featured

En İyi Bal Nasıl Üretilir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İnsan sağlığı açısından faydaları saymakla bitmeyen ballar, evlerin olmazsa olmaz besinleri arasında yer alır. Kimi zaman kahvaltıda kimi zaman ise tatlılarda tüketilen doğal ürünlerin başında elbette ki ballar gelir. Her yaştan bireyin tüketimine uygun olan organik bal, uygun koşullarda üretildiğinde çok faydalı sonuçlar doğurur.

Organik bal, bilindiği üzere arıların pek çok çiçeğin polenlerini toplamasıyla elde edilir. Kahvaltı sofralarında kimi zaman kızarmış ekmek ile kimi zaman ise bal kaymak şeklinde lezzetle tüketilen balların en iyisi organik koşullar altında üretilmesiyle hazırlanır. Bal oluşması için öncelikle arılar, türlü çeşit çiçeğe konar ve bu çiçeklerin polenlerini toplayarak kovanlara getirir. Polenleri kovanların içine kendileri ördükleri peteklere konan arılar, bu esnada üstün bir çalışma performansı sergiler. Peteklere yerleştirilen polenler, işçi arılar tarafından içinde sıvı kaybolana kadar olgunlaştırılır. Ardından ise kovanların içerisinde yer alan petekler alınır ve ballar sofralarda tüketilmeye hazır hale getirilir.

En İyi Bal ile Sağlığınızı Koruyun

Bal üretiminin son yıllarda artmasıyla piyasada pek çok sahtesi de yer almaya başladı. Her ne kadar orijinal bal sağlık açısından son derece faydalı olsa da sahte bal da bir o kadar zararlıdır. Bu sebeple en iyi balı bularak sağlığınıza fayda sağlayabilirsiniz. En iyi balı elde etmek için sadece arıları kontrol etmek önemli değildir. Öncelikle, uygun ekipmanlar, kovanlar ve petekler ile mumlar gibi ürünler bir araya getirilmelidir. Bu ürünlerin her birinin kaliteli materyallerden üretilmesi sağlık açısından son derece önemlidir. Steril olduğundan emin olunan malzemeler arıların kolaylıkla sahiplenebileceği bir alana yerleştirilir. Yılda bir veya iki kez toplanan balların üretiminde özenli hareket edilmelidir. Öyle ki ilk kez arıcılık yapan kişilerin ilk yıl elde ettikleri balları kullanmamaları önemlidir.

En iyi balı elde etmek için malzemeler kadar yetiştirilen alanda önemlidir. Arıcılık yapılan alanın tarım arazilerinden uzak olması gerekir. Bunun temel sebebi, arıların polenlerini toplamak için kondukları çiçeklerde herhangi bir kimyasal madde olmaması gerektiğidir. Bunun yanı sıra güçlü ve dayanıklı arılar yetiştirmek elde edilen balın kalitesini artıran önemli sebeplerdendir. Arıların beslenmesinde şeker veya glikoz kullanılmaması gerekir. Organik bal üretimi sırasında arılar tamamen kendi doğal yollarla beslenerek üretim yapmalıdır. Bu şekilde kaliteli bal üretimi yapmak mümkündür. Birbirinden zengin içerikli bal çeşitleri için köyde.com’u ziyaret edebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!