doga-filmleri

Doğa Filmleri ile Maceranın Tadına Varmaya Ne Dersiniz? 10 Farklı Doğa Filmleri İzle!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Doğa filmleri geçmişten günümüze izlenmeye devam etmektedir. Peki en iyi doğa filmleri Türkçe dublaj ile hangileri?

Doğa filmleri ele alınan senaryo ve çekim gereği oldukça farklı konulara sahiptir. Kimi zaman doğa macera filmleri olarak bulunurken kimi zaman av doğa filmleri olabilmektedir.

Konu her ne olursa olsun diğer filmlere nazaran tamamen doğada geçmesi birçok izleyiciyi rahatlatmaktadır. Özellikle apartman ve şehir toplumu arasında sıkıştığımızı düşünürsek!

Eğer izlerken hem gerilebileceğiniz hem de doğaya doğacağınız yapıtları yani doğa filmleri izle seçeneğini siz de değerlendirebilirsiniz.

Farklı filmler arayanlar doğa filmleri Türkçe dublaj desteğiyle önerilerimiz geliyor! İşte en iyi doğa filmleri!

doga-filmleri
Doğa Filmleri

En İyi Doğa Filmleri Hangileri? İşte Oscar Ödüllü Doğa Filmleri ve Diğer Doğa Macera Filmleri!

Günümüzde Doğa filmleri Netflix ya da farklı sitelerde, aracı platformlarda yayınlanmaya devam etmektedir. Elbette belirli platforma bağlı kalmadan sinemada direkt yayınlanan da mevcuttur.

1- Gri Kurt

https://www.youtube.com/watch?v=qPJPyfcpgNM

2011 yılında vizyona giren Gri Kurt, Liam Nesoon başrolünde yayınlanmıştır. Film de Alaska gibi oldukça soğuk beyazlığın büründüğü bir yerde geçiyor.

Petrol sondajı yapabilmek adına görev verilen ekibin uçak düşmesi sonucu bilmedikleri ve yaşamın olmadığı Alaska’da mahsur kalması ile film başlar.

Kazadan aldıkları darbe yetmezmiş gibi bir de ıssız bir adada yaşam mücadelesi vermek ve hatta buz gibi bir havayla karşılaşmak işlerini hepten zorlaştıracaktır.

Doğa macera gerilim filmleri arasında mutlaka bakılması gereken bir filmdir. Zira neredeyse her sahnesinde bir olay ile karşılaşabilirsiniz.

2- Out of Nature

YouTube video

Mot Naturen olarak da adlandırılan ve en iyi doğa filmleri arasında bulunan bu yapıt kendi iç yolculuğunuza çıkmak için sizlere yardımcı olacak.

Orta yaşının getirdiği bunalma ve kriz ile birlikte uzun bir yolculuğa çıkan Martin bu yolculuk sırasında değişik olaylarla karşılaşacaktır.

Bir yandan güleceğiniz bir yandan macera olacak doğa filmleri Türkçe dublaj arıyorsanız mutlaka göz atabilirsiniz.

3- Life of Pi

YouTube video

Aynı isimli kitaptan uyarlanan Life of Pi yayınlandığı sene resmen sinemalara damga vurmuştur. Oscar ödüllü doğa filmleri arasında bulunan bu yapıt tam 4 dalda Oscar kazanmıştır.

Filmin hikayesi bir okyanusta geçer. Hayvan taşırken gemisinin zarar görmesiyle küçük bir sandalda kocaman bir kaplan, sırtlan ve zebra ile geçen bir oyunculuğu izleyeceksiniz.

4- Backcountry

YouTube video

Çok yakın sürede olmasa da 2014 yılında yayınlanmış filmde bir çiftin doğa içinde yaşadıkları irdeleniyor.

Kamp yapmaya karar veren çiftlerin başından beklenmedik olaylar yaşanmaya devam ediyor. Yeri geldiğinde doğayla karşı karşıya kaldıkları gibi kendi içerisinde de farklı maceralara tanık olunuyor.

Doğa temalı filmler içerisinde az insanla çok olayın incelendiği senaryoları sevenlere hitap edeceğini düşünüyoruz.

5- Tracks

YouTube video

Gerçek hayat hikayesinden uyarlanan bir  doğa macera filmleri izle seçeneğinden yararlanmak için İzler filmine göz atabilirsiniz.

Bundan yıllar önce 1977 yılında Robyn Davidson isimli kadın, Birsbane çölünü yürüyerek geçerek Springs’e gitmeye karar verir.

24 yaşında ailesi ve sevdiklerinin caydırıcı sebeplerini yok sayarak kararlı olan kadın tam iki sene içinde tüm ihtiyaçlarını karşılar.

2700 kilometrelik yolculuk çölde geçerken kendisini fotoğraflaması adına Rick Smolan yolculuğunda yanında bulunur.

Elbette bu ikili beklediklerinden çok daha farklı olaylarla karşılaşır bunun dışında kendi dünyalarında da keşifleri sürmektedir.

6- Kaptan Fantastik

YouTube video

Genellikle doğa filmleri Türkçe dublaj ile izlendiğinde klasik bir senaryo ile karşı karşıya gelirsiniz. O da vahşi doğa filmleri sırasında kişilerin genellikle doğa ortamına ayak uyduramamasıyla alakalıdır.

Peki ya tam tersi olsaydı nasıl olurdu? Doğa şartlarına alışmış kişi ya da kişiler şehir hayatına bir anda dönseydi neler yaşanırdı?

Eğer bu sorunun cevabını merak ediyorsanız mutlaka Kaptan Fantastik filmine bakmalısınız. Ben Cash, altı çocuğu ve eşiyle birlikte bir karavanda yaşam sürmektedir.

Şehir hayatından uzak geçen bu yaşam sırasında ailesiyle şehirden tamamen farklı olacak kurallar belirlerler. Kurallar elbette şehir hayatından çok farklı yaşamalarına sebep olur.

Günün birinde eşinin ölmesiyle çocukları annesinin cenazesine katılmak ister. Ben Cash bu durumun karşısında durmaz elbette fakat onu ve çocuklarını şehir hayatında bekleyen bazı zorluklar vardır.

7- 127 Saat

YouTube video

Hayatta yaşanmış olan olaylar doğa filmleri izle konusunda kararlı olanlar için daha çok tercih edilebilir olmaktadır.

Özellikle yaşanmış olması kişinin etkilenmesini de arttırmaktadır. Bu filmde de gerçek bir yaşanmışlık hikayesi sizleri bekliyor.

Dağ tırmanışı ve doğa yürüyüşü yapan oyuncumuz, hiç beklemediği bir anda mağara gibi bir noktada sıkışıp kalır.

Fakat çevresinde ona yardımcı edebilecek insan sayısı yok denecek kadar azdır. Sıkıştığı alanda tam beş gün aç ve susuz beklemek zorunda kaldı.

Elbette çıkabilmesinin tek yolu da kendisidir. Acıklı ve merak dolu bir film!

8- Into The Wild

YouTube video

Şehir hayatından sıkılmış bir insanın özüne aslında doğaya dönüşün hikayesidir. Christopher aldığı bu resmi karar sonrası hayatında eksik olan yerlerin dolması için çabalamaktadır.

Doğa filmleri arasında farklı bir yere sahip bu film çok geniş bir anlama sahiptir. Her izleyenin kendi içinde değişik bir mesaj aldığı görülmektedir.

Çıktığı bu yolda hayatı tamamen değişecek olan Christopher bu film ile genç yaşlı herkese farklı bir bilgi katmıştır.

Oscar ödüllü doğa filmleri arasında yer aldığını da söylemek gerekiyor.

9- Walter Mitty

YouTube video

Walter Mitty,  Life adında bir dergide standart olarak çalışan bir işçidir. Fakat hayatı oldukça durağandır ve bunun aksine değişiklik istemektedir.

Bu aşamada iş arkadaşı Cheryl ile tanışması ona bambaşka kapılar açacaktır. Her ne kadar hoşlandığı kadına açılma cesaretini bulamasa da yaşamında ilk değişimleri hissedecektir.

Beklenmeyen anda ortaya çıkan derginin kapanması ve çok önemli bir fotoğrafın ortadan kaybolmasıyla artık Walter’ı çok başka bir amaç ve yaşam beklemektedir.

10- Doğa Filmleri | Everest

YouTube video

Maalesef yine doğaya karşı verilen mücadele ve olumsuz haberlerin bulunduğu gerçek bir hikayeye dayanmaktadır.

Doğa orman filmleri arasında verilemese de doğa sporu arasında yer alan dağcılık ve tırmanma üzerine net olarak verilebilmektedir. Bu filmde iki tırmanışçı dünyanın en büyük dağına tırmanmaya karar verir.

Everest’e çıkmak sanıldığı üzere kolay değildir. Çünkü beklenmeyen kar yağışı ve fırtına tüm planları alt üst etmektedir.

Artık tek amaçları hayatta kalmak üzerine kurulmuştur.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!