cleocin-t-ne-ise-yarar

Cleocin T Ne İşe Yarar? 2023 Cleocin T Fiyatı Ne Kadar?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cleocin T ne işe yarar, ne için kullanılır? Akne ve sivilce lekesi tedavisinde özellikle ergenlik döneminde kullanılan bir ilaçtır. Klasik sivilce kremleri ve ilaçları ile kıyaslandığında yapısı gereği farklılaştığı görülür. Antibiyotik ilaç sınıfında yer alan bu ürün kullanılırken dikkatli olunmalıdır. Her ne kadar farklı faydaları söz konusu olsa da riskli de bir ilaçtır. İşte, Cleocin T ne işe yarar, nasıl kullanılmalı, yan etkileri neler konularında bilgiler.

Cleocin T Nedir?

Bakterilerin yok olmasını saklayarak kullanılan alanda sivilce oluşumunu engelleyen antibiyotik bir ilaçtır. Kendisi özel bir forma ve şişeye sahiptir. 30 ve 60 ml boyutlarında yer alan mavi-beyaz renkteki plastik şişe içerisinde akışkan halde bulunur. Ağız ucunda süngerimsi yapısı yer alır ve bu süngerimsi yapı uygulama alnına temas ederek ilacın geçmesini sağlar. Sivilceli alandaki bakterileri yok etmeyi hedefler.

cleocin-t-ne-ise-yarar

Cleocin T İçeriği Nasıl?

Cleocin T ne işe yarar konusuna geçmeden önce içeriği hakkında bilgi vermek gerekir. Özellikle alerjik reaksiyon göstermeye meyilli olan cilt yapısındaki bireylerin dikkat etmesi gereken konudur. Temel etken maddeleri klindamisin fosfat olarak prospektüsünde belirtilmiştir. Yardımcı etken maddeleri arasında ise propilen glikol, izopropil alkol ve saf su yer alır.

Cleocin T Ne İşe Yarar?

Sivilce tedavisi görmek isteyenler topikal çözelti sınıfında yer alan bu ilacı kullanmak ister. Cleocin T ne işe yarar konusunda birden fazla konudan bahsedebilmek mümkün. Ancak özellikle iltihaplı sivilce oluşumuna neden olan bakterilerin yok edilmesine aktif rol oynadığı söylenebilir. Bakterileri yok ederek tekrar sivilce çıkmasını engeller var olan sivilcelerin de sönmesini sağlar.

Yapılan araştırmalara ve uygulamalara göre Cleocin T ne işe yarar konusunda sadece sivilcelerden bahsetmek mümkün değil. Aynı zamanda siyah noktaları da yok ettiğini görebilirsiniz. Siyah noktalarda sivilce oluşumu gibi benzer sebeplerle ortaya çıktığından siyah nokta oluşumu engellenmektedir.

cleocin-t-ne-ise-yarar
Cleocin T Ne İşe Yarar?

Bahsedilen faydalar ve Cleocin T ne işe yarar konusunda verilebilecek diğer bilgiler şu şekildedir:

  • Oluşmuş sivilcelerin azalmasını ve sönmesini sağlar.
  • Yeni sivilce oluşumuna engel olur.
  • Siyah noktaların azalmasını sağlar.
  • Siyah nokta oluşumunu yüksek oranda engeller.
  • Ciltteki leke ve kızarıklıklara iyi gelir.
  • Sivilceden kaynaklı pürüzlüklerin ortadan kalkmasına neden olur.
  • Fazla yağ oranını dengeler.
  • İltihaplı içi dolu sivilcelerin kurumasını sağlar.
  • Ciltteki beyaz noktaların da giderilmesinde yardımcıdır.

Cleocin T Lekelere İyi Gelir mi?

Kullanım alanına göre farklı sebeplerden dolayı lekeler ortaya çıkabilir. Eğer söz konusu güneş lekesiyse ve Cleocin T ne işe yarar sorusunda bu cevabı arıyorsanız bulamazsınız. Cleocin T ne işe yarar, lekelere iyi gelir mi? Evet lekelere iyi gelir ancak sadece sivilce lekeleri için kısmen etkilidir bunun dışında oluşan değişik sebeplerdeki lekelere iyi gelmez.

Günlük Cleocin T Nasıl Kullanılır? Cleocin T Ne İşe Yarar Nasıl Kullanılır?

Her ilaç ve antibiyotikte olduğu gibi doktor tarafından belirtilen şekli ve miktarına göre uygulanmalıdır. Yanlış uygulandığı müddetçe Cleocin T ne işe yarar kısmında bahsedilen faydalardan yararlanmak mümkün olmaz. Genelde günlük 2 kere kullanımı uygun bulunmaktadır. Sadece sorunlu olan bölgeye sürülür ve durulama yapmaksızın ilacın cilt altına emilmesi beklenir.

cleocin-t-ne-ise-yarar

Eğer gün içinde ilacı kullanmayı unuttuysanız hatırlatma dozu olması amacıyla ekstra kullanmayın. Diğer antibiyotiklerde olduğu gibi 12 saat arayla sürerek kullanmalısınız. Ekstra doz almanız yan etkileri de beraberinde getirecektir. Fazla kullanmamaya da dikkat etmelisiniz. Kullanım esnasında cildinize aşağı yukarı ya da sağa sola hareketlerle değil sadece tampon hareket ile sivilceli alana uygulama yapmalısınız.

Cleocin T Yüze Sürülür mü?

Sivilcelenme ve siyah noktaların çıkması sadece yüzde oluşmaz. Ancak genelde yüz bölgesinde oluştuğunu söylemek mümkün. Bahsedilen bu ürünün yüzde kullanılmamasına adına bir yönergesi bulunmaz. Aksine Cleocin T ne işe yarar açıklamasında bahsedilen faydalar yüzde görülmektedir. Göz ve ağız çevresine temas etmeyecek şekilde yüze sürülmesi uygundur.

Cleocin T Yan Etkileri Neler?

Her ne kadar Cleocin T ne işe yarar konusundaki faydaları cazip gelse de her ilaçta olduğu gibi bu üründe de yan etkilerden bahsetmek mümkün. Yoğun araştırmalar yapılmasa da özellikle cilt ürünü olduğundan sık görülen bazı yan etkiler mevcuttur. Ciltte aşırı kızarma, kaşıntı, pul pul dökülme ve farklı renkte görünüm yan etkileri arasında belirtilmiştir. Yan etki görüldüğü takdirde ilaç kullanımı sonlandırılmalıdır.

cleocin-t-ne-ise-yarar

Cleocin T Ne Kadar Sürede Etki Eder?

Topikal ilacın istenen sonuçları vermesi için sabırla kullanmanız gerekir. İltihaplı ve çok sivilce sahibi değilseniz 4-5 hafta içerisinde sonuçları görebilirsiniz. Ancak ağır sivilcelere sahipseniz ortalama 12 hafta sonunda istediğiniz görüntüye sahip olacaksınız. Doktor gözetiminde olmak üzere doğru süreyi saptayarak ilerlemeniz mümkündür.

Emzirenler ve Hamileler Cleocin T Sivilce İlacını Kullanabilir mi?

İlaç prospektüsün de etken maddeler, Cleocin T ne işe yarar gibi konulara netlik verilse de hamile ve emzirenler için net bilgi yoktur. Yeterli araştırma yapılmadığı için kesin bilgilerden kaçınılmıştır. Hamileler ilk üç ay içinde kullanmamalıdır. İkinci ve üçüncü hamilelik dönemlerinde yapılan araştırmalar olumsuz bulgular içermese de doktor kontrolü olmadan özellikle acil bir durum da yoksa tercih edilmemelidir.

Yaklaşık 1000 kadar emziren anne üzerinde yapılan çalışmalar ile belirli miktarda ilacın anne sütüne geçtiği saptanmıştır. Anne sütünden bebeğe de geçeceği düşünüldüğünden bu dönemde ilacın kullanılması önerilmez. Diğer sivilce tedavi yöntemleri gibi emzirme ve hamilelik döneminde bu ilacın kullanımı ötelenmeli, ertelenmelidir.

Cleocin T Kullananlar Nelere Dikkat Etmeli?

cleocin-t-ne-ise-yarar

Cleocin T ne işe yarar konusunda etkin sonuçlar almak istiyorsanız doğru kullanım aşamalarını takip etmeniz gerekiyor. Bu ilaç bir hap ya da krem gibi değildir. Süngerimsi yapısının cilde temas etmesi ile birlikte uygulama alanına iletilmektedir. Öncelikle bu ilacı kullanmadan önce iyice çalkalamaya dikkat etmelisiniz.

İkinci aşamada ilacın sadece sivilceli alana sürüldüğüne emin olmalısınız. Aksi takdirde özellikle iltihaplı sivilcelerinizden aldığınız bakterileri cildinizde temiz alana bulaştırabilirsiniz. Tampon hareketler ile sivilceye çok bastırmadan ilacı uygulamanız gerekmektedir.

İlacı kullanmadan önce cildinizin yeterince temiz olduğuna emin olmalısınız. Temiz olmayan bir cilde uygulama yapmak yeterli sonucu vermeyecektir. Hatta Cleocin T ne işe yarar alanında gördüğünüz sonuçlarla karşılaşmamaktan şikayetçi bile olabilirsiniz. Burada doğru kullanıma dikkat etmek de bu yüzden fayda bulunmaktadır.

Uzun Süreli Kullanımda Cleocin T İşe Yarar mı?

İlacın etken maddelerine karşı eğer alerjiniz yoksa, K vitamini gibi ilacın etkisini yok edecek ekstra ilaçlar kullanmıyorsanız yüksek oranda işe yaradığını söylemek mümkündür. Erken vakitte fayda göremezsiniz. En az 5-6 hafta boyunca kullanmaya devam etmelisiniz. Uzun süreli kullanım sonrasında Cleocin T ne işe yarar konusunu daha net anlayıp gözlemleyebilirsiniz.

Cleocin T Kullananlar Kadınlar Kulübü Kullanıcı Yorumları

cleocin-t-ne-ise-yarar

Kadınlar Kulübü kullanıcı yorumları incelendiğinde yarı yarıya bir memnuniyet görülmektedir. Genel evde sivilce tedavisine göre antibiyotik olmasından dolayı kullanıcılar daha olumlu yorumlar yapmıştır. Fakat kadınlar arasında özellikle Cleocin T ne işe yarar konusunda farklı faydalar sunulsa da doktor gözetimi olmadan kullanılması önerilmemektedir.

2022 Cleocin T Fiyat Bilgisi

Cleocin T reçeteli ve reçetesiz alınabilmektedir. İlaç reçetesiz alındığında fiyat daha fazla olmaktadır ve devlet tarafından karşılanmaz. Reçeteli alındığında SGK tarafından sağlanan karşılanan ücretle birlikte daha uygun fiyata alınabilir. 39.58 TL güncel fiyatıdır ve sadece eczanelerde satışa sunulmaktadır.

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!