featured

En Lezzetli Karnıyarık Tarifi! Sofraların Muhteşem Yemeği Karnıyarık Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vereceğimiz karnıyarık tarifi ile enfes bir fırında karnıyarık yapmaya ne dersiniz? Misafir sofralarının ve akşam ana yemek olarak vazgeçilmez karnıyarık yemeği, nefis yemek tarifleri arasındadır. İftar menüleri için bugün ne pişirsem diyenler varsa öyleyse hemen hızlıca bir karnıyarık hazırlayalım. İşte, tarifimiz.

Karnıyarık Tarifi

Karnıyarık İçin Malzemeler

6 – 8 adet orta boy patlıcan,400 gram orta yağlı kıyma,5 adet köy biberi,1 adet orta boy kuru soğan,1 su bardağı domates rendesi veya konservesi,2 adet büyük domates,1 yemek kaşığı sıvıyağ,Yarım yemek kaşığı domates salçası,Tuz ve karabiber,Kızartmalık sıvıyağ.

Karnıyarık Nasıl Yapılır?

Karnıyarık tarifi ile buyurun yemeğimizi hazırlayalım.

Patlıcanlar yıkandıktan sonra kabukları şeritler halinde kesilir.Sonra kızgın yağda ters düz edilerek patlıcanlar kızartılır ve bir tepsiye alınır.Tepsiye alınan patlıcanların ortası bir çatal yardımıyla açılır.Bir tencere içerisine ince ince kıyılmış soğanlar 1 yemek kaşığı yağ ile birlikte eklenir.Kavurulmaya başlayan soğanlar pembeleşince üzerine 3 adet köy biberi ince ince doğranır ve biberlerle kıyma eklenir ve kıyma ile birlikte kavurulur.Kavurulan kıymanın üzerine yarım yemek kaşığı domates salça ile birlikte rendelenmiş domates ilave edilir.Domatesler pişip salça rengini verene kadar kısık ateşte kıyma pişirilir.Pişirilen kıymadan içeri oyulmuş patlıcanların içerisine 1-2 kaşık kadar konur.Üzerine dilimlenmiş domates ve köy biberinden dilimlenerek eklenir.2,5 su bardağı kaynamış su tepsiye dökülerek 180 derece fırında karnıyarık takriben 20-30 dakika kadar pişirilir.Servise hazır hale gelen karnıyarık tarifi ile yaptığımız yemeğimiz, yapılacak bir pilav eşliğinde sunulur.

Bugün ne pişirsem diyenlere bu leziz yemeğimizin tarifini verdik. Lezzetli yemek tarifleri arasında bulunan karnıyarık tarifi ile karnıyarık yemeği yapılışı aslında bu kadar kolaydır. Bir sonraki tarifimiz enfes bir kaşarlı kabak mücveri tarifi olacak. Fakat biraz kek tadında bir mücver hazırlayacağız.Afiyet olsun.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!