featured

Canlı Derste Fenalaşan Öğretmen Öğrencilerinin Karşısında Hayatını Kaybetti Ölüm Nedeni Covid-19 Olarak Açıklandı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Covid-19 can almaya devam ederken Arjantin’de akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Uzaktan eğitim nedeniyle canlı yayında ders anlatan akademisyen, ders sırasında nefes nefese kaldı ve daha sonra hayatını kaybetti. Öğrencilerin olayın şokunu uzun süre üzerlerinden atamadı.

Tüm dünya, koronavirüs salgınından büyük oranda etkilendi ve etkilenmeye de devam ediyor. Salgının yüksek seviyelere çıkması nedeniyle de birçok ülkede eğitim öğretime ara verildi. Üniversiteler ve diğer okullar uzaktan eğitim kararı aldı ve online olarak ders işlemeye başladı. O ülkelerden biri olan Arjantin korkunç bir olay ile sarsıldı.

Buenos Aires’teki Universidad Argentina de la Empresa siyaset ve uluslararası ilişkiler Profesörü Paola de Simaone, Zoom uygulaması üzerinden ders veriyordu. Canlı yayın sırasında bir anda fenalaşan 46 yaşındaki profesör nefes almakta güçlük çekti. Kısa bir süre sonra nefes alması iyice güçleşen Siamone, öğrencilerinin gözü önünde hayatını kaybetti.

Öğrenciler Ambulans Çağırmak İstedi Ama!

Öğretmenlerinin canlı yayında fenalaştığını anlayan öğrenciler büyük bir panik yaşadılar. Arjantin basınında çıkan haberlere göre o görüntüler sosyal medya üzerinden yayınlandı. Arjantin basınının önemli isimlerinden olan Diari Mes;

“ Çarşamba günü gerçekleşen dersten öce profesör öğrencilerine iyi hissetmediğini ve nefes almakta zorluk yaşadığını söyledi” diyerek olay anını anlattı.

Öğretmenlerinin zor durumda olduğunu gören öğrenciler, ona yardım etmek için seferber oldular. Ambulans göndermek için profesörün evinin adresini öğrenmeye çalıştılar. Fakat öğretmenleri onlara cevap verebilecek durumda değildi ve yoğun şekilde öksürerek yere yığıldı.

Basında yer alan bir diğer haberde 46 yaşındaki profesörün Covid-19 tedavisi gördüğü bilgisi verildi. Bu nedenle sağlık durumunun pek iyi olmadığı söylendi. 1 aydır korona semptomları ile yaşadığı iletildi.

De Simeone’nin öğrencilerinden biri olan Ana Breccia yaptığı açıklamada;

“ Ben ve sınıf arkadaşlarım o dersteydik. Zatürre olduğunu söyledi ve kötü hissettiğini dile getirdi. Daha sonra ders sunumlarını değiştirememeye ve konuşamamaya başladı. Dengesini de yitirdi” ifadelerini kullandı.

Doktor Eşinin Pandemi Nedeniyle Yoğun Çalışmasından Şikayetçiydi

Canlı yayında ders anlatırken hayatını kaybeden profesörün bir doktor ile evli olduğu öğrenildi. Eşinin pandemi dolayısıyla yoğun bir mesai ile çalıştığı ve De Simeone’nin bu durumdan şikayetçi olduğu öğrenildi. Acılı doktor, eşinin cansız bedeni ile eve geldiğinde karşılaştı.

Koronavirüs vaka sayılarına bakıldığında Arjantin ilk 10 ülke arasında yer alıyor. Salgının yoğun şekilde yaşayan ülkede 471 binden fazla Kovid-19 hastası bulunuyor. Bugüne kadar koronavirüsten dolayı hayatını kaybedenlerin sayısı ise 9739 olarak açıklandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!