featured

Borsa İstanbul’da gün kapanışı: Bugün hangi hisseler öne çıktı?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Investing.com – Borsa İstanbul, sabah saatlerindeki alıcılı seyrin ardından öğleden sonraki işlemlerde yatay seyretti. 

BIST 100 endeksi, bugün 2.553 puanda zirve gördükten sonra gün içi işlemlerde ortalama 2.540 puan bandında hareket etti. Kapanışa doğru endeksin günlük işlem hacmi 41 milyar TL seviyesinde bulunuyordu.

Borsa İstanbul’da güne yükselişle başlatan Kimyasal, petrol ve plastik endeksine dahil hisse senetleri, gün için değerlerini koruyarak kapanışa doğru ortalama yüzde 3,3 değer artışına sahipti. Bu sektörün ardından bankalar, gün içi yükselişi sürdürerek yüzde 1,6 oranında değer artışına sahipti. Bugün yüzde 1’in üzerinde değer artışı gören diğer sektörler ise elektrik ve tekstil sektörü olarak devam ediyor. 

Dün ciddi bir yükseliş gören Ulaştırma sektörü hisseleri, gün açılışında da yükselmesine rağmen satışlara maruz kalarak kapanışa doğru yüzde 1 değer kaybına sahipti. Bu sektöre dahil hisseler arasında Reysaş’ın yüzde 9,6 oranında yükselişi haricinde artıda olan hisse bulunmuyor.

Kapanışa doğru yüzde 1’e yakın değer kaybı gören diğer sektörler arasında basit metaller ve sigorta bulunuyor.

Günün öne çıkan hisse senetleri

THY, Tüpraş ve Şişecam (IS:SISE) gün boyu yüksek işlem hacmiyle ilerlerken en aktif hisse senetleri oldu. Bu hisselerin ardından SASA (IS:SASA) Polyester ve Garanti BBVA (BME:BBVA) en yüksek işlem hacmine sahip hisselerdi. 

Martı GYO, Mazhar Zorlu Holding, Escort Teknoloji, Silverline Endüstri ve Özerden Plastik hisseleri günün son saatinde tavan fiyatlarından işlem görerek en çok kazandıran ilk 5 hisse senedi oldu. 

En çok değer kaybı gören hisse senetleri ise an itibarıyla Kizilbuk Gayrimenkul (-%9,88), Akfen GYO (-%9,7), Otto Holding (-%8,2), Sönmez Pamuklu Sanayi (-%8,15) ve Avrasya GYO (-%8) oldu.

Yazar: Günay Caymaz

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!