istanbul-bosanma-avukati

İstanbul Boşanma Avukatı Harbiye Hukuk Bürosu Boşanma Hizmetleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hakkınızda açılmış bir boşanma davası ya da açmak istediğiniz bir boşanma davası için İstanbul boşanma avukatı avukatlık hizmeti almak her zaman en güvenilir yoldur. Harbiye Hukuk Bürosu olarak tecrübeli ve uzman İstanbul boşanma avukatı kadromuzla müvekkillerimizin boşanma davasını en hızlı şekilde sonuçlandırmak ve menfaatlilerini korumak bizim önceliğimizdir. Boşanma davasıyla birlikte nafaka davaları, velayet davaları, mal tasfiyesi gibi aile hukukuna dair pek çok alanda hizmet vermekte olup müvekkillerimize çok yönlü bir hukuki koruma ve uyuşmazlık çözümü sunmaktayız.

İstanbul Boşanma Avukatı İletişim Bilgileri

İstanbul Avukat Avukat Haşim ELMAS
Telefon: 05074330000
Adres: Hürriyet Mah. Dr. Cemil Bengü Caddesi No:29/1 Kağıthane İSTANBUL
Mail: harbiyehukuk@gmail.com
 Hizmet Alanları: Anlaşmalı Boşanma, Çekişmeli Boşanma, Mal Paylaşımı, Nafaka

Öncelik İstanbul Boşanma avukatı seçiminizi yapmalı sonrasında numarasına ulaşmak için İstanbul Barosu danışma hattını arayarak sorgulamalısınız. İstanbul avukat arayışınızda avukatınızı belirledikten sonra iletişim bilgilerine ulaşmanız zor olmayacaktır. Bu durumda seçtiğiniz bursa avukatın ismini Google arama motoruna yazsanız dahi, iletişim bilgileri karşınıza çıkacaktır.

istanbul-bosanma-avukati
İstanbul Boşanma Avukatı

Boşanma Davası Nedir?

Boşanma, eşlerin kanunda öngörülmüş olan bir sebebe ya da sebeplere dayanarak eşlerden birinin açacağı bir dava ile evlilik birliğinin hâkim kararıyla sona ermesidir. Türk Medeni Kanun sisteminde boşanmaya ancak hâkim karar verebilir. Boşanma davası açma hakkı her iki eşe de eşit olarak verilmiştir ancak davayı yalnızca birinin açmış olması yeterlidir. Boşanma davasında davacı ve davalı sıfatı eşlerdir. Boşanma davası açma hakkı, kişiye sıkı sıkıya bağlı bir haktır, davanın tarafı yalnızca eşler olabilir ve eşlerden birinin ölmesi durumunda boşanma davası açma hakkı sona erer, mirasçılara geçmez. Boşanma davası açılmışken eşlerden biri ölürse, dava düşer.

Boşanma Avukatı Seçimi Neden Önemlidir?

istanbul-bosanma-avukati

Boşanma Avukatı seçimi boşanma sürecini kolay ve rahat atlatmak açısından oldukça önemlidir. Boşanma her zaman sadece iki kişiyi ilgilendiren bir durum değildir. Özellikle velayet ve nafaka konuları, boşanma avukatlığını çok hassas bir noktaya taşımaktadır. Aile kurumu tarihin en eski dönemlerinden itibaren sosyal yaşantının en önemli kurumlarından biri olmuştur ve bu durum tüm modern hukuk sistemlerinde kabul görmüştür.

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası da aile kurumunun önemine dikkat çeken düzenlemeler içermektedir. Böylesine hassas ve önemli bir kurum olan aile birliğinin sonlandırılmasına da aynı şekilde çok hassas ve titiz yaklaşılmalıdır. Bunu sağlamak ise yola çok iyi boşanma avukatıyla çıkmakla mümkün olur. Boşanma Avukatının en iyi mesleki tecrübe ve donanımlara sahip olması gerekir. İyi bir boşanma avukatı, müvekkillerinin süreci yıpranmadan atlatmasını, menfaatinin gözetilmesini ve istenilen sonuca en hızlı ve en iyi şekilde ulaşılmasını sağlar. Tüm bunlar ise, Boşanma Avukatının meslekte edindiği tecrübeleriyle ve bilgisiyle sunabileceği bir durumdur.

Esasında Boşanma Avukatlığı uzmanlık gerektiren bir alan değildir. Boşanma Avukatlığı yapan kişilerin hukukun bu alanında uzmanlık belgesi elde etmiş olması gerekmez. Fakat, faaliyet alanı aile hukuku olan avukatlarla çalışmak her zaman için daha avantajlı olup, sürecin en doğru şekilde atlatılmasına imkân sağlayacaktır. Boşanma avukatlığı, boşanma konusu dışında mal rejimi, velayet davaları, tazminat talepleri gibi konularda da yeterli bilgi ve tecrübe gerektiren bir alandır.

İstanbul Boşanma Avukatı Ücreti Ne Kadar?

Boşanma avukatı ücreti, Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi ve yerel baroların düzenlemelerine göre belirlenir. Boşanma avukatı, asgari ücret tarifesi ve yerel baroların düzenlemelerini esas alarak, mesleki tecrübe ve yeterliliğine denk bir ücret belirleyebilir fakat boşanma avukatının Avukatlık Asgari Ücret Tarife’sinde belirlenen miktarın altında bir ücret kararlaştırması yapması yasaktır.

istanbul-bosanma-avukati

Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı tarafından belirlenir ve tebliğin Resmî Gazete ’de yayınlanmasıyla yürürlüğe girer. 2023-2024 güncel asgari ücret tarifesine göre boşanma avukatı ücreti 2023 yılında asgari 17.900 TL’dir. Boşanma davasının, diğer tüm dava işlerinde olduğu gibi tabi olduğu bir takım harç ve masraf ücreti de mevcuttur. 2023 yılı boşanma davası harç ücreti, avans ve masrafı yaklaşık olarak 1850 TL’dir. İlaveten, yargılama esnasında da tanık dinlenilmesi, bilirkişiye başvurulması gibi birtakım ek ücretler de doğabilir. 2023-2024 Asgari Ücret Tarifesi sayfamızdan detaylı ücret bilgisine ulaşabilirsiniz.

İstanbul’da Boşanma Avukatına Nasıl Başvurulur?

İstanbul’da bulunan tüm avukatların bilgileri İstanbul Barosu Baro Levhasında mevcuttur. İstanbul’da boşanma avukatı arayanlar, Baro’nun resmi internet sitesinden bu bilgilere ulaşabilirler. Yine pek çok hukuk bürosunun hizmet verdikleri alanları, bünyelerinde çalışan avukatların ve iletişim bilgilerinin yer aldığı internet siteleri ziyaret edilerek boşanma avukatı edinilebilir. Bununla birlikte, aile hukuku alanında en iyi boşanma avukatı için, tavsiye üzerine hareket edilerek de seçim yapılabilir.

Harbiye Hukuk Bürosu alanında uzman ve deneyimli kadrosuyla ile Aile Hukuku ve Boşanma Hukuku başta olmak üzere Gayrimenkul Hukuku, İş Hukuku, İdare Hukuku, Borçlar Hukuku, Miras Hukuku alanları olmak üzere, Sözleşmeler, Ticaret Hukuku, Bilişim Hukuku, Spor Hukuku, Sağlık Hukuku ve Rekabet Hukuku gibi birçok alanda, Avukatlık ve hukuki danışmanlık faaliyetleri yürütmektedir.

istanbul-bosanma-avukati

Harbiye Hukuk ve Danışmanlık, uzun yıllara dayanan tecrübesi ile gerek ulusal gerekse uluslararası alanda faaliyet gösteren müvekkillerine hukukun birçok farklı alanında danışmanlık ve dava takibi hizmetleri veren bir hukuk bürosudur. Büromuz farklı uzmanlık alanlarında akademik başarı göstermiş profesyonel avukatlardan oluşmaktadır. İstanbul boşanma avukatı için avukat kadromuza iletişim sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!