trendyol-kadin-girisimciler

2023 Trendyol Kadın Girişimciler Desteği Nedir, Nasıl Alınır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Trendyol Kadın Girişimciler desteği ile satış yapan ya da yapmak isteyen kadınlara destek olmaya devam ediyor! Pandemi döneminde başlayan KOBİ desteği ile birlikte kadın girişimciler Trendyol bünyesinde sayısını arttırmaktadır. Özellikle Anadolu’da yer alan kadın girişimcilerin sayısı gün geçtikçe çoğalıyor ve ekonomiye de katkıda bulunuyor.

E-ticaret özellikle dünya çapında etki hale gelmiştir. Ülkemizde yaygın hale gelmesi, pandemi dönemiyle birlikte ortaya çıkmıştır. Özellikle salgın döneminde internetin yaygınlaşması ticaretin de genişlemesinde katkı sahibi oldu. Birçok girişimci Trendyol başta olmak üzere farklı e-ticaret sitelerinde aktif oldu.

Kadınlara pozitif ayrımcılık sağlayan Trendyol, bu alanda aktif rol almak isteyenlere girişimci desteği sağlıyor. Trendyol Kadın Girişimciler desteği sayesinde siz de diğer kadınlar gibi destekten yararlanabilirsiniz. Çok geniş alana yayılan bu destek programı içerisinde değişik alanlarda eğitim alabilirsiniz. İşte, Trendyol Kadın Girişimciler desteği hakkında detaylar ve bilgiler…

1- Trendyol Genç Kadın Girişimci Desteği Nedir?

Trendyol ve KOBİ desteği ile oluşturulmuş bir girişimci destek kanalıdır. Sadece maddi anlamda değil, satış esnasında gerekli olan bilgilerin de verilmesiyle oluşturulmuştur. Bahsedilen bu Trendyol Kadın Girişimciler desteği birkaç senedir sağlanmaktadır. Oluşturulan eğitimler neticesinde uygun görülen kadın girişimciler dahil edilerek süreç sürdürülmektedir.

trendyol-kadin-girisimciler

Özellikle e-ticarette etkili olan erkeklerin yanı sıra Trendyol tarafından kadınlara da destek olması amacıyla oluşturulmuştur. Destek paketi kapsamında değişik kapsamları bulunan eğitimler mevcuttur. Trendyol sadece eğitimi ile değil sitesi üzerinde satışta bulunan kadın girişimciler için komisyon, reklam ve pazarlama da sunmaktadır.

2- Trendyol Kadın Girişimciler Desteği Kimler Tarafından Alınabilir?

Günümüzde Trendyol Güçlü Kadın Girişimciler desteği alabilmek için bazı şartlara sahip olmak gerekiyor. Bu desteği alabilecek kişi kapsamı ikiye ayrılıyor. İlki ‘Kadın Kobiler’ olarak karşımıza çıkıyor. Bu kapsamda yer alan kişiler ya bir işletme sahibi olmalı ya da bir işletmeye %50 oranında ortak konumunda bulunmalıdır.

İkinci sırada ise ‘Kadın Kooperatifler’ bulunmaktadır. Ekonomik alanda kâr elde etmeyi düşünen bunun dışında pazarlama, girişim destekleme ve yeni oluşumlar meydana koymak için oluşan kooperatiflerdir. Bu kooperatiflerin %80’i kadınlardan oluşmak zorundadır aksi takdirde eğitime uygun görülmez.

3- Trendyol Kadın Girişimci Şartları Nelerdir?

Kadın girişimci desteği alabilmek için öncelik katılımcı sıfatlarından uygun olana uyum sağlamak gerekiyor. Kadın girişimci olarak işletmeniz yoksa bile mutlaka bir işletmeye %50 oranında ortak olmalısınız. Şayet bir üretim yapıyorsanız önce bunun adına şirket açmalı ve bir işletme sahibi olduğunuzu kanıtlamalısınız.

trendyol-kadin-girisimciler

Daha sonra da Trendyol Kadın Girişimciler desteği kapsamında başvuru formunu doldurarak gerekli başvuruyu oluşturmalısınız. Başvuru sonrası size Trendyol tarafından olumlu ya da olumsuz bir dönüş mail üzerinden yapılacaktır. Olumlu yanıt verilirse Trendyol üzerinde dükkan sahibi olabilir bunun dışında eğitimlerden de faydalanabilirsiniz.

4- Trendyol Kadın Girişimci Avantajları Nelerdir?

Katılacağınız Trendyol Kadın Girişimciler desteği avantajları sandığınızdan çok daha fazladır. Avantajların fazla sayıda olması kadın girişimcilerin bu alanda aktif olarak rol oynamanızı sağlayacaktır. Çünkü avantajların fazla olması özellikle girişimcilerin katılımını teşvik etmektedir. İşte Trendyol Kadın Girişimciler desteği avantajları şu şekildedir:

  • Var olan müşterilerinize %80 komisyon desteği ile ulaşabilirsiniz.
  • Stoklarınızın varlığı ve kontrolü, bununla birlikte fiyat işlemleri için destek alabilirsiniz.
  • Ürünleriniz altın kategorisinde ise 0 gün, diğer kategorilerde 14 gün vade imkânıyla ödeme alabilirsiniz.
  • Sosyal medya hesaplarında ve internet üzerinde reklam desteği alabilirsiniz.
  • Ödemeleriniz ve ücretlerinizi koruyabilmeniz adına banka desteği temin edebilirsiniz.
  • Farklı site ve uygulamalarda ürünlerinizi pazarlayabilirsiniz.
  • E-ticaret ve genel anlamda dijitalleşme için bilgi alabilirsiniz.

5- Trendyol Güçlü Kadınlar Başvuru Nasıl Yapılır?

trendyol-kadin-girisimciler

Trendyol tarafından başvuru sürecinde yer almak isteyenler için özel bir site oluşturulmuştur. Site üzerinde yer alan Trendyol Kadın Girişimciler başvuru formu yer almaktadır. https://partner.trendyol.com/onboarding/satici-formu/pazaryeri?refCode=000-14-014 adresinden partner başvurusunda bulunmalısınız. Bu sitede yer alan kişisel bilgileri eksiksiz ve doğru doldurarak yanıt bekleyebilirsiniz.

6- Trendyol Kadın Girişimci Desteği Süresi Ne Kadar?

Kadın girişimci desteği süresi konusunda Trendyol tarafından bilgi başvuru sonrası aktarılmaktadır. Ancak verilen eğitimlerin kısıtlı bir süresi bulunmuyor. Bununla birlikte eğitime başlayan kadın girişimcilere 14 gün içerisinde vade süresi de oluşturulmaktadır. 14 gün içerisinde vadeli şekilde ödeme alınabilmesi mümkün.

7- Trendyol Kadın Girişimci Komisyon Oranları Nereden Öğrenilir?

Trendyol tarafından komisyon oranları kişilere internet üzerinden sunulmaz. Ancak anlaşma yapılacak kişi ya da kişiler ile imzalanan başvuru formunda ayrıntılı bilgi verilir. Trendyol Kadın Girişimciler başvurusu yaptıktan sonra eğer onay alırsanız firma tarafından size anlaşma metni yollanır. Bu anlaşma metninde kategorilere göre komisyon oranlarını öğrenebilirsiniz.

trendyol-kadin-girisimciler
Trendyol Kadın Girişimciler

8- Trendyol Genç Girişimci Desteği Eğitimi Nasıl Alınır?

Trendyol Kadın Girişimciler desteği onayınız geldikten sonra farklı isimlendirme ve konularda yer alan bilgileri almaya başlayabilirsiniz. Yapılan araştırmalar kapsamında elde edilen istatistiki bilgilere göre kadın girişimciler daha çok pazarlama, reklam ve işletmeyi büyütme adına dersler yoğunlukta alınmaktadır.

Trendyol Kadın Girişimciler Desteği Eğitim Kapsamı

E-ticaret alanında daha fazla kadının yer alması ve kazanç sağlaması için oluşturulan Trendyol Kadın Girişimciler Desteği, farklı alanlarda gelişim sağlamayı hedefler. Başta girişimcilik nedir ve nasıl olunur konusunda bilgi verilmektedir. Bunun dışında var olan ürünleri arttırma, satışları daha yüksek sayıda gerçekleştirme dijital alanda pazarlamak, var olan kampanyaları oluşturma ve kontrol etme bulunuyor.

trendyol-kadin-girisimciler

Bunların dışında sadece internet değil genel anlamda reklam yapma ve işletmeyi duyurma, geniş pazar alanına yayılma bulunuyor. Ürünlerin belirli bir alandan tedarik edilmesi ve bunların yönlendirilmesi, entegrasyon sağlanması gibi çeşitli aşamalar bulunmaktadır.

https://www.youtube.com/watch?v=EmS2MwGKreM

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
1
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!