featured

Borsa İstanbul’da gün kapanışı: Hangi hisseler yükselişe öncülük etti?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Investing.com – Borsa İstanbul’da geçen haftaki pozitif kapanış sonrası, haftanın ilk gününde talebin daha da arttığı görülüyor. 

BIST 100 endeksi, geçen haftayı yüzde 2,8 oranında yükselişle kapattıktan sonra 18 Nisan haftasında görülen 2.562 puan zirvesinden başlayan düzeltme hareketini sonlandırdı. Bugün, yüzde 4’e yaklaşan değer artışıyla 2.530 dolar bandına kadar yükselen BIST 100, Nisan ayı zirve fiyatına doğru yaklaşıyor.

Kapanışa doğru Borsa İstanbul yükselişine en çok katkı sağlayan sektörler arasında Ulaştırma endeksi yüzde 9,4’a ulaşan değer artışıyla açık ara öndeydi. Bu endekste yer alan Borsa İstanbul’un en değerli şirketlerinden THY’nin bugün tavan fiyattan işlem görmesi, yükselişe önemli bir katkı sağladı. Diğer önemli bir hava yolu şirketi olan Pegasus (IS:PGSUS) da yüzde 9,4’a varan  yükselişle THY’nin ardından geldi. 

Günün diğer öne çıkan sektörleri arasında BIST 100 ile paralel hareket ederek ortalama yüzde 4 değerlenen basit metaller, holding ve hizmet sektörleri vardı. Bankalar ise gün kapanışına doğru yüzde 3’e yakın bir değer artışına sahipti. 

Günün öne çıkan hisse senetleri

Bugün tavan fiyattan işlem görerek 49,52 TL’ye ulaşan THY, aynı zamanda 110,6 milyon lot işlem hacmiyle en aktif hisse senedi konumunda bulunuyor. Ardından yüzde 8 değer artışıyla 7,42 TL’den işlem gören Karsan (IS:KARSN), yüzde 5,6 ile 34,7 TL’ye yükselen Erdemir ve yüzde 5 değer artışıyla 21 TL bandında hareket eden Sabancı Holding hisseleri, günün en yüksek işlem hacmine sahip hisse senetleriydi.

Kapanışa doğru THY dışında tavan fiyattan işlem gören diğer hisse senetleri ise Nasmed Özel Sağlık, Özerden Plastik, Mazhar Zorlu Holding ve Escort Teknoloji oldu.

Mayıs ayının son günlerinde ciddi bir talep artışı gören Borsa İstanbul’da Akfen GYO, taban fiyatına yakın işlem görerek en çok kaybettiren hisse senediydi. Dagi Yatırım, Serve Kırtasiye, Rodrigo Tekstil ve Trend Gayrimenkul ise kapanışa doğru en çok kaybettiren diğer hisse senetleri olarak sıralanıyordu. 

Yazar: Günay Caymaz

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!