Biteral Nedir | Biteral Ne İşe Yarar | Biteral Yan Etkileri | Biteral 500 mg Fiyat 2023
Biteral Nedir | Biteral Ne İşe Yarar | Biteral Yan Etkileri | Biteral 500 mg Fiyat 2023

Biteral Nedir | Biteral Ne İşe Yarar | Biteral Yan Etkileri | Biteral 500 mg Fiyat 2023

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Biteral nedir, biteral ne işe yarar ve ne için kullanılır soruları internet üzerinde sık araştırılıyor. Etken maddesi ornidazol olan Biteral 500 mg hem kadınlar hem de erkeklerin bakteri ve parazit kaynaklı enfeksiyon tedavisinde kullanılıyor.

Peki, parazit ve bakterilerin tedavisinde kullanılan Biteral nedir ne işe yararBiteral 500 mg fiyat 2023 ne kadar? Biteral nasıl kullanılır? Bakteri ve parazitlere karşı etkili Biteral yan etkileri nelerdir? Biteral antibiyotik mi? İşte, merak edilen soruların yanıtlarıyla Biteral nedir ne işe yarar yazımız…

Biteral Nedir ?

Biteral Nedir | Biteral Ne İşe Yarar

Biteral nedir; etken maddesi ornidazpl, yardımcı maddeleri ise film kaplamada hidroksipropil metilselüloz, talk ve titanyum dioksit, çekirdek tablette mısır nişastası,  magnezyum stearat, mikrokristal selüloz ve hidroksipropil selüloz olan bir ilaçtır. Her bir Biteral tablet içinde 500 mg ornidazol bulunmaktadır, Deva ilaç firması tarafından üretilmektedir.

Ornidazol Nedir Ne İçin Kullanılır | Biteral Etken Maddesi Nedir ?

Ornidazol Nedir Ne İçin Kullanılır | Biteral Etken Maddesi Nedir ?

Ornidazol nedir; parazit ve amip benzeri bakterilerin yol açtığı enfeksiyonlar üzerinde etkili bir antibakteriyel türüdür. Ornidazol, anaerob ve protozoal bakteriler üzerinde özellikle etkilidir. Bununla birlikte, amipler nedeniyle ortaya çıkan karaciğer kistleri için uzun süreli kullanıma uygundur. 

Biteral Ne İşe Yarar?

Biteral Ne İşe Yarar?

Biteral ne işe yarar; amip ve bakterilerin neden olduğu özellikle üç farklı enfeksiyon durumunda etkilidir. Bu enfeksiyon hastalıkları ise; Giardiasis, Amebiasis ve Trikomoniasis’tir.

Biteral 500 mg antibiyotik; hem kadınlarda hem de erkeklerde trichomonas vaginalis nedeniyle ortaya çıkan genitoüriner enfeksiyonlarda, amipli dizanteride, entamoeba histolytica kaynaklı bütün intestinal enfeksiyonlarda, giardiada ve özellikle amebik karaciğer apsesinde etkilidir. Kısacası Biteral ne işe yarar; enfeksiyon tedavisinde kullanılır.

Biteral Nasıl Kullanılır?

Biteral Nasıl Kullanılır?

Biteral nasıl kullanılır sorusunun yanıtı; Biteral 500 mg tabletin hangi amaçla kullanıldığına göre değişmektedir. Biteral prospektüs bilgilerinde, bu ilacın hangi amaçla ve hangi dozda kullanılması gerektiği bilgisine ayrı ayrı yer verilmiştir.

Ancak Biteral nasıl kullanılır sorusunun en doğru cevabı; doktorun önerdiği şekildedir. Ayrıca, Biteral 500 mg tablet Ne amaçla kullanılırsa kullanılsın, her zaman yemeklerden sonra içilmelidir.

Trikomoniasis Tedavisinde Biteral Nasıl Kullanılır?

Trikomoniasis Tedavisinde Biteral Nasıl Kullanılır?

Trikomoniasis tedavisinde Biteral nasıl kullanılır sorusunun yanıtı iki farklı şekildedir. Eğer tek dozluk tedavi uygulanıyorsa; 3 oral tablet, eğer 5 günlük tedavi uygulanıyorsa sabah ve akşam olmak üzere 1’er tablet kullanılmalıdır.

Enfeksiyonun tekrarlanması riskine karşı olarak da; hastanın eşi de Biteral’i aynı dozda kullanmalıdır. Çocuklarda ise günlük olarak tek doz; 25 mg/kg’dir.

Amebiasis Tedavisinde Biteral Nasıl Kullanılır?

Amebiasis Tedavisinde Biteral Nasıl Kullanılır?

Amebiasis tedavisinde de Biteral nasıl kullanılır sorusunun yanıtı tedavi gününe ve hastanın yaşına göre farklılaşmaktadır. Genel olarak amebik dizanterili hastalar 3 günlük tedavi olurken, amebiasisin tüm formlarında 5 veya 10 günlük tedavi uygulanmaktadır. Amebiasis tedavisinde 500 mg Biteral nasıl kullanılır sorusunun cevapları şu şekildedir:

Yetişkinlerde ve 35 kg üstü çocuklarda 3 günlük tedavi: Hasta 60 kilonun altındaysa; akşam bir defada 3 tablet, hasta 60 kilonun üzerindeyse; sabah 2 tablet, akşam 2 tablet olmak üzere toplamda  4 tablet Biteral 50p mg35 kg altı çocuklarda 3 günlük tedavi: Tek dozda 40 mg/kgYetişkinlerde ve 35 kg üstü çocuklarda 5-10 günlük tedavi: 1 tablet sabah, 1 tablet akşam35 kg altı çocuklarda 5-10 günlük tedavi: Tek dozda 25 mg/kg

Giardiasis Tedavisinde Biteral Nasıl Kullanılır?

Giardiasis Tedavisinde Biteral Nasıl Kullanılır?

Giardia nedeniyle de Biteral 500 mg sık reçete edilmektedir. Giarda nedeniyle rahatsızlığı bulunan kişiler de Biteral nedir nasıl kullanılır araştırması yapmaktadır. Giardiasis tedavisinde genellikle 1 veya 2 günlük tedavi uygulanmaktadır. Giardiasis tedavisinde Biteral nasıl kullanılır sorusunun yanıtı şu şekildedir:

35 kg üstü çocuklarda ve yetişkinlerde: Akşamları Tek dozda 3 tablet Biteral ilaç kullanılır35 kg altı çocuklarda: Tek dozda 40 mg/kg Biteral ilaç kullanılır

Biteral Yan Etkileri Nelerdir?

Biteral Yan Etkileri Nelerdir?

Hemen hemen her ilaç gibi Biteral yan etkileri de söz konusudur. Özellikle Biteral 500 mg içeriğindeki maddelere alerjisi bulunan kişiler ilaç kullanımı yapmamalıdır. Genel olarak bilinen Biteral yan etkileri şunlardır:

  • Baş dönmesi
  • Uyku hali
  • Vertigo
  • Yorgunluk
  • Baş ağrısı
  • Mide bulantısı
  • İshal
  • Ağız kuruluğu

Biteral 500 mg Fiyat 2023 Ne Kadar?

Biteral 500 mg Fiyat 2023 Ne Kadar?

Amip ve bakterilerin yol açtığı enfeksiyon tedavilerinde kullanılan Biteral 500 mg ilaç, SGK kapsamında olan bir ilaçtır. Biteral fiyat 2023 listesine göre 115.65 TL’dir.

Biteral Antibiyotik mi ?

Biteral Antibiyotik mi ?

İnternet kullanıcıları, 500 mg Biteral antibiyotik mi diye sık araştırmaktadır. Biteral 500 mg antibiyotik bir ilaçtır.

Biteral Aç mı Tok mu İçilir?

Biteral Aç mı Tok mu İçilir?

Biteral prospektüs içerisinde, her türlü kullanımda bu ilacın yemeklerden sonra kullanılması yani tok karna içilmesi gerektiği yazmaktadır.

Biteral Ne İşe Yarar Diş için Kullanılır mı ?

Biteral Diş için Kullanılır mı ?

Biteral nedir ne için kullanılır araştırması yapıldığında, bu ilacın diş hekimleri tarafından da reçete edildiği görülmektedir. Dişte oluşan enfeksiyon tedavisi için ya da dişe müdahale öncesinde enfeksiyon riskinin önüne geçilmesi için kullanılabilmektedir.

Biteral Antibiyotik Reçetesiz Alınır mı ?

Biteral Antibiyotik Reçetesiz Alınır mı ?

Biteral antibiyotik reçetesiz alınır mı sorusunun cevabı da merak ediliyor. Biteral 500 mg normal reçete ile satılan bir antibiyotiktir ve bu nedenle reçetesiz olarak da satın alınabilmektedir.

Biteral 500 mg Kullananların Yorumları Nelerdir? Biteral Ekşi Yorumları

YouTube video
Biteral 500 mg Kullananların Yorumları Nelerdir? Biteral Ekşi Yorumları

Biteral nedir ne işe yarar araştırması yapan çoğu kişi, Biteral kullananlar ve yorumlarını merak etmektedir. Eğer dağa önce Biteral 500 mg kullananlar yorumlarını merak ediyorsanız, Biteral ekşi başlığına göz atabilirsiniz. Dilerseniz bakteriler üzerinde etkili bir diğer ilaç Flagyl Nedir yazımıza da ziyaret edebilirsiniz.

Biteral Muadili İlaçlar Nelerdir ?

Biteral nedir sorusu kadar Biteral muadili ilaçlar nelerdir sorusunun cevabı da merak ediliyor. Bir diğer bakteri ilacı olan Flagyl için Biteral ve Flagyl aynı mı diye de araştırılıyor. Ancak Flagyl etken maddesi metronidazol, Biteral etken maddesi ise ornidazoldür. Bu sebeple bire bir aynı ilaç değildir. Biteral muadili ilaçların bazıları şunlardır:

  • Bitazol 500 mg
  • Albitrol 500 mg
  • Ornisid 500 mg
  • Sineral 500 mg

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!