En İyi Kişisel Gelişim Filmleri Listesi | 32 Motivasyon ve Kişisel Gelişim Filmi Bir Arada!

En İyi Kişisel Gelişim Filmleri Listesi | 32 Motivasyon ve Kişisel Gelişim Filmi Bir Arada!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kişisel gelişim filmleri, seyircilerde ‘’yapabilirim, başarabilirim, gerçekleştirebilirim’’ gibi düşüncelerin uyanmasını sağlayan motivasyon filmleridir. Bu filmler ayrıca empati duygusunu harekete geçirir ve insanların kendi hayatlarına uyarlayabileceği düşüncelerin gelişmesini sağlar.

Peki, izleyince insanların kendine inanma düzeylerini artırabilecek en iyi kişisel gelişim filmleri nelerdir? Hangi motivasyon ve kişisel gelişim filmi seçenekleri izlenmeli? İşte, IMDB puanına göre en yüksekten düşüğe doğru sıraladığımız, en çok izlenen ve en iyi kişisel gelişim filmleri listesi…

En İyi 32 Motivasyon ve Kişisel Gelişim Filmi Önerileri

Motivasyon, başarı, psikoloji ve kişisel gelişim filmleri, film izlerken çeşitli kazanımlar sağlamak isteyen izleyicilerin en çok tercih ettiği film türleri arasında yer alıyor. Biz de bu yazımızda en iyi kişisel gelişim filmleri nelerdir listeledik. İşte; IMDB puanı en yüksekten düşüğe doğru sıraladığımız başarı, motivasyon, psikoloji  konularında en çok izlenen kişisel gelişim filmleri listemiz!

1- Esaretin Bedeli – The Shawshank Redemption (IMDB 9,3)

Psikoloji ve en iyi kişisel gelişim filmi denince akla ilk gelen filmlerin başında Esaretin Bedeli filmi geliyor. Çünkü bu filmde, karısı ile karısının sevgilisini öldürerek ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Andy’nin hikayesi anlatılıyor.

Andy, mahkumların her türlü işkenceyi gördüğü Shawsank Hapishanesi’nde tüm olumsuzluklara rağmen iyimser ve umutludur. Andy bu iyimser ve umutlu bakış açısını diğer mahkumlara da yansıtmış ve mahkumken bile özgür bir yaşamın olabileceğine çevresindekileri inandırmıştır.

Eğer motivasyon ve kişisel gelişim filmleri arıyorsanız, 7 dalda Oscar adayı gösterilen Esaretin Bedeli filmini tercih edebilirsiniz.

YouTube video

2- Whiplash (IMDB 8,5)

Başarı, kişisel gelişim ve motivasyon filmleri dendiğinde öne çıkanlardan biri de Whiplash. Bateri tutkunu olan Andrew, üniversite eğitimi için Shcarffer Konservatuarı’na girer. Dersleri dışında tüm gücüyle bateri antrenmanı yapan Andrew bir gün okuldaki caz duayeni Terence Fletcher’ın ilgisini çeker.

Duayen Fletcher başarılı fakat aynı zamanda okulun en sert hocasıdır. Andrew kapasitesini sonuna kadar kullanmadığı sürece onu asla ‘’başarmış’’ olarak görmeyecektir….

YouTube video

3- 3 Aptal – 3 Idiots (IMDB 8,4)

Aamir Khan filmleri denince ilk akla gelenler arasında 3 Idiot filmi bulunuyor. 3 Aptal ya da 2 Ahmak olarak Türkiye’de en çok izlenen bu Aamir Khan filmi, başta eğitimciler olmak üzere motivasyon ve kişisel gelişim filmleri sevenlere hitap ediyor.

Hatta üniversitelerin pek çok öğretmenlik bölümünde 3 Idiot filmi öğrencilere mutlaka izlemesi için öneriliyor. Eğer siz de kişisel gelişim filmi izlemeyi seviyorsanız, mutlaka Aamir Khan’ın 3 Aptal filmini izleyin!

YouTube video

4- Cesur Yürek – Braveheart (IMDB 8,4)

En iyi kişisel gelişim filmlerinden biri de 1995 yapımı Cesur Yürek filmi. William Wallace, yaşadığı tüm acılara rağmen memleketine dönerek çiftçilik yapmaya başlamıştır. Çocukluk aşkı Murron ile karşılaşan William daha sonra intikam peşine düşmek zorunda kalacaktır.

YouTube video

5- Can Dostum (Good Will Hunting) 8,3

Zeki ve öğrenmeye açık olan Will Damon, Massachusetts Üniversitesi’nde hademelik yapmaktadır. Ancak karıştığı kavgalar nedeniyle hapise düşmek üzere iken onu kurtaracak olan kişi, yeteneklerini fark eden profesör Sean McGuire olacaktır. En iyi kişisel gelişim ve motivasyon filmleri arasında yer alan Can Dostum izlenmeye değer!

6- Yerdeki Yıldızlar – Her Çocuk Özeldir – Zameen Taare Par (IMDB 8,3)

Bir öğretmenin, bir çocuğun yaşamına nasıl dokunduğunun filmi; Yerdeki Yıldızlar… Hayaller dünyasında yaşayan Ishaan ailesi tarafından yatılı okula verilir. Yatılı okulundaki öğretmeni onun disleksi olduğunu fark eder ve hayatını değiştirir. Eğer motivasyon filmi ve kişisel gelişim filmleri seviyorsanız, Aamir Khan filmi olan Yerdeki Yıldızlar filmini mutlaka izleyin!

YouTube video

7- Forrest Gump (IMDB 8,2)

Kişisel gelişim filmleri ve motivasyon filmi arayanlara bir film önerisi de; Forrest Gump… Forrest Gump hem fiziksel sorunları olan hem de zeka seviyesi düşük biridir. Karşılaştığı tüm zorluklara rağmen inanılmaz başarılara imza atacaktır…

YouTube video

8- Akıl Oyunları – A Beautiful Mind (IMDB 8,2)

En iyi kişisel gelişim filmleri arasında Akıl Oyunları da bulunuyor. Akıl Oyunları konusu ise; hayaller gören Nash’ın zamanla paranoid şizofreni olması ve bunun farkında olmaması! Nash’ın karşısına bir gün bir konferansta psikiyatrist çıkacak ve hayatının akışı değişecek!

YouTube video

9- Peekay (IMDB 8,1)

Aamir Khan filmlerinden biri de Peekay. Motivasyon ve kişisel gelişim filmleri açısından pek çok işe imza atan Aamir Khan bu filminde Peekay’ın gerçek tanrıyı ararken felsefik yolcuğa çıkmasını izleyicilere aktarıyor. Başka bir galaksiden gelen Peekay’in sıcacık hikayesine tanıklık etmek istiyorsanız en iyi kişisel gelişim filmelri arasında yer alan Peekay’ı tercih edebilirsiniz.

En İyi Kişisel Gelişim Filmleri Listesi | 32 Motivasyon ve Kişisel Gelişim Filmi Bir Arada!

10- Ölü Ozanlar Derneği – Dead Poet Society (IMDB 8,1)

Her öğretmenin ve öğretmen adayının izlemesi gereken kişisel gelişim filmlerinden biri de; Ölü Ozanlar Derneği… Baskıcı ve muhafazakar olan bir okulda öğrencilerine şiir ve edebiyat öğreterek bambaşka bir bakış açısı kazandıran John Keating, okul yönetimi tarafından intihar eden bir öğrencinin sorumlusu olarak görülür ve okuldan uzaklaştırılmaya zorlanır. John Keating ve öğrencilerin hikayesine tanıklık etmek istiyorsanız mutlaka Ölü Ozanlar Derneği filmini izlemelisiniz!

YouTube video

11- Sıkıysa Yakala – Catch Me If You Can (IMDB 8,1)

FBI ajanları işlerinde her ne kadar usta olsa da bu defa karşılaşacakları kişi onları baya zorlayacaktır. Çünkü bu defa henüz çok genç olan Frank Abagnale Jr, gerektiği zaman doktor, gerektiği zaman pilot, gerektiği zaman da savcı olarak FBI ajanlarını, milyon dolarlık çek sahtekarlığı nedeniyle peşinden sürükleyecektir. Eğer eğlenceli bir motivasyon filmi arıyorsanız, Sıkıysa Yakala filmi tam da size göre!

YouTube video

12- Rocky (IMDB 8,1)

Rocky Balboa boş zamanlarında bok yapan amatör bir boksördür. Yeni yılın boks maçına çıkacak olan profesyonel boksör Apollo Creed ise sakatlanmıştır. Creed’in tavsiyesi ile de yarışmaya Rock’nin katılmasına karar verilir. Rocky artık önemli biridir ve bu zorlu süreçte ona destek olacak kişiler ise Adrian ile antrenörü Mickey’dir. Eğer kişisel gelişim ve motivasyon filmleri arıyorsanız Rocky de mutlaka izlemeniz gereken filmler arasında!

En İyi Kişisel Gelişim Filmleri Listesi | 32 Motivasyon ve Kişisel Gelişim Filmi Bir Arada!

13- The Imitation Game: Enigma  (IMDB 8,0)

Motivasyon ve kişisel gelişim filmleri arasında Enigma da yer alıyor. 2.Dünya Savaşı’nda Nazi Almanya’sında, Almanların kullandığı şifreleme sistemi Enigma bir türlü çözülememiştir ve bu, İngilizler ile müttefiklerinin büyük kayıplar vermesine yol açmıştır.

Enigma’nın çözülmesi için bir ekip oluşturulmuştur ve bu isimlerden biri de ünlü matematikçi Alan Turing’tir. Alan Turing’in bu ekibe katılması dengeleri değiştirecek ve yeni bir girişimin de kapısını aralayacaktır. Eğer başarılı motivasyon filmleri arıyorsanız mutlaka Enigma’yı izleyin!

YouTube video

14- Umudunu Kaybetme – The Pursuit of Happyness (IMDB 8,0)

Chris Gardner iyi bir baba ve eştir fakat maddi sıkıntı yaşamaktadır. Maddi sıkıntılar nedeniyle eşi tarafından terkedilir ve oğlu Christopher ile baş başa kalır. Ancak ev sahibi tarafından da atılan baba ve oğlu, sokakta yaşayıp hayatta kalma mücadelesi verir. Babanın tek motivasyonu ise; oğlunun sevgisidir! Eğer duygusal kişisel gelişim filmleri tutkunu iseniz Umudunu Kaybetme filminin konusu tam size göre!

YouTube video

15- Pi’nin Yaşamı – Life of Pi (ımdb 7,9)

Eğer hayatta kalma filmleri izlemeyi seviyorsanız ve içinde kişisel gelişim ve motivasyon da olsun istiyorsanız Pi’nin Yaşamı filminin konusu dikkatinizi çekebilir. Çünkü Pi’nin Yaşamı filminde; hayvanat bahçesi işleten ve hayvanlarıyla göç eden ailesini batan bir gemide kaybeden Pi, koca bir okyanusta yanındaki hayvanlarla birlikte bir sandalda hayatta kalma mücadelesi veriyor. Pi hem zooloji bilgisi hem de zekası sayesinde izleyenleri büyülüyor!

En İyi Kişisel Gelişim Filmleri Listesi | 32 Motivasyon ve Kişisel Gelişim Filmi Bir Arada!

16- Sosyal Ağ – The Social Network (IMDB 7,8)

Hem güncel hem de bir başarı hikayesine odaklanan kişisel gelişim filmleri arıyorum diyorsanız; Sosyal Ağ filmini tercih edebilirsiniz. Çünkü Sosyal Ağ filminde Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg’in hayat hikayesi anlatılıyor ve bu sosyal medya platformunun kuruluş aşamaları izleyicilere aktarılıyor.

Gerçek bir hikayeye dayanması nedneiyle de Sosyal Ağ filmi en beğenilen motivasyon ve en iyi kişisel gelişim filmleri arasındaki yerini alıyor.

YouTube video

17- Büyük Açık – The Big Short (IMDB 7,8)

Kişisel gelişim filmleri denince akla gelenlerden bir tanesi de; Büyük Açık filmi. Dört genç, ekonomik çöküşü fark eder ancak ne medya ne de hükümet bunun farkında değildir… Kişisel gelişim ve motivasyon filmleri arasındaki Büyük Açık filmi, insanların ekonomi konusunda sorgulama yapmasını sağlıyor…

YouTube video

18- Milyonluk Bebek – Million Dollar Baby (ımdb 7,7)

Eski ve en iyi kişisel gelişim filmleri seçeneklerinden biri de Milyonluk Bebek filmi. Dram türündeki bu filmde; Maggie Fitzgerald boks öğrenmek isteyen genç bir kadındır. Frankie Dunn ise ömrünü dövüşçü yetiştirerek geçirmiş bir eğitmendir. Bu ikilinin hikayesinin anlattığı film tam dört dalda Oscar’a aday gösterildi.

YouTube video

19- Yedi Yaşam – Seven Pounds (IMDB 7,6)

Kişisel gelişim ve motivasyon filmleri denince akla gelen ilk filmlerden biri; Yedi Yaşam. Yedi kişinin hayatının izleyicilere sunulduğu bu filmde dostluğa, aşka, pişmanlığa, ölüme, bağışlanmaya, yabancılara, hayata ve kefarete odaklanılıyor.

YouTube video

20- Şimdi ya da Asla – The Bucket List (ımdb 7,4)

Mutlaka izlenmesi gereken motivasyon filmleri arasında Şimdi ya da Asla bulunuyor. Şimdi ya da Asla filminde, farklı hayatlardan gelmiş iki kanser hastası gerçeğin farkındadır ancak hayatta yapmak istedikleri pek çok şey vardır. Bu iki kafadar, hayatları boyunca yapmak isteyip de yapamadıkları şeylerin listesini çıkarırlar ve birlikte bir yola çıkarlar…

YouTube video

21- Koç Carter – Coach Carter (IMDB 7,3)

Ken Carter eski ve başarılı bir basketbol oyuncusudur. Mezun olduğu lisede koç olarak çalışmaya başlar. Koç Carter, takımının sahada olduğu kadar sınıflarında da başarılı olmalarını ister ve bu sebeple oyuncu öğrencilerini, bir sözleşme imzalaması için zorlar. Her şey çok iyi gider ama oyuncuların akademik raporlarını görünceye kadar…. Eğer kişisel gelişim, başarı ve motivasyon filmleri seviyorsanız Koç Carter filmini mutlaka izleyin!

YouTube video

22- Yenilmez – Invictus (IMDB 7,3)

Ödüllü kişisel gelişim filmlerinden biri de Yenilmez filmi… Yenilmez filminde ülkesinde beraberlik ve birlik sağlanması amacıyla Nelson Mandela’nın, güney Afrika rugby takımıyla işbirliği yapması anlatılıyor. Bu işbirliğinin ilham verici yönü sayesinde de Yenilmez filmi en iyi motivasyon filmleri arasında bulunuyor.

YouTube video

23- The Banker (ımdb 7,3)

Bernard Garrett ve Joe Morris Afro Amerikalı girişimci iş adamlarıdır. Gayrimenkul sektöründeki bu iki girişimcinin en büyük problemi ise; ırksal problemlerdir. Bu sorunu aşmak isteyen ikili, bir plan yaparlar ve beyaz adam Matt Steiner’ı işe alırlar. Tüm işlerin patronuymuş gibi çalışanını eğitirler ve kendilerini de hademe ile şoför olarak tanıtırlar. Kısa sürede imza ataralar ancak her şeyin riske girmesine neden olacak bir tehlike de kapıdadır…

YouTube video

24- Steve Jobs (IMDB 7,2)

Bir başarı hikayesi olan Steve Jobs en iyi motivasyon filmleri arasında… Adından da anlaşılacağı üzere en iyi kişisel gelişim filmleri arasında yer alan bu film, Apple’ın kurucusu olan Steve Jobs’un gençlik yıllarından itabaren hayatını seyircilerle buluşturuyor.

YouTube video

25- The Founder (IMDB 7,2)

Kişisel gelişim ve motivasyon filmleri arasında The Founder da bulunuyor. Özellikle girişimcilerin dikkatini çeken bu motivasyon filminde McDonald’s fast food markasının iki kardeş tarafından kuruluşu anlatılıyor.

YouTube video

26- Ben Efsaneyim – I Am Legend (IMDB 7,2)

Hayatta kalma filmleri arasında da bulunan Ben Efsaneyim filmi aynı zamanda en iyi kişisel gelişim filmleri arasında. Bu filmde, Robert Neville bir bilim insanıdır ancak tehlikeli bir virüsün yayılmasına engel olamamıştır. Bilgi birikimi ve deneyimlerine rağmen salgını engelleyemeyen Robert virüse karşı bağışıklık kazanmıştır. Ama bu anlamda yalnız değildir… Zaman hızla tükenirken Robert’in kendine edindiği misyonu ise; kendi kanını kullanarak virüsün etkilerini tam tersine çevirmektir.

YouTube video

27- Dingin Savaşçı – Peaceful Warrior (IMDB 7,2)

Dan, olimpiyatlara hazırlanan çok genç ve aynı zamanda kibirli bir jimnastikçidir. Sokrates ise Dan’ın spritüel koçluğunu yaparak onun daha iyi bir insan ve sporcu olmayı öğretmektedir. Kişisel gelişim ve motivasyon filmleri izlemyi sevenler için bu biyografik yapım oldukça uygun!

En İyi Kişisel Gelişim Filmleri Listesi | 32 Motivasyon ve Kişisel Gelişim Filmi Bir Arada!

28- Umutların Yeşerdiği Yer – Where Hope Grows (ımdb 6,6)

Ağlatırken güldüren dram türünde kişisel gelişim filmleri arıyorsanız, bir seçeneğiniz de Umutların Yeşerdiği Yer filmi. Bu filmde Calvin Campbell, alkol ve kişisel sorunları sebebiyle beyzbol kariyerine son vermiştir. Campbell bir gün markette alışveriş yaparken down sendromlu Produce ile tanışıp arkadaş olur. Kişisel problemlerinin yanı sıra kızının problemleriyle de uğraşan baba, bu arkadaşlık sayesinde hayata yeniden tutunur. Psikoloji ve kişisel gelişim filmleri arasında Umutların Yeşerdiği Yer oldukça iyi bir seçenek…

YouTube video

29- Joy (IMDB 6,6)

Joy Mangoa çocukluğundan beri yeni icatlar üretmenin peşince olan hayalperest biridir. Yaşadığı tüm zorluklara rağmen üretkenliğinden hiçbir şey kaybetmez ve hayatındaki herkese rağmen normal bir hayat sürmeye çalışır. Ancak bir gün olanlar olur ve yarım bıraktığı hayallerinin peşinden gitmeye karar verir. Eğer başarı, motivasyon ve kişisel gelişim filmleri seviyorsanız JOy Mangoa’nın hikayesine şahitlik etmek için Joy filmini izleyebilirsiniz!

YouTube video

30- Asla Pes Etme – Never Back Down (ımdb 6,5)

Asla Pes Etme de en iyi kişisel gelişim filmleri arasında. Filmin konusuna gelince; Jake, okulun en güzel kızı Baja’nın daveti üzerine bir partiye katılır ve burada istemeden de olsa Ryan ile dövüşür. Dövüşü kaybeden Jake bu olaydan dolayı küçümsenmeye başlanır. Max da bu sonrasında Jake’e karışık savunma sanatlarını anlatır. Jake ise bunun sadece bir spor değil; sanat olduğunu düşünmeye başlar…

YouTube video

31- Genç Çıraklar – The Internship (IMDB 6,3)

Başarı motivasyon filmleri denince akla gelenlerden biri de; Genç Çıraklar filmi. Konusu güncel olan bu filmde; Nick ve Billy işinden kovulan ve işsizlikle mücadele eden ikilidir. Bu sırada Google’ın stajyerlik ilanına başvururlar ancak bu pozisyona alanında uzman ve çok zeki kişiler kabul edilmektedir.

Üstelik Nick ve Billy fark ederler ki; diğer başvuruda bulunanlar neredeyse kendilerinin yarı yaşında ve işin uzmanlarıdır. Yapmaları gereken tek şey rakipleriyle mücadele etmek değil; aynı zamanda birbirleriyle de kıyasıya rekabet etmektir.

YouTube video

32- Değişim – The Shift (ımdb 5,7)

En iyi kişisel gelişim filmleri listemizin son sırasında Değişim filmi yer alıyor. Bu filmde DR. Wayner Dyer manevi danışman olarak çalıştığı insanlara rehberlik etmektedir. Dr. Dyer rehberlik ettiği insanların kendi yolunu bulması ve kendi içindekileri keşfetmesi için yardımcı olmaya çalışıyor.

YouTube video

Netflix Kişisel Gelişim Filmleri

Netflix kişisel gelişim filmlerine de platformunda yer veriyor. En iyi motivasyon ve kişisel gelişim filmleri listemizdeki şu filmleri Netfix üzerinden izleyebilirsiniz: Umudunu Kaybetme, Steve Jobs, Can Dostum, Akıl Oyunları, Şimdi Ya Da Asla, Sıkıysa Yakala, Yedi Yaşam, Koç Carter, Ben Efsaneyim.

İlginizi Çekebilir: Disney Plus Animasyon Filmleri Listesi | 22 En Sevilen Animasyon Filmleri Disney+

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!