featured

Ekmek İle Hazırlanabilecek 4 Farklı Kahvaltılık Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu ekmek ile kahvaltılık tarifleri ile sofralarınıza farklı lezzetler getirebilir ve ev halkının damaklarına hitap edebilirsiniz. İster bayat isterseniz taze ekmeklerle hazırlayabileceğiniz bu alternatif kahvaltılıklar misafirlerinize ikramlık olarak da sunulabilir. Birkaç dakika içerisinde ekmeklerle hazırlanan kolay ve pratik kahvaltılıklar aynı zamanda atıştırmalık olarak da hazırlanabilirler.

Ekmek İle Hazırlanacak Kahvaltılık Tarifleri

Şimdi sabah kahvaltıları için hemen hazırlanıp sofraya getirilebilecek 4 farklı ikramlık tarifini yapalım.

1- Peynirli Ekmek

Peynirli Ekmek Malzemeleri

Ekmek,1 kalıp sert beyaz peynir,1,5 yemek kaşığı tereyağı,3 yumurta,1 çay bardağı doğranmış maydanoz

Peynirli Ekmek Hazırlanışı  Peynirli ekmek hazırlamak için, büyük bir cam kâse içerisinde beyaz peynir bir çatal yardımıyla ezilir. Peynirin üzerine yumurtalar kırılır, tereyağı ve maydanoz eklenir. Hepsi karıştırılarak tost ekmekleri üzerine bu malzemeden sürülür. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede üzerleri pembeleşene kadar pişirilir.

2- Kıymalı Ekmek

Kıymalı Ekmek Malzemeleri

Ekmek,Yarım kilo kıyma,1 yemek kaşığı tereyağı,1 su bardağı domates konservesi,1 adet küp şeklinde doğranmış domates,3 – 4 adet ince doğranmış tatlı sivri biber,1 adet ince doğranmış soğan,Bir tutam karabiber,Bir tutam tuz,Acı sevenler için bir tutam acı pul biber.

Kıymalı Ekmek Yapılışı  Bütün malzemeler cam bir kâse içerisinde yoğrulurcasına karıştırılır ve pide içi gibi hazırlanan bu malzemeler bir kaşık yardımıyla dilimlenmiş ekmeklerin üzerine sürülür. Kıymalı ekmekler önceden ısıtılmış fırında 200 derece kıymaları pişine kadar pişirilir.

3- Sarımsaklı Kaşarlı Ekmek

Sarımsaklı Kaşarlı Ekmek Malzemeleri

Ekmek,3 yemek kaşığı tereyağı,7 – adet dilim kaşar peyniri,Çok çok ince doğramış 1 çay bardağı maydanoz,1 tatlı kaşığı toz sarımsak ya da 3 tane iyice dövülmüş sarımsak,Arzuya göre bir tutam acı pul biber.

Sarımsaklı Kaşarlı Ekmek Yapılışı  Sarımsaklı ekmek yapabilmek için bütün malzemeler bir kap içerisinde iyice karıştırılır ve dilimlenmiş ekmekler üzerlerine sürülür. Ardından bir dilim kaşar peyniri eklenir ve üzerleri pembeleşene kadar 200 derece fırında kızartılır. Bu işlemi bir dilim tost ekmeğini dört eşit parçaya bölerek de yapabilirsiniz, o zaman küçük atıştırmalıklarınız olacaktır.

4- Ananaslı Pastırmalı Ekmek

Ananaslı Pastırmalı Ekmek Malzemeleri

Tost ekmeği ya da normal dilimlenmiş ekmek,1 tane dilimlenmiş ananas,200 gram dilimlenmiş pastırma,7 – 8 dilim kaşar peyniri,7 – 8 adet küçük şeri domates,Tereyağı.

Ananaslı Pastırmalı Ekmek Yapılışı  Tost ekmeklerine tereyağı sürülür, üzerlerine bir dilim pastırma ardından kaşar peyniri ve bir ince dilim ananas konur. Süslemek için bir küçük şeri domates ananasların ortasındaki çukura konur ve 200 derece fırında ekmekler kızarıp kaşarlar eriyene kadar pişirilir. Bu kahvaltılıkları sunarken yanlarına eklenecek birkaç patates kızartması ve birazda süslemeyle lezzetli bir tabak olacaktır. Aynı malzemeleri kullanarak çavdarlı, kepekli ya da farklı ekmeklerle de yapabilirsiniz. Afiyet olsun. İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Yemek Tariflerinde Kullanılan Ölçüler

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!