Çilek Yetiştirme Koşulları ve Dikkat Edilecek Hususlar
Çilek Yetiştirme Koşulları ve Dikkat Edilecek Hususlar

Çilek Yetiştirme Koşulları ve Dikkat Edilecek Hususlar

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Genellikle çilek yetiştiriciliği yapanların bir bölgedeki yüksek verimli çilekler diğerinde verim vermeyebileceğinden, bölgesel bir çeşidin seçilmesi gerektiğini bilmesi gerekir. Hasadın kalitesini belirleyen bir diğer faktör ise soğutmadır. Çileklerin çok yüksek sıcaklıklarda büyüyebileceğine inanılsa da bitkilerin 10 santigrat dereceye kadar soğuk koşullarda yetiştirilebildiği gösterilmiştir. Çok soğuk bölgelerde bitkiler üzerleri kapatılarak soğuktan korunur.

Çilek Yetiştiriciliğine En Uygun Toprak

Gevşek, kumlu, tınlı ve hafif topraklarda çilek yetiştiriciliği çok daha verimli yapılır. Bol kireçli topraklar meyve yetiştirmek için uygun değildir. Tavsiye edilen toprak pH’ı 7,0 ile 7,5 arasındadır. Yaz aylarında ekim yaparken 12 gün boyunca günde 3 kez sulayın. Dikimden ortalama 6-8 gün sonra açan çiçeklerin toplanması önerilmez.

Ayrıca, çilek yetiştiriciliği yaparken fideleri serin ve yağışlı hava koşullarında dikmek önemlidir. Dikimden önce, fidelerin iyi havalandırılan deliklerde tam taçta dikilmesi için 2-3 yaprak kalacak şekilde bir taç yapılır. Bu sayede tesis bakım oranı artar. Dikim tamamlandıktan sonra can şekeri verilir. https://www.hortiturkey.com/bitki-yetistiriciligi/cilek-yetistiriciligi sitesinden inceleyebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!