featured

Ejderha Nefesi Fiyatı Nedir? Ejderha Nefesi Dondurma Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son zamanların en popüler yiyeceği olan ejderha nefesi fiyatı ve ağızlarda bıraktığı etkileyici buharı ile insanlardan büyük ilgi görüyor. Hemen hemen her cadde üzerinde, AVM’de veya eğlence merkezlerinde yemesi eğlenceli bu dondurmaya rastlamak mümkün. Amerika’da çokça bilinen bu lezzet ilk olarak 2016 yılında Türkiye’ye getirilmişti.

YouTube video

Türkiye’de ejder nefesi olarak satışa sunulan bu lezzet Amerika’da Dragon Breath ismiyle satılıyor. Satış noktalarında üzerinden dumanlar çıkan bu dondurmanın nasıl yapıldığı ve kaynağı büyük merak konusudur. Herkes ağza atıldığında buhar çıkmasının nedenini ve bunun zararlı olup olmadığını merak ediyor. Bu buharın esprisinin kaynağı aslında azottur.

Ejderhan Nefesi Dumanı Nasıl Yapılır?

Ejder nefesi dondurması yiyenlerin ağzında eğlenceli bir buhar veya duman denilen görüntüler oluşmaktadır. Bunun en önemli faktörü dondurmanın içerisine eklenen sıvı azot maddesidir. Dünya atmosferinde yüzde 78 oranında gaz halinde bulunan bu madde özel teknikler ve kaplar sayesinde sıvı hale getirilmektedir.

YouTube video

Sıvı hale getirilen azot, şekerli veya tuzlu ürünlerin üzerinde eklendi anda ortaya beyaz bir duman çıkıyor. Ayrıca yiyeceklere görsel bir şölen yaşatıyor. Ejderha nefesi fiyatları bu eğlenceli anları deneyimlemek isteyenlerin gözüne pek de görünmüyor. Amerika merkezli bir ürün olan bu dondurma özellikle Tayland, Brezilya, İngiltere ve İsviçre’de tercih edilmektedir. Çocuklar ve gençler özellikle büyük bir zevkle her köşede tüketmektedir.

Ejderha Nefesi Nasıl Yapılıyor?

Caddelerde ve eğlence merkezlerinde özellikle satılan bu ürünler uzun kaplar içerisinde servis edilmektedir. Yerken ağızlardan duman çıkmaktadır ve bu durum tıpkı buhar üfleyen ejderha zevki yaşatmaktadır. Ürünün içerisinde renkli ve farklı tatlarda yapılmış bezeler vardır. Bu bezelere Türkiye’ye yurt dışından hazır olarak gelmektedir.

Ürünün satışını yapan satış noktaları bu renkli bezelerin üzerinde sıvılaştırılmış azotu dökerler. Basıncın olmadığı ortamda azot 4-5 dakika içinde etkisini yitirmektedir. Bu zamandan sonra o duman etkisini yaşayamazsınız. Bundan dolayı bu süre içerisinde eğlenceli şekilde tüm bezeleri yemeniz tavsiye edilmektedir.

YouTube video

Hem yapılış anında hem de bardak içerisinde bu bezeler azotun etkisi ile duman çıkartmaktadır. Dumanın olduğu anlarda bezeleri ağzınıza atarsanız ağzınızdan duman çıktığını görebilirsiniz. Eğlenceli videolar ve fotoğraflar çekebilirsiniz.

Ejderha Nefesi Zararlı mı?

Yaz aylarında insanlara ferahlık vermesi amacıyla üretilen bu eğlenceli dondurmanın içerisinde renkli bezeler ve azot vardır. Bu azot dünya atmosferinde de yüzde 78 oranında bulunur ve hayatın bir parçasıdır. Bu nedenle insan sağlığı açısından bir zararı yoktur. Ürünün içerisine konulan sıvı azot, nitrojen kapları içerisinde sıvılaştırılmaktadır.

İçerisine konulan bezeler de yine katkısız ve doğaldır. Yaz aylarında ferahlamak için tüketebilirsiniz. Tabi her şeyin olduğunu gibi ejder nefesinin de fazlası zararlıdır. Soğuk bir ürün olduğundan aşırı tüketimi nedeniyle hasta olma ihtimali vardır.

Ejderha Nefesi Kaç TL?

Ejderha nefesi fiyatları satın alınan şehre ve şehirdeki bölgeye göre farklılık gösterebiliyor. İçerisine konulan bezeler yurt dışı kaynaklıdır. Dövizdeki dalgalanmalara göre alış fiyatlarında artışlar görülmektedir. Bu nedenle de ejderha nefesi fiyatı değişiklik gösterebilmektedir. Genel olarak ejder nefesi fiyatı 10 TL ile 15 TL arasında satışa sunulmaktadır.

Ejderha Nefesi Kaç Derece? Ejderha Nefesinin Tadı Nasıl?

Yaz günlerinde serinlemek isteyenlerin artık yeni tercihi haline gelen ejder nefesinin içerisindeki azot -160 derecede donmaktadır. Sıvı halde meyveli bezeler içerisine konan bu madde ürünleri adeta buz yiyormuşçasına soğutmaktadır. Dişleri sağlam olmayan kişiler bu nedenle bu soğuk yiyeceği yerken dikkat etmelidir.

YouTube video

Meyveli olarak hazırlanan bezeler çeşitli soslarla da tatlandırılır. Daha sonra bu bezeler bir bardak içerisine konularak üzerine sıvı azot eklenir. Ve ortaya bir anda bir duman çıkar. Ejderha nefesi nedir sorusunun cevabı burada gizlidir. Ejderha nefesi dondurmasının esprisi bu duman altında yatmaktadır. -160 dereceye kadar düşen bu bezeleri yemek hem eğlenceli hem de soğuk bir deneyim olacaktır.

2
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!