featured

En İyi Tayland Drama Filmleri 2021 | Tayland Filmleri Neden Bu Kadar Popüler?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin filmleri ve Kore filmleri gibi son zamanlarda ekranlara gelen Asya filmleri arasındaki Tayland drama filmleri , birçok izleyicinin beğenisini kazanmaktadır. Son zamanlarda Asya sineması dendiğinde akla gelen ülkelerin içine Tayland drama filmleri, Tayland dizileri de girmektedir. İlgi çekici senaryoları, orijinal konularıyla Asya sinemasında kendi yerini belirlemeye başlayan Tayland drama filmleri gittikçe popülaritesini arttırmaktadır. İşte, Tayvan drama filmleri ile büyük bir rekabete girmiş yapımlar…

Tayland Drama Filmleri ile En İyi Tayland Filmleri Listesi

Tayland filmleri aksiyon, romantizm ve dram alanında sevilen yapıtlarıyla adından söz ettirmeye başlamıştır. İnce esprileri, duygu derinliği olan sahneleri ve kendine özgü konuları ile Tayland filmleri kendi hayran kitlelerini oluşturmaktadır. Filmlerden farklı tatlar almak isteyen izleyiciler için Tayland drama filmleri güzel bir seçenek olacaktır. Özellikle Japon, Çin ya da Kore sineması dışında yeni arayışlar içinde olanlar için keyifle vakit geçirebilecekleri filmlerdir. Bu noktada farklılık arayanlar Tayvan değil Tayland yapımlarını tercih edebilmektedir. İşte, 10 özel yapım ve detayları…

1 – Suriyathai Efsanesi (Legend of Suriyathai)

YouTube video

2001 yılında vizyona giren filmin yönetmeni Chatrichalerm Yukol’dur. Filmin ana konusu Taylandlı insanların büyük feminist olarak tanınan Kraliçe Suriyothai’nin hayatı ile ilgilidir. Tayland drama filmleri arasında yer alan tarihi film, Suriyothai’nin ergenlik yıllarından başlayıp ölümüne kadar geçen süreyi izleyicilere sunmaktadır. Fakat tarihi belgelerde Suriyothai hakkında çok fazla bilgi bulunmadığından filmin büyük bir kısmı tahmini olarak yazılmıştır.

Bu tamamlamalarla Suriyathai izleyicilere güçlü görüşleri olan, kendi hayatı ve kaderi hakkında fikirleri olan, kraliyet statüsünde olan genç bir kadın olarak sunulmaktadır. Film prenses Suriyathai’nin cesaretini, kurallara aykırı gelerek halk arasında dolaşırken Prens Pirenthorathep ile tanışmasıyla devam etmektedir.

Tür: Biyografi , Dram , Macera , Romantik , Savaş , TarihSüre: 142 dakikaYönetmen: Chatrichalerm YukolOyuncular: Piyapas Bhirombhakdi, Anfone, Siriwimol Charoenpura, Mai Charoenpura, Sarunyu Wongkrachang

2 – Beautiful Boxer | En İyi Dram Tayland Filmleri

YouTube video

Film Muay Thai (Tayland Boksu) şampiyonu olan Parinya Charoenphol’un hayatından esinlenilmiş, içerisinde biyografik ögeler taşımaktadır. Parinya Charoenphol erkek vücudunda doğan fakat kadın olmak isteyen genç bir insandır. Muhafazakar aile yapısına ve çevresinde yaşanan hayatlara rağmen Nong Toom erkek vücudu içinde kadın kıyafetleri giyen, saçlarını uzatan, güzellik yarışmalarına katılmak isteyen ve makyaj yapan bir ruha sahiptir.

Geleceğiyle ilgili hayalleri naif bir dünya olsa bile ailesinin yoksul yaşam koşulları ona hayalinin dışında ve daha vahşi bir yol çizmektedir. Hayalindeki bedene kavuşmak isteyen Parinya 12 yaşında hem ameliyatı için para biriktirmek hem de hayatını kazanmak için Muay Thai sporuna başlar. Maçlara makyaj yaparak çıkan sporcunun yaşadığı zorluklar ve aşağılamamalar hayatını daha zor hala getirmektedir. Film standart sahneleri ustaca harmanlayan yönetmen sayesinde Tayland drama filmleri arasında oldukça güzel bir seyir sunmaktadır.

Tür: Aksiyon, DramSüre: 118 dakikaYönetmen: Ekachai UekrongthamOyuncular: Asanee Suwan, Sorapong Chatree, Orn-anong Panyawong, Sitiporn Niyom

3 – The Love of Siam

YouTube video

Romantik Tayland filmleri arasında olan, 2007 yılında izleyici karşısına çıkan film çok katmanlı romantik ve dram temaları içermektedir. Film izleyicisine bir aşk hikayesi, arkadaşlık ilişkilerini ve aile konularını anlatmaktadır. Filmin başlangıcında birbirlerine komşu olan 10 yaşındaki Mew ve Tong vardır.

Başlangıçta Tong Mew ile arkadaş olmak isterken Mew oldukça soğuk davranmaktadır. Okuldaki diğer öğrenciler Mew’e davranışları yüzünden zorbalık yaptıkları bir an Tong Mew’i savunur ve ikilinin arkadaşlıkları bu şekilde başlar. Tong’un hayatı ailesi ile çıktıkları tatilde kız kardeşinin ortadan kaybolmasıyla tamamen değişmiştir. Ablasının kaybından sonra Tong’un ailesi taşınma kararı almıştır ve ikili ayrılmak zorunda kalmıştır. Yıllar sonra karşılaşan ikilinin hayatları, aileleri ve duygularını izleyicilere aktarılmaktadır.

Tür: Dram, RomantikSüre: 150 dakikaYönetmen: Chukiat SakveerakulOyuncular: Sinjai Plengpanich, Mario Maurer, Witwisit Hiranyawongkul, Kanya Rattanapetch, Chanidapa Pongsilpipat

4 – Happy Old Year

YouTube video

Tayland drama filmleri arasında yer alan film başta minimalizm akımına kapılan bir genç kadını anlatıyormuş gibi başlasa da olaylar hiç de düşünüldüğü gibi ilerlememektedir. Genç bir kadın olan Jean annesi ve kardeşiyle aynı evde yaşamaktadır. Yılların ardından evde kendine ait bir düzen kurmak isteyen genç kadın bir iş görüşmesinin ardından minimalist yaşam tarzını benimsemeye başlamıştır.

Bunun sonunca evinde bulunun bütün eşyaları poşetlere doldurarak atmaya karar verir. Bu uğraş sonucunda hafızasında gerilere attığı anılar eski erkek arkadaşına ait fotoğraf makinesini bulmasıyla ortaya çıkar. Fakat erkek arkadaşını hatırlamak Jean’ın geçmişinde meydana gelen başka şeyleri de hatırlatmaktadır.

Tür: Dram, Romantik, AsyaSüre: 117 dakikaYönetmen: Nawapol ThamrongrattanaritOyuncular: Chutimon Chuengcharoensukying, Sunny Suwanmethanon

5 – Sunset at Chaophraya (Khu Kam)

YouTube video

Khu Kam isimli kitaptan uyarlanan film, Tayland drama filmleri arasında dram, romantizm ve tarihi konuları ele almaktadır. Film 1939 yılında Japonya işgali altındaki Siyam’da geçmektedir. İkinci Dünya Savaşı sırasında Japon İmparatorluk Donanması bir üs kurarak işgale devam etmektedir. Donanma üstü ordudaki idealist kaptan Kobori tarafından yönetilmektedir. Bir gün nehirde Angsumalin’i (Japonca adı Hideko) yüzerken ören Kobori genç kadına aşık olmuştur.

Fakat Angsumalin Taylandlı direnişçilerden biridir. Bundan dolayı genç kadın Kobori’yi hor görmektedir. Her şeye rağmen Kobori genç kadının kalbini kazanmak için her şeyi yapmaya devam etmektedir. Sonrasında evlenen ikilinin arasındaki ilişki zamanla değişmeye başlamıştır. Tarihi ögeleri romantizm ve dramla birleştiren film izleyicilerin keyifli zaman geçirmesine olanak sağlamaktadır.

Tür: Dram, RomatikSüre: 127 dakikaYönetmen: Kittikorn LiasirikunOyuncular: Nadech Kugimiya, Oranate D.Caballes

6 – First Kiss (Rak Sud Tai Pai Na)

YouTube video

Tayland filmleri aşk söz konusunda yaş farkının iki insanın birbirini sevmesinde bir engel olmadığını bu filmde eğlenceli bir şekilde göstermektedir. 25 yaşında ve bekar olan Sa bir gün otobüsün aniden durması ile lisede son sınıf öğrencisi olan Bass ile öpüşürler. Başta her şeye kaza gözüyle bakılsa da Bass Sa’nın kalbini kazanmakta kararlıdır.

Başta Bass’ın ısrarı ve yaşının kendinden çok küçük olmasından dolayı Sa rahatsız olsa da sonradan düşüncesi değişmeye başlamıştır. Israrını ve inatçılığını hiç bırakmayan Bass’ın Sa’yı ikna etmekte başarılı olup olmadığı ise filmin ilerleyen sahnelerinde ortaya çıkmaktadır. Aşkta yaş farkının üstesinden gelinip gelinemeyeceğini sorgulatan film, izleyicilerin keyifli zaman geçirmesini sağlamaktadır.

Tür: Dram, RomantikSüre: 106 DakikaYönetmen: Kirati NakintanonOyuncular: Thakrit Tawanpong, Kaneungnich Jaksamithanon

7 – Till We Meet Again | En İyi Tayland Drama Filmleri

YouTube video

Tayland drama filmleri arasında yer alan Amerikan ve Tayland ortak yapımı olan bağımsız film, katıldığı Long Beach Uluslararası Film Festivali’nde izleyici ve jüri ödüllerini kazanmıştır. Kız arkadaşı Joanna’ya sağlıksız bir şekilde bağlı olan Erik genç bir yazardır. İlişkilerinde bazı sorunlar olan ikili ilişkilerini düzeltmek için Tayland’a tatile gitmeye karar vermişlerdir.

Tatillerini birbirinden ayrı geçiren çift bu sayede ilişkilerinin düzeleceğine inanmaktadır. Fakat Joanne’nın çocukluk arkadaşı David ile karşılaşması planlarını bozabilir. Bu sayede Erik’in hayatının değişmesi ve yeni dünyaların kapılarının açılmasını sağlayacaktır. 

Tür: Dram, MaceraSüre: 105 dakikaYönetmen: Bank TangjaitrongOyuncular: Astrea Campbell-Cobb, Emrhys Cooper, Johan Matton, Linnea Larsdotter

8 – Yes or No (Yaak Gaw Rak Loey) | En İyi Tayland Filmleri

YouTube video

Yes or No, 2010 yılında izleyicilerin karşına çıkan Tayland romantik komedi yapımı bir filmdir. Bu film ile diğer Tayland drama filmleri arasındaki fark ise ana oyuncuların iki kadın oyuncu olmasıdır. Film, izleyicilere aşkın farklı boyutlarını anlatan filmler arasında yer almaktadır. Filmdeki ana karakterlerden biri olan Pie kendi hayatını yaşayan, hayatında her şey yolunda olan hatta diğer kızların imrenerek baktığı bir nişanlıya sahiptir.

Oldukça sıradan bir hayata sahip olan kahramanımızın hayatı odasına başka bir öğrencinin gelmesiyle tamamen değişir. Yeni oda arkadaşını görünce ilk başta erkek olduğunu düşünerek ondan pek haz etmez. Oda arkadaşı kız olduğunu söylediğinde ise odalarını ortadan ikiye ayırır ve oda arkadaşına kötü davranır. Zaman geçtikçe aralarındaki ilişki dostluğa ve aşka döner.

Tür: Dram, Komedi, RomantikSüre: 111 dakikaYönetmen: Sarasawadee WongsompetchOyuncular: Sucharat Mayaning, Supanart Jittaleela

9 – Friendship You and Me

YouTube video

Filmin başlangıcı günümüzde geçse bile film izleyicilerini 1972 yılına geri götürerek Singha ve Mituna’nın birbirlerine karşı olan sonsuz aşkını anlatmaktadır. Singha bir gün eski okul arkadaşlarından birinden bir telefon alır. Telefondaki arkadaşı Singha’ya diğer arkadaşlarıyla birlikte bir görüşme ayarlayacağından bahseder.

Bütün ekip bir araya geldikten sonra eski günlerden konuşmaya başlarlar ve konu Singha’nın ilk ve tek aşkı Mituna’ya gelir. İkilinin arasındaki ilişki başta nefretle başlasa bile sonrasında olan olaylar sayesinde ikilinin arasındaki ilişki aşka dönüşmüştür. Bazı nedenlerden dolayı ayrılmak zorunda kalan ikili ayrılmak zorunda kalmıştır. Sonrasında ise hayatları onların beklemediği yönlerde ilerlemeye başladı. Tayland drama filmleri arasında akıcı hikayesi ile izleyenlerinin oldukça iyi vakit geçirmesini olanak sağlamaktadır.

Tür: Dram, RomantikSüre: 115 dakikaYönetmen: Chatchai NaksuriyaOyuncular: Mario Muarer, Apinya Sakuljaroensuk, Chaleumpol Tikumpornteerawong

10 – The Library | Romantik Tayland Filmleri

YouTube video

The Library filmi, Tayland drama filmleri arasında kısa sürede çok şey anlatmasıyla taktir toplamıştır. Ann kütüphanede çalışan biridir. Bir gün esrarengiz ama çekici bir adam kütüphaneye gelip kitap ödünç almıştır. İlk görüşte adamdan hoşlanan Ann cesaretini toplayıp adama karşı olan duygularından bahsedememiştir. 30 dakika gibi kısa süreye birçok yıl sığdıran film sonuyla izleyicilere düşünülenin aksinde bir son sunmaktadır.

Tür: Dram , Komedi , Romantik , Kısa FilmSüre: 31 dakikaYönetmen: Nattawut PoonpiriyaOyuncular: Ananda Everingham, Selina Wiesmann, Niti Chaichitathorn, Nutcha Ardam, Dominic Wiesmann     

Tayland filmleri sahip olduğu ince ruhu ile büyük bir başarı çizgisine sahiptir. Tayvan drama dizileri ve filmleriile sıklıkla karıştırılan bu yapımlar Covid-19 ile mücadele döneminde evde izlenebilecek filmler arasında yerlerini almıştır. Siz de Asya filmleri arasında değişik bir tarz arıyorsanız, Tayland drama filmleri ile tanışmalısınız. Pişman olmayacaksınız. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!