featured

E-posta ile Uzaya Bile Gönderilip Üretilebilen Solunum Cihazı Tasarlandı!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Covid-19 salgını baş gösterdiğinden beri her ülke kendine göre önlemler almaya çalışıyor. Bu önlemlere yeni bir icat daha eklendi. E-posta ile gönderilen solunum cihazı! Peki nasıl olacak bu iş?

Korona Virüs Önlemleri

Korona virüs Aralık ayından bu yana tüm dünyada adeta ölüm rüzgarı estirmeye, insanları hasta etmeye devam ediyor. Hal böyle olunca da her ülke kendi önlemleri almak için sürekli bir çaba halinde. Daha geçtiğimiz haftalar da Rusya korona virüs aşısının tescilini aldıklarını ve üretime başlayacaklarını duyurarak adeta insanların yüreğine bir umut fidanı dikmişti.

Yürütülen çalışmalar elbette ki sadece aşı ya da ilaç için değil. Doktorların kullandığı malzemeler ile ilgili de yoğun bir şekilde çalışmalar yapılıyor. Virüsün doktorla bulaşması nasıl önlenebilir sorusunun cevabı yeni üretilen ürünlerle bir nebze de olsa veriliyor.

Japonya da Dr. Naoyuki Ishikita ve ekibi 2017 yılında çalışması için elektriğe ihtiyaç duyulmayan 3D cihazlar tarafından üretilecek anestezi cihazını üretmişlerdi. Doktor İshikita bu çalışmanın kendine ait olan bölümünü solunum cihazına çevirerek bir ilke imza attı. Yani solunum cihazları artık e-posta ile gönderilebilecek.

Covid-19 Hastaları İçin Hayati Önem Taşıyor

Solunum cihazı kimi hastalıklar da çok önemli olsa da özellikle coronavirüs hastaları için hayati bir öneme sahip. Dünya da korona virüsten hayatını kaybedenlerin sayısı 800 bini bulmuşken ve enfekte olmuş hasta sayısı 25 milyonu aşmak üzereyken, 3D yazıcı ile üretilebilecek solunum cihazı gerçekten büyük bir icat.

Solunum cihazı hakkında açıklama yapan Dr Naoyuki Ishikita, 2017 yılında ürettikleri 3D ile üretilebilen anestezi cihazının kendine ait olan kısmını solunum cihazına çevirdiğini, bu salgınla beraber buna daha çok ihtiyaç duyulacağını ve insanlığa yarar sağlamak istediğini söyledi.

Bu solunum cihazının parçaları dünyanın her yerine hatta dünya dışına dahi e-posta yoluyla gönderilebiliyor. E-posta yoluyla iletilen solunum cihazı ise 3D yazıcılar sayesinde her yerde üretilip kullanıma hazır hale getirilebiliyor. Hatta Dr. Ishikita daha önce cihazı e-posta yoluyla Uluslararası Uzay İstasyonu’na gönderdiklerini belirtiyor. ISS de olan astronotlar ise 3D yazıcıdan çıktı alarak solunum cihazının parçalarını üretmeyi başarmış!

Dünyanın oldukça zor günlerden geçtiği şu zamanlar da insanlığa yararlı olmayı isteyen doktor ürettiği solunum cihazını dünyaya ücretsiz olarak vermek istediğini de belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!