featured

Charlie Hebdo İddiası, İzmir’de Festivalin İptal Edilmesine Neden Oldu | İzmir Büyükşehir Belediyesi Açıklama Yaptı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen mizah festivalinin “Dünya Karikatüründe Toplumsal Eleştiri ve Mizah” oturumu, Charlie Hebdo iddiasıyla iptal ettirildi. Hz. Muhammed’e hakaret ettiği iddiasıyla gündeme gelen Charlie Hebdo dergisinin bazı karikatüristlerinin de katılacağı iddia edilen oturuma AKP’liler tepki gösterdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Açıklama Yaptı: İddialar Gerçek Dışıdır

İzmir Büyükşehir Belediyesi konu hakkında kamuoyu açıklamasında bulundu. Konu hakkında belediye tarafından yapılan açıklama ise şu şekilde:

“Bu yıl ilk kez uluslararası boyutta düzenlenen ve pandemi koşulları nedeniyle uzaktan katılımla 16-25 Aralık tarihleri arasında gerçekleşen İzmir Mizah Festivali’nin katılımcıları ile ilgili gerçek dışı iddialar üzerine bir açıklama yapma gereği doğmuştur. Öncelikle belirtmeliyiz ki, Charlie Hebdo dergisinden herhangi bir karikatürist İzmir Uluslararası Mizah Festivali’ne davet edilmemiştir. Bu kapsamda ortaya atılan iddialar tamamen gerçek dışıdır. Bununla birlikte etkinliğe katılan karikatür ve mizahçılar içinden iki ismin aleyhinde bazı olumsuz açıklama ve yayınlar yapıldığı görülmektedir. Festival etkinliğindeki konuşmacılar arasında yer alan şimdi kışkırtıcı yayınlara konu edilen dünyaca ünlü iki karikatürist Kichka ve Plantu ise önceki yıllarda ülkemizi ziyaret ederek bakan ve Başbakan Yardımcısı düzeyinde kabul görmüş, üst düzey tebrik ve takdirlere mazhar olmuş isimlerdir.”

‘’Hoşgörü ve Huzur Ortamı Baltalanmıştır’’

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 24 Aralık’ta yayınlanması planlanan oturumda hiçbir katılımcıya ücret ödenmediğinin altı çizildi. Konu hakkında şu açıklama yapıldı:

“Festival içeriğinin çekimleri yayın tarihi öncesinde dijital ortamda tamamlanmıştır. Ancak bazı siyasetçilerin şoven-popülist söylemlerinin de etkisiyle estirilmeye çalışılan hava hoşgörü ve huzur ortamını baltalamıştır. Festival moderatörü ve Festival Yönetmeni’nin tarafımıza yazılı yaptığı 24 Aralık etkinliklerini yayından çekme talebi kabul edilmiştir. Saygılarımızla kamuoyunun değerlendirmesine sunarız”  

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!