Birileri Tarafından Kıskanıldığınızı mı Düşünüyorsunuz? İşte Kıskanıldığınızı Gösteren 9 Belirti!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kıskanmak, her insanda olan bir iç güdüdür. Dolayısıyla da kıskanılmak birçok kişinin başına gelebilir. Peki kıskanıldığınızı nasıl anlarsınız?

Kıskanma duygusu, birçok kişi itiraf etmese de her insanın içinde olan bir duygudur. Ancak insanın duygularını anlamak her zaman kolay değildir. Hele de bu duygu kıskançlık duygusu ise, insanlar birilerini kıskandıklarını kolay kolay ifade etmeyebilir.

İnsan hayatında ciddi problemlere ve hatta iletişim sorunlarına yol açabilecek kıskançlık duygusu, hem ikili ilişkilerde hem de dostluk ilişkilerinde her zaman kolay anlaşılamaz. Ancak birileri tarafından kıskanıldığınızı düşünüyorsanız bunu anlamanız oldukça kolay. İşte kıskanıldığınızı gösteren 9 Belirti!

2/11

Başarısızlığınız Onları Mutlu Eder

Başarısızlığınız Onları Mutlu Eder

Birileri sizi kıskanıyorsa aynı zamanda siz başarısız olduğunuzda başarısızlığınız da onları mutlu edecektir. Elbette bu mutluluklarını sizlere açık açık göstermeyeceklerdir. Ancak siz, bu gizli mutluluğu kolay bir şekilde anlayabilirsiniz.

Bir kişi sizi kıskanıyorsa ve başarısızlığınızdan nemalanıyorsa mutlaka sizin başarısızlıklarınızı başkalarına anlatarak ve göstererek kıskançlığını istemeden de olsa gösterecektir. Bu kişilerden mutlaka uzak durmalısınız.

3/11

Kendi Başarılarını Göze Sokma Çabasına Girerler

Kendi Başarılarını Göze Sokma Çabasına Girerler

Sizi kıskanan birisi sizin başarısızlıklarınızı herkese duyurmaya çalışırken aynı zamanda kendi başarılarını da ön plana çıkarmaya çalışır ve elde ettiği başarıları sürekli herkese ispatlama çabasına girer.

Eğer birileri sürekli kendi yaptığı iyi işleri, elde ettiği başarıları anlatıyor ve kendisini övüyorsa bu kişinin sizi kıskanıyor olma ihtimali oldukça yüksektir.

4/11

Yüzünüze Söyleyemediklerini Sürekli Arkanızdan Söylerler

Yüzünüze Söyleyemediklerini Sürekli Arkanızdan Söylerler

Kıskanç insanlar, aynı zamanda her konuda fikri olan deyim yerindeyse “çok bilmiş” insanlardır. Aynı zamanda bu insanlar, fikirlerini ulu orta söylemeyi severler. Hatta size karşı kıskançlık duygularını başkalarına karşı sizin arkanızdan konuşarak adeta kıskançlıklarını kusarlar.

5/11

Sizi Sürekli Överler

Sizi Sürekli Överler

Sürekli yapılan övgüler de kıskançlığın bir parçasıdır. Eğer birisi sizi haddinden fazla kıskanıyor ve bu duygu artık gizli bir nefrete dönüşmüş ise sizi sürekli övgü yağmuruna tutacak hatta sizden olduğunuzdan fazla iyi hatta mükemmel gibi gösterme çabasına girecektir.

Aslında sizi kıskanan kişilerin size haddinden fazla övgü yağdırması bir yandan kıskançlık duygusunu bastırma hatta kendisinde hissettiği aşağılanma duygusunu yok etme çalışmasıdır.

6/11

Sebepsiz Nefret Duyarlar

Sebepsiz Nefret Duyarlar

Hayatımız boyunca hayatımıza dönem dönem birçok insan girer. Bu insanlar bazen kalıcı olurken bazen de geçici olur. Ancak hepimiz hayatımızda en az bir kez de olsa mutlaka hayatımıza giren özellikle yeni kişiler için bizi neden sevmediğini sorgulamışızdır.

Ancak bu insanların bizi neden sevmediğini sorgulamadan önce mutlaka bizi kıskanıp kıskanmadıklarını düşünmeliyiz. Zira, sebepsiz nefret kıskançlık duygusunun en net belirtisidir.

7/11

Sizin Gibi Olmak İsterler

Sizin Gibi Olmak İsterler

Bir insan eğer sizi kıskanıyorsa; sahip olduğunuz hayatın ya da karakteristik özelliklerin kendisinde de olmasını istediği içindir. Bu nedenle de sizi kıskanan insanlar mutlaka bir yerlerde sizi taklit ederek bir nevi size benzemeye çalışırlar.

Konuşma tarzınız, çalıştığınız iş, giyim tarzınız hatta uğraştığınız hobiler dahi bu kişiler tarafından bir taklit unsuru olabilir.

8/11

Başarılarınızı Olumsuz Tavsiyeleri İle Baltalamaya Çalışırlar

Başarılarınızı Olumsuz Tavsiyeleri İle Baltalamaya Çalışırlar

Daha önce de belirttiğimiz gibi sizi kıskanan insanların en belirgin özelliği başarısızlıklarınızı göz önüne sokmalarıdır. Eğer başarısız olduğunuz durumlar, başarılarınızdan daha az ise bu durumda başarılarınızı baltalamak için iyi görünümlü ancak başarısız olmanıza neden olacak tavsiyeleri ile baltalamaya çalışırlar.

Başarmak için gösterdiğiniz çabayı adeta alt etmek isterler ve bu uğurda sizi vazgeçirmek için dost görünerek size yanlış tavsiyelerde bulunurlar.

9/11

Başarılarınız Onların Gözünde Önemsizdir

Başarılarınız Onların Gözünde Önemsizdir

Eğer birilerini saf ve temiz duygularla seviyorsanız elbette onun başarıları ile de mutlu olursunuz. Ancak kıskanç kişiler için bu durum tam tersidir. Birilerini kıskanan insanlar, onların başarılarıyla mutlu olmak bir kenara dursun aksine başarılarını küçümser ve kıskandıkları insanları başkalarına karşı değersizleştirmeye çalışırlar.

10/11

Birileri Tarafından Kıskanıldığınızı mı Düşünüyorsunuz? İşte Kıskanıldığınızı Gösteren 9 Belirti!

11/11

Sürekli Sizinle Yarış Halinde Olurlar

Sürekli Sizinle Yarış Halinde Olurlar

Kıskançlık duygusu aynı zamanda rekabet duygusuyla kardeştir diyebiliriz. Eğer birileri sizi kıskanıyorsa bu kişilerin sizinle göze batmamaya çalışarak sürekli bir rekabete girdiğini görebilirsiniz. Özellikle aynı iş yerinde çalışıyorsanız bu belirti ile sizi kıskanan iş arkadaşlarınızı tespit etmeniz daha kolay olacaktır

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!