deport-avukati

Deport Kararına İtiraz ve Deport Avukatının Desteği

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Deport sınır dışı etme anlamına gelmekle birlikte birçok şartın varlığının bir arada bulunmasına bağlıdır. Deport kaldırma işlemi için bu konuda uzman yabancılar hukuku avukatından yardım alınması büyük önem taşımaktadır.

Deport Avukatı Nasıl Yardım Eder?

Sınır dışı kararına itiraz ve dava konularında kimlerin sınır dışı edileceği, kimlerin sınır dışı edilemeyeceği, deport sürecinde idari gözetim kararına nasıl itiraz edileceği, geri gönderim merkezinde nasıl hareket edileceği, yurt dışı tahdit kaldırma işlemlerinde hukuki süreçlerin yürütülmesi, vatandaşlık, oturma ve çalışma izinleri gibi konular spesifik olduğu için mevzuatı ve işleyişi bilen bir avukat yardımı hak kaybının önüne geçmektedir.

Deport Avukatının Sınır Dışı Kararına İtiraz

Sınır dışı kararına itiraz ve dava durumu artık sınır dışı edilme sürecine girenler için itiraz edilmesiyle, itirazı reddedilenler içinde dava yoluyla önlenebilmektedir. Aksi halde Hakkında deport kararı verilmiş olan yabancı, menşe ülkesine veya transit gideceği ülkeye yahut Türkiye’ye gelmek üzere transit geçtiği ülkeye ya da üçüncü bir ülkeye sınır dışı edilebilecektir.

İdari Gözetim Kararına İtirazda Avukatı Yardımı

deport-avukati
Deport Avukatı

Ülkemizde bulunan yabancılardan haklarında sınır dışı kararı alınanlardan bazıları hakkında idari gözetim kararı verilebilmekte ve bu kişiler geri gönderme merkezlerine gönderilmektedir. Uluslararası hukukta da sınır dışı edilecek yabancıların idari gözetim altına alınması kabul edilmiştir.

Geri Gönderme Merkezinde Tutulanlar Avukat ile Görüşebilir mi?

Geri gönderme merkezinde bulunan yabancı ile avukatın görüşme hakkı bulunmaktadır. Avukatların müvekkilleri ile görüşmesi için ilgili merkezlerde Avukat görüşme odaları da mevcuttur.  Bu konuda büromuzun Yabancılar Hukuku departmanındaki avukatlar geri gönderme merkezlerine giderek burada tutulanların haklarının korunması, insani ihtiyaçlarının karşılanması, ülkeler arası işbirliği sağlanması ve güvenli bir dönüş sürecinin sağlanması için çalışırlar.

Yurt Dışı Tahdit Kaldırma Konusunda Avukat Yardımı

Türkiye’ye girişte yasak ile karşılaşıp ülkeye alınmayan kişiler deport edilmektedir. Genellikle bu kişiler söz konusu yasağı Havalimanlarında öğrenmektedirler. Ülkeye giriş yapamayacağı anlaşılan kişiler bu durumlarda bizimle 24 saat açık Whatsapp hattı üzerinden iletişime geçebilirler.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 28 Ocak 2024, 19:39

    Bu bölüme neden yeni yazı gelmiyor. Hukuk alanı takip ettiğimiz bir bölümü

    Cevapla
Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!