e-ticaret-paketleri

E-Ticaret Paketleri Nedir? Neden E-Ticaret Paketi Tercih Etmeliyim?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

E-ticaret paketleri, gelişen web dünyasında girişimcilere yönelik sunulan en popüler hizmetlerden biridir. Girişimcinin işini kolaylaştırmak ve onu yalnızca işine odaklamak adına sunulan bu hizmetler, uzman yazılımcılar tarafından geliştirilir. E ticaret sitesi kurmak için gerekli motivasyona ulaşmak adına hazır e-ticaret paketlerini tercih etmek oldukça mantıklıdır.

E-ticaret paketleri, web sitesinin tüm yükünü üstlenerek girişimcinin ticari hedeflerine odaklanmasını da sağlar. Dilerseniz gelin, bu rehberimizde E-ticaret paketleri nedir ve neden tercih edilmelidir üzerine uzman yorumlarına göz atalım.

E-Ticaret Nedir? E-Ticaret Yapmaya Nasıl Başlanır?

e-ticaret-paketleri

Konumuz E-ticaret paketleri ise öncelikle e-ticaret nedir ve ne gibi getirileri vardır, bu yola nasıl baş konulur kısaca bir değinelim. E-ticaret yani elektronik ticaret, adından da anlaşılacağı üzere internet ortamında yapılan ticari faaliyetleri içeren kapsamlı bir terimdir. Tüketicinin online kanallar aracılığı ile ürün satın alması durumu e-ticareti tam olarak tanımlayabilir.

Dünyada Jeff Bezos’un Amazon girişimi ile yaygınlaşan e-ticaret furyası, günümüzün en önemli ticari faaliyetlerinden biri olmuştur. Özellikle de pandemi dönemiyle birlikte insanlar, artık market alışverişlerini dahi sanal ortamda yapmayı tercih etmektedir.

E-ticaretin bu denli hayatımıza girmesiyle birlikte hem büyük hem de küçük çaplı firmalar kendi e-ticaret mağazalarını oluşturmaya başlamışlardır. Artık hemen hemen her markanın ve girişimin bir e-ticaret sitesi mevcuttur denilebilir. Peki, e-ticaret yapmaya nasıl başlanır? Bu soruya yanıt olarak öncelikle ticareti yapılacak ürünün belirlenmesi, tedarikçi sağlanması ve sağlam bir e-ticaret sitesine sahip olunması adımları verilir.

Hem girşimciyi hem de tüketiciyi üzmeyen bir e-ticaret sitesine sahip olmak ise günümüzde düşündüğünüzden daha kolaydır. Bu kolaylık da şüphesiz ki E-ticaret paketleri sayesinde mümkündür. Eğer e-ticaret hakkında yeterli teknik bilgiye sahip değilseniz o zaman piyasadaki hazır seçenekleri değerlendirebilirsiniz. Teknik bilgiye sahip olup işinizi hızlıca halledebilmek için de hazır paketleri kullanmayı tercih edebilirsiniz.

E-Ticaret Paketleri Nedir?

e-ticaret-paketleri
E-Ticaret Paketleri

E – ticaret paketleri nedir sorusuna en basitçe, e-ticaret sitesinin tüm teknik yükünü üstlenen bir hizmet, yanıtını vermek mümkündür. Hazır paketler, web sitesinin teknik detaylarını ve sistemin gelişimi yolunda atılması gereken temel adımları içermektedir. Web sitesini kurarken ihtiyaç duyulan tüm temel atılımlar paketlerin içerisinde hazır bir şekilde yer almaktadır.

Hem teknik detaylar hem de görsellik bakımından doyurucu nitelik taşıyan paketlerde web sitesine en uygun tasarım seçenekleri de yer alır. E-ticaret yolunda adım atacak olan girişimci de kendisine ve ürünlerine en uygun bulduğu tasarımı seçerek ticari alanda ilk adımını atmış olur.

En iyi e-ticaret paketleri sayesinde girişimcilerin sırtlandığı yük bir nebze de olsa hafifletilmiş olacaktır. Web sitesinin ticari faaliyet için hazır hale getirilmesi için atılması gereken pek çok adımı hazır paketler sizin adınıza atabilir. Özellikle de e-ticaret alanında yeniyseniz piyasadaki ihtiyaca yönelik kurgulanan paketleri değerlendirmek işinize gelecektir.

1- E-ticaret Paketleri Ne İşe Yarar?

E – ticaret paketleri nelerdir ve ne işe yarar gibi sorular bu yolda ilk adımı atacak kişilerce sıklıkla dile getiriliyor. Dilerseniz paketlerin işlevine aşağıda hazırlamış olduğumuz liste vasıtasıyla yakından göz atalım:

  • E-ticaret alanında görünür olmak ve kısa sürede başarı yakalamak istiyorsanız hazır paketleri tercih ederek işinizi hızlandırabilirsiniz. Paketlerin içerdiği temel adımlar, her ne kadar ilk etapta basit gibi gözükse de oldukça oyalayıcı teknik detaylardır. Günümüzde bir web sitesinin hem PC hem de mobil formatta uygun şekilde hazırlanması gerekir. Paketler de size bu desteği sunabilecek türden donanıma sahiptir.
  • Günümüz koşullarında artık mobil cihazların ne kadar önemli olduğunu anlatmaya gerek yok. E-ticaret sitesi sahibi olarak sitenizin mobil versiyonunun kullanıcı dostu olmasını sağlamak adına hazır paketlerden destek alabilirsiniz.
  • Hazır paketler, sitenin demirbaşı olan üyelik, kargolama, ödeme, stok, sipariş takibi vs. gibi girdilerin siteye aktarılasını da sağlamaktadır. Az önce saymış olduğumuz her bir iş kalemi, yeni girişimciler için yorucu adımlar olabilir. Dolayısıyla paket alarak tüm bu kalemleri tek seferde elde edebilmek mümkündür.
  • Söz konusu internet evreninde ticaret yapmak ise SEO sizin en yakın dostunuz olacaktır. “Search Engine Optimization” olan ve Türkçe’ye Arama Motoru Optimizasyonu olarak tercüme edilen bu hizmet de hazır paketlerde mevcuttur.
  • Web dünyasında yeniyseniz ve teknik konularda çok fazla bilgi sahibi değilseniz sitenin gelişimini de hazır paketlere bırakabilirsiniz. E-ticaret paketleri, web sitelerinin kullanıcı dostu olabilmesi adına önemli girdiler içermektedir.
  • E-ticaret paketleri, en kısa sürede ticari faaliyetlere başlamanız adına atacağınız adımların başındadır. Diğer türlü ilk önce sitenin optimizasyonunu sağlamakla zaman harcamak zorunda kalabilirsiniz. Kişiye özel yazılıma uçuk miktarda ücretler ödememek için de hazır paketleri tercih edebilirsiniz.
  • E-ticaret sitenizin kapsamına ve bütçesine uygun şekilde hazırlanan paket seçenekleri arasından da tercihte bulunabilirsiniz.

e-ticaret-paketleri

2- E-Ticaret Paketlerinin Avantajları Nelerdir?

E-ticaret paketleri hakkında aslında yukarıda da pek çok önemli detayı sıraladık. Fakat yeni girişimciler için hazır paketlerin önemini daha net bir şekilde vurgulamak isteriz. Hazır paketler, bir e-ticaret sitesinde olması gereken tüm adımları tek tek içermektedir. Dolayısıyla bu yola baş konulduğunda işin teknik kısmı ile çok vakit kaybetmeye de gerek kalmayacaktır.

E-ticaret uzmanları ve yazılımcılar tarafından da desteklenen hazır paketler aşağıdaki listede sıralayacağımız avantajları içerir:

  • Öncelikle hazır paketlerin maliyeti üzerinden bir avantaj yaratmak söz konusudur. Hazır paketlerin kişiye özel yazılım hizmetlerinden daha uygun fiyata denk geldiği bilinen bir gerçektir. Üstelik hazır paketlerin içeriği de kullanıcıyı her daim tatmin etmektedir. Altyapı bakımından göz önüne alındığında hazır paket içerikleri, bir e-ticaret sitesinin tüm temel ihtiyaçlarını karşılayabilmektedir.
  • E-ticaret paketleri konusunda belki de en önemli avantajlardan biri kullanıcı yorumlarına ulaşabilme hakkıdır. Yani satın almayı düşündüğünüz paketin kullanıcı memnuniyetini yapılan yorumlar ve verilen yıldızlar sayesinde görmeniz mümkündür.
  • Hazır paketler, yalnızca tek bir ihtiyaca yönelik hazırlanmamaktadır. Paketler, farklı ihtiyaçları karşılayan ekstra teknik ekipmanlar da içerebilir. Bunun yanı sıra henüz başlangıç seviyesinde bir paket alarak riske girmeden de işlerin nasıl yürüdüğünü tecrübe etmek mümkündür. Yani hazır paketler, her seviyedeki e-ticaret girişimcilerine hitap edecek şekilde seçenekler içerir.
  • Maliyet bakımından uygun fiyat garantisi sunan hazır paketlerde deneme yanılma yapmak da söz konusudur. İlk girişiminizde başarısız olursanız kaybınız çok yüksek olmayabilir.
  • E-ticaret evrenine bir an evvel giriş yapabilmek adına hazır paketleri tercih etmek gerekir. E-ticaret paketleri, uygulanması gereken pek çok teknik detayı tek seferde elde etmenize yardımcı olacaktır.
  • E-ticaret paketleri, talep edildiği taktirde kişiye özel bazı eklemeler de sunabilir. Elbette bunun için ilk önce paket sağlayıcısı ile iletişime geçmeniz gerekmektedir.

3- E-ticaret paketleri Nasıl Alınır?

E-ticaret paketleri karşılaştırması yaparak size en uygun olacağını düşündüğünüz paketi hemen satın alabilirsiniz. Elbette paketi satın almadan önce web sitenizin ihtiyacı olan teknik detayları belirlemeniz de önemlidir. E-ticaret sitelerinin en temel gereksinimleri, her pakette yer almaktadır. Fakat bazı eklentileri içeren paketlerin de satışa sunulması söz konusu olduğundan ektsra girdi içeren paketler hakkında bilgi sahibi olmanız tavsiye edilir.

E ticaret paketi tavsiye yorumları arasından da bilgi edinerek web sitenize uygun olan paketi belirleyebilirsiniz. Bunun yanı sıra yetkili ile iletişime geçerek de teknik detaylar hakkında net bilgilere ulaşabilirsiniz. Sistemde yer alan hazır paketler, hem başlangıç seviyesinde hem de ileri seviyede içerik seçenekleri içermektedir.

e-ticaret-paketleri

4- E-ticaret paketleri Kurulum Süreci

E-ticaret paketleri için işleyen kurulum süreci paketin genel özelliklerine göre çoğu zaman farklılık gösterebilir. Fakat en temel olarak paketin kurum aşamaları şunlardan oluşmaktadır:

  • Domain adının belirlenmesi (bu aşamda alan adının özenle seçilmesi önemlidir, özellikle de arama motorlarına uygun şekilde bir alan adı araştırması yapılması gerekir)
  • Güvenlik Sertifikası
  • Sözleşme adımları (Gizlilik Sözleşmesi, Mesafeli Satış Sözleşmesi vb.)
  • Kişisel Verilerin Korunması Kanunun kapsamında hazırlanan aydınlatıcı metinin yüklenmesi
  • Logo tasarımının yüklenmesi
  • Ürün kategorilerinin oluşturulması (ürün detay vb.)
  • Ürünlerin sisteme yüklenmesi ve onaylanması
  • Kargo prosedürlerinin uygulanması
  • Kredi kartı satışları ve genel ödeme verileri için gerekli prosedürlerin yerine getirilmesi (sanal pos, fatura yazdırma modülü, kapıda ödeme seçenekleri, indirim kuponu vb.)
  • Mağazanın yayınlanması

Tüm bu adımlar temel paketlerde uygulanan adımlardır. Bu adımların tamamlanmasının ardından artık girişimcilerin satış yapmaya başlaması mümkün olacaktır. Kurulum sürecinin başarılı bir şekilde tamamlanması için paket sağlayıcısı ile iletişim halinde kalmaya çalışmanız da önemlidir.

5- E-ticaret paketleri Fiyatları

e-ticaret-paketleri

E-ticaret paketleri fiyatları tercih edilen paketin içeriğine göre değişiklik göstermektedir. Bu adımda en merak edilen soruların başında e-ticaret için kaç para lazım sorusu gelir. Yeni bir girşimciyseniz haliyle web sitenize uçuk ücretler ödemek istemeyeceksiniz. Dolayısıyla ilk adımı atarken öncelikle başlangıç paketlerini tercih edebilirsiniz. Ürünlerinize ve satış dehanıza güveniyorsanız paketinizi yükselterek doğrudan ileri seviyede bir hazır paketle piyasaya giriş yapabilirsiniz.

E-ticaret için satın alacağınız E-ticaret paketlerinin fiyatları hakkında daha net bilgi almak için yetkili ile iletişime geçebilirsiniz. Bu sayede paketlerin içerikleri hakkında da teknik bilgileri edinebilirsiniz.

6- E-Ticaret Paketi Tavsiyeleri

E- ticaret sitesi paketleri kapsamında detaylı bilgi için yetkili ile görüşebilirsiniz. E- ticaret sitesi fiyatları bakımından da bütçe dostu seçenekler içeren paketlerden girişiminize en uygunu tercih edebilirsiniz. Başlangıç seviyesindeki paketler yukarıda da paylaşmış olduğumuz içerikleri sağlamaktadır. Paket satın aldıktan sonra dilerseniz ektsra hizmetleri de tercih etmeniz mümkündür. Herhangi bir olumsuzluk durumunda yetkili ile iletişime geçerek sorunun çözülmesini de talep edebilirsiniz.

Eğer e-ticaret alanında uzun zamandır iş yapan biriyseniz o zaman ileri seviyedeki paketleri tercih edebilirsiniz. Markanız sektörde tanınıyorsa e-ticaret sitenizin de müşterilerinizi tatmin ediyor olması önemlidir. Bu yüzden tam donanımlı E-ticaret paketleri sizler için en uygun seçenekler olacaktır.

e-ticaret-paketleri

Tüm bunların yanı sıra e-ticaret sitenizi daha özel kılmak adına da farklı türde paketleri tercih edebilirsiniz. Alışılagelmişin dışına çıkarak sitenizi tasarım ve donanım bakımından eşsiz kılabilirsiniz. Bunun için de özel olarak geliştirilen ve girişimciye farklılık sağlayan paketleri tercih edebilirsiniz.

Söz konusu web dünyasında ivme yakalamanız olduğunda sizi bir adım daha ileri taşıyacak olan fırsatları değerlendirmeyi tercih etmelisiniz. Site içi tasarım, logo, kullanıcı dostu olma özelliği, başarılı SEO çalışması ve güvenilirlilik e-ticarette başarının sırlarıdır. Tüm bunlar da tercih edeceğiniz E-ticaret paketleri kapsamında yer alacak kriterlerdir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!