featured

Elma Diyeti Nedir? Elma Diyeti ile 1 Haftada 3 Kilo Vermek Mümkün mü?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Elma diyeti, yaza formda girmek ve sağlıklı bir hayat geçirmek isteyenlerin en birinci tercihlerinden biridir. Çünkü kilo verdirmede yardımsever bir meyve olarak biliniyor ve hızlı sonuçlar elde etmenizi sağlıyor.

Aile grubu olarak gül ailesi grubunda yer alan elma, kültürleştirilmesi en kolay meyvelerin başında geliyor. Kabuğu parlak ve sert olan cinsleri diyet listelerinin vazgeçilmez meyvesi olarak göze çarpıyor. Özellikle yaza fit bir vücut ile girmek isteyenlerin ve hızlı kilo vermek isteyenlerin en önemli ürünüdür.

Yeşil elma, kırmızı elma, ekşi veya mayhoş elma gibi birçok elma çeşidi vardır. Bu çeşitlerin her biri farklı diyet listelerinin vazgeçilmezleridir. Elma için diyet listelerinin ana maddesi de diyebiliriz. 1 elmanın kalori değeri 90 kaloridir. Bu değerin bilinmesi bir diyet listesi hazırlarken dikkat edilmesi gereken unsurlardandır. Ayrıca bu mucizevi elma sadece zayıflamak için değil cilt bakımı için de kullanılmaktadır. En büyük ve etkili örneği de İsviçre elması ile yapılan cilt bakım kremleridir.

Diyetle pek arası olmayan kişilerin dahi elma diyeti yapması uzmanlar tarafından öneriliyor. Çünkü vücuda bir detoks etkisi yapıyor. Sindirim sistemini düzene sokuyor ve rahatlatıyor. Bunun için en azından yılda 3 kez bu diyeti uygulamak, sağlıklı bir yaşam için önemlidir. Bu diyet sayesinde herhangi bir sağlıklı problemine olanak tanımadan, sağlıklı ve düzenli bir şekilde kilo verebilirsiniz.

Elma Diyeti Nedir?

Diyetlerin en birinci kuralı plana sadık kalmaktır. Büyük bir irade gerekmektedir. Bugün de yiyim de yarın başlarım veya bir kereden bir şey olmaz dediğiniz gün diyeti sonlandırmış olursunuz. Bunun olmaması için kendinizi en başta koşullamalısınız. Hedefinizi ve yapmanız gerekenleri belirlemeli ve o yolda ilerlemelisiniz.

Elma ile sağlıklı bir şekilde zayıflamak için ilk 3 gün önemlidir. Bu üç günlük sürede sadece acıkma hissi olduğunda elma yenmelidir. Çok basit ve insanı zorlamayan bir diyet türüdür. Bu nedenle de zorlu diyetlere dayanamayan kişilere uzmanlar elma ile zayıflamayı öneriyor.

litre su, dileyen elmalı su da tüketebilir. Birçok yerde satılan elma çayını da içebilirsiniz. Genelde elma yemeyi sevmeyen kişiler için kurtarıcı ve alternatif bir çözümdür.

Elmanın diyetlerde bu derece çok tercih edilmesinin belli başlı nedenleri vardır. Bunların ilki tok tutma özelliğidir. Birçok meyveye göre insanları daha çok tok tutmaktadır. Eski zamanlarda uzun yolcuklar yapan insanların azıklarında mutlaka elma bulunmaktaydı. Buradan yola çıkarak da tok tutma derecesini anlayabilirsiniz. Ayrıca kalorisi çok düşüktür. Düşük kalorisine göre yüksek enerji verir.

Elma Diyeti Nasıl Yapılır?

Diyet programları diyetisyenler ve beslenme uzmanları tarafından hazırlanmalıdır. Çünkü her bireyin diyeti özeldir ve uzman kişilerce hazırlanmalıdır. Aksi takdirde sadece aç kalmış ve sağlıksız bir düzene girmiş olursunuz. Bunu olmaması için mutlaka profesyonel bir destek almak şarttır.

Yeşil elma ile zayıflamak için hazırlanacak diyet listesinde de mutlaka beslenme uzmanlarının tavsiyeleri alınmalıdır. Detoksların ve diyetlerin baş tacı olan yeşil elma ile sağlıklı kilo vermek için tavsiye edilen diyet listesi şu şekildedir.

Sabah kalktığınızda ilk olarak aç karnına bir yeşil elma yemelisiniz. Ardından peynirli bir omlet tüketmeli ve 1 su bardağı yulaf ezmesi yemelisiniz.Birkaç saat sonra bir ara öğüne ihtiyaç vardır. Bu ara öğünde 1 kase yoğurt veya 1 su bardağı ayran tüketebilirsiniz. Birkaç adet ceviz mutlaka ara öğünde bulunmalıdır.Öğle yemeğinde öncelikle elma yenmeli. Ardından ızgara  tavuk göğsü, buharda pişirilmiş taze brokoli, yarım kahve fincanı kahverengi pirin ile yapılmış pilav yenmelidir.https://www.youtube.com/watch?v=iVADWULQu0QÖğle yemeğinin ardından bir fincan kahve keyfi yapabilirsiniz.Akşam yemeğinde yine önceliğimiz yeşil elma yemek. Ardından güzel bir ızgara balık ve yeşil salata yenmelidir.  

1 Haftada 3 Kilo Vermenizi Sağlayacak Elma Diyeti Listesi

https://www.youtube.com/watch?v=N1OmDrDSLSU

Size vereceğimiz bu listeyi uygulamadan önce bir beslenme uzmanına danışmayı unutmayın. Çünkü her kişinin diyet dayanağı farklıdır. Diyet listeleri kişiye göre değişiklik gösterebilir. İşte 5 günlük diyet listesi…

 1.Gün

Haftanın ilk günü ve sağlıklı bir şekilde kilo vermeye karar verdiniz. Bugün sadece aç hissettiğinizde doyana kadar elma yiyeceksiniz aynı zamanda 10 bardak su tüketmeniz gerekiyor.

2.Gün

Yine güne elma ile başlıyoruz. Sıra öğle yemeğine geldiğinde zeytinyağlı, bol limonlu bir mevsim salatası ile ziyafet çekeceğiz. Yanında isteğe göre 1 dilim süzme peynir alabilirsiniz. Akşam öğününde ise yine istediğiniz kadar elma.

 3.Gün 

Bugün güne 1 dilim tahıllı ekmek, 1 parça tavuk eti ve bir adet elma ile başlıyoruz. Öğlen 1 tane salatalık yiyoruz. Ve akşam istediğimiz kadar elma yiyoruz.

4.Gün

Çarşamba günü bir önceki günü tekrar edebilirsiniz. Tek bir farkla akşam bir kase yulaflı süt yemelisiniz.

5.Gün

Haşlanmış yumurta ile güne başlayıp öğle yemeğine mevsim salatasının yanında 1 porsiyon ızgara tavuk yemelisiniz. Akşamları ise istediğiniz kadar elma yiyebilirsiniz. Elma diyeti 2 haftada bir yapabilirsiniz fakat zorlandığınızda kesinlikle bırakmalısınız. Aynı zamanda kesinlikle doktorunuza danışmalısınız.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!