featured

En Kolay Tatlı, Sütlü İrmik Tatlısı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bütün tatlıların arasında yapılabilen en kolay tatlı kesinlikle sütlü irmik tatlısıdır. Bu tatlıya, en acil durumların tatlısıdır diyebiliriz. Bir anda mutfağa geçilir ve hızlı bir şekilde yapılır. Malzemeleri çoğunlukla her evde bulunabilen sütlü irmik tatlısı hafif bir tatlı oluşu nedeniyle de sıkça tercih edilir.

Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi

href=”https://www.okuhaber.com/wp-content/uploads/2022/03/En-Kolay-Tatli-Sutlu-Irmik-Tatlisi.jpgr=294ca1fffd37f0ac10b371744e1ce7fa” class=”swipe” data-size=”1280×800″ data-itemswipe=”1″>

Sütlü İrmik Tatlısı Hazırlanışı

Malzemelerin hepsi bir tencereye konur, sonra çırpılır ve kaynayana kadar sürekli çırpma teli ile karıştırılır.Kaynayan tatlı biraz koyulaşana kadar karıştırılmaya devam edilir. Isıya dayanıklı cam ve derin bir tepsi içerisine dökülür.Ilıtıldıktan sonra tatlının üzerine dövülmüş fındık serpilir.Bu tatlıya en çok fındık yakışır, çünkü soğuyunca fındığın kokusu tatlının içerisine karışır, fakat Hindistan cevizi, tarçın veya üzerine 1 tatlı kaşığı reçel dökülerek de yenilebilir.Sütlü tatlı servis edilmeden önce, en az 4 – 5 saat kadar buzdolabında soğumaya bırakılır. Soğuyan sütlü irmik tatlısı dilimlenerek pasta tabaklarına konur ve servis edilir. Afiyet olsun.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!