featured

En Popüler Fantastik Filmler ile Masalsı Dünyaların Kapısını Aralayın

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Masalsı evrenlere keyifli ve heyecanlı yolculuklar yapmak için fantastik filmler kategorisinde yer alan önemli filmleri tercih edebilirsiniz. Gizemli fantastik filmler arasında yer alan en başarılı filmleri bu listede bulabilir, eğlenceli zaman geçirmenin yeni yolunu keşfedebilirsiniz. İçerisinde en yeni fantastik filmler arasında yer alan yapımların da bulunduğu bu listeyi severek takip edebilirsiniz.

YouTube video

Fantastik evrenlere değinen bu yapımlarda daha önce hiç görmediğiniz yaratıklar ile karşılaşabilirsiniz. Aynı zamanda romanlardan ve masallardan aşina olduğunuz evrenlerin yorumlanmış halini de yine bu filmler sayesinde görebilirsiniz. Siz de listemizdeki filmler için fantastik filmler izle aramasını yapabilir ya da listemizdeki en güzel yapımları bizlerle birlikte takip edebilirsiniz. 

Ödüllü Fantastik Filmler

YouTube video

En iyi fantastik filmler 2018 listelerinde ve sinema tarihinin daha pek çok kısmında yer almış yapımlardır. Biz de bu başarılı ve eleştirmenlerden onay alan yapımlardan yola çıkarak sihirli filmler listemizi geliştirmek istedik. Orta Dünya’dan Harry Potter evrenine, Star Wars dünyasından Alice’in gittiği Harikalar Diyarı’na kadar pek çok evreni bu filmlerde bulabilirsiniz.

En Popüler Fantastik Filmler Listesi

Sinemada, dizide, resimde ve edebiyatta ortaya çıkan gerçek olmayan hikayelerin anlatımı olarak da tanımlanan fantastik genre, büyüleyici atmosferi ile kısa sürede okuyucusunu ve izleyicisini etkilediği için oldukça popüler bir tür olarak gelişmiştir.

Başarılı fantastik filmlerin gelişimi, özellikle teknolojideki ve grafiklerdeki gelişimlerle beraber hız kazanmıştır. En popüler fantastik filmler, milyonlarca izleyiciye ulaşmış, hasılat rekorları kırmış ve gündelik hayatın içerisine çeşitli ögeleri ile dahil olmuş filmlerdir. 

1 – Fantastiklerin Efendisi: Yüzüklerin Efendisi Serisi

YouTube video

En popüler fantastik filmler dendiğinde ilk akla gelen The Lord of the Rings yani Yüzüklerin Efendisi’dir. J.R.R. Tolkien’in aynı adlı fantastik romanından ekrana uyarlanan film, yayınlandığı dönemden itibaren dikkatleri üzerine çekmiştir.

Yüzüklerin Efendisi Serisi üç filmden oluşmaktadır. İlk filmi olan Yüzük Kardeşliği filmi 2001 yılında vizyona çıkmıştır. Orta Dünya adlı fantastik bir evrende geçen filmde, yıllar önce yenilerek ortadan kaybolan Sauron’un yüzüğünün Shire’da ortaya çıkması sonrasında yaşananlar konu alınmaktadır. Hobbitler, İnsanlar, Elfler, Cüceler, Orglar, Büyücüler ve Entlerin bir arada yaşadığı Orta Dünya, çok büyük bir işgal tehlikesi altındadır.

Serinin ikinci filmi olan Yüzüklerin Efendisi İki Kule filminde, baş kahramanımızın yüzüğü yok etmek için çıktığı yolculukta karşılaştığı maceralar bulunmaktadır. Bu film 2002 yılında yayınlanmıştır. 2003 yılında ise serinin son filmi olan Yüzüklerin Efendisi Kralın Dönüşü vizyona girmiştir. Filmin yönetmenliğini Peter Jackson üstlenmiştir. Filmin çekimleri ise Yeni Zelanda’da gerçekleştirilmiş olup bütçesi yaklaşık olarak 270 milyon dolardır.

2 – Harry Potter Serisi

YouTube video

Yine bir kitap uyarlaması olan ve oldukça geniş bir izleyici kitlesine ulaşan Harry Potter serisi en popüler fantastik filmler arasında üst sıralarda yer almaktadır. Yetim bir çocuk olan Harry Potter’ın aslında bir büyücü olduğunu öğrenmesi sonrasında gelişen ilginç ve fantastik olayları konu alan film, J.K. Rowling’in aynı adlı fantastik romanından uyarlanmıştır.

Büyülü dünyası ile milyonlarca seyirciyi kendine çeken, çekildiği stüdyonun binlerce kişi tarafından ziyaret edildiği Harry Potter serisi fantastik filmler arasında oldukça tanınmaktadır. Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulunda sıra dışı bir eğitim almaya başlayan ve Voldemort ile karşılaştıktan sonra ölmediği için oldukça popüler olan Harry, arkadaşları Ron ve Hermonie ile bir sürü zorluğun üstesinden gelmeye çalışmaktadır.

Harry Potter serisi 7 filmden oluşmaktadır ve son film iki bölüme ayrılmış haldedir. 2001 yılında vizyona giren filmin son bölümü 2011 yılında yayınlanmıştır.

3 – Macera Geliyorum Demez: Hobbit Serisi

YouTube video

Yüzüklerin Efendisi evreninde geçen ve ondan önceki bir zamanı konu alan Hobbit serisi, Güç Yüzüğünün Shire’a nasıl geldiğini konu alan bir film serisidir. En popüler fantastik filmler arasında yer alan ve milyonlarca izleyiciye ulaşan Hobbit Serisi, J.R.R. Tolkien’in aynı adlı fantastik romanından ekranlara uyarlanmıştır.

Kitabın içeriğine katkı yapılarak yeniden yazılan senaryosu ile dikkat çeken filmde, macerayı ve seyahati sevmeyen Hobbitlerin aksine cüceler ile Yalnız Dağ’a giden Bilbo Baggins’în hikayesi konu edilmektedir. Ejderha Smaug’un yaşadığı Yalnız Dağ, cücelere ait değerli hazinelerle dolup taşmaktadır. Bu dağı yeniden ele geçirmek isteyen cücelerin arasında Bilbo da bulunmaktadır.

Hem görsel efektleri, hem oyuncu kadrosu hem de senaryosu ile dikkat çeken Hobbit serisi, Beklenmedik Yolculuk, Smaug’un Çorak Toprakları ve Beş Ordunun Savaşı adlı üç filmden oluşmaktadır. Yayınlanma tarihleri sırası ile 2012, 2013 ve 2014 olan filmin başrollerinde ise Martin Freeman, Ian McKellen ve Richard Armigate yer almıştır.

4 – Yeşil Yol

YouTube video

Stephen King’in romanından uyarlanan ve idama mahkum edilenlerin tutulduğu bir hapishane bölümünde geçen Yeşil Yol, en popüler fantastik filmler arasında yer almaktadır.

Tom Hanks’in başrolünde yer aldığı Yeşil Yol, bazı doğaüstü güçleri olan ve oldukça iri yarı bir adam olan John Coffey’nin çocuk tecavüzü ve cinayetinden yargılanarak bu hapishaneye atılması ile başlamaktadır. Oldukça gizemli bir yeteneği olan John Coffey ile bölüğün başındaki Paul Edgecomb arasında yaşanan olaylar filmin konusu olmaktadır.

5 – Avatar

https://www.youtube.com/watch?v=sY76Xhyk24U

2009 yılında vizyona giren ve James Cameron’un yönetmenliğini üstlendiği aksiyon, macera ve fantastik filmi Avatar, en popüler fantastik filmler arasında yer alıyor.

Aynı zamanda bir bilim kurgu filmi olan Avatar yakın bir gelecekte geçmektedir. Pandora adlı yeni keşfedilmiş bir gezegende çok değerli bir element vardır ancak bu gezegenin sahipleri dünyalılar ile element arasındaki engeldir. Bir şekilde bu engelin aşılması gereklidir ve devreye Avatarlar girer. Görsel teknikleri ile dikkat çeken film, oldukça fazla hasılat elde etmiştir.

6 – Tersine Yaşam: The Curious Case of Benjamin Button 

YouTube video

Oğlu savaştan dönmeyen bir adamın yaptığı gar saatinde bir terslik vardır, saat geriye doğru çalışmaktadır. Bir yaşlı bakımevine doğumunun hemen ardından bırakılan Benjamin Button da bu saatin tersine çalışması gibi, hayatını tersten yaşamaktadır.

Yaşlı biri olarak doğan ve gün geçtikçe daha da gençleşen Benjamin Button’u konu alan Benjamin Button’un Tuhaf Hikayesi filmi en popüler fantastik filmler listesinden bir filmdir. Brad Pitt ile CateBlanchett’in başrolü paylaştığı film, 2008 yılında vizyona girmiştir. Yaşlı olarak doğan, gittikçe gençleşen ve bunun ortaya çıkardığı bazı ikilemlere katlanmak zorunda olan Benjamin Button, oldukça ilgi çekici bir karakterdir.

7 – Büyük Balık

YouTube video

En iyi fantastik filmler listesindeki yapım oldukça ilgi çekici bir hikaye ile başlıyor. Tim Burton’un yönettiği, orijinal adı ile Big Fish, kanser olan babasının hayatı boyunca oluşturduğu efsanevi kişiliğinin doğruluğunu araştırmak için bilgi toplamaya başlayan William Bloom etrafında döner. Bloom, araştırmaları sırasında kendini şaşırtacak bazı olaylarla karşılaşacaktır.

Başrollerini Ewan McGregor, Albert Finney ve Billy Crudup’un paylaştığı Büyük Balık, modern bir mit yolculuğuna benziyor.

8 – Karayip Korsanları Serisi

YouTube video

En İyi Fantastik Filmler arasında yer alan filmin konusu ise oldukça ilgi çekici. Kara İnci gemisinin laneti ile mustarip olan Kaptan Barbossa, bir gün Port Royal kasabasına saldırarak Elizabeth’i kaçırır. Elizabeth’e aşık olan çocukluk arkadaşı Will, onu kurtarmak için kendine garip bir korsan arkadaş bulacaktır; Kaptan Jack Sparrow. Kara İnci’nin eski kaptanı olan ve onun tekrar sahibi olma düşüncesi ile yanıp tutuşan garip bir korsan olan Jack Sparrow’un kurnazlıkları, lanetler, Uçan Hollandalı ya da deniz tanrıçaları ile fantastik bir film olan Karayip Korsanları serisi, en popüler fantastik filmler arasında yer almayı hak ediyor.

Seriye ait 5 film bulunuyor. Siyah İnci’nin Laneti ile başlayan serinin devam filmleri arasında Ölü Adamın Sandığı, Dünyanın Sonu, Gizemli Denizlerde ve Salazar’ın İntikamı bulunuyor. Başrolleri Johnny Depp, Orlando Bloom ve Keira Knightley’nin paylaştığı Karayip Korsanları serisi, gişe rekorları kıran bir filmdir.

9 – Gelmiş Geçmiş En Popüler Fantastik Filmler Listesi : Star Wars Serisi

YouTube video

En popüler fantastik filmler arasında yeni bir film olmayan Star Wars serisine değinmemek olmazdı. Buradan çok çok uzaktaki bir galakside geçmekte olan Star Wars film serisi, George Lucas tarafından yapılmıştır. Jedi, Klon, Yoda, Darth Vader gibi kavramları hayatımıza sokan bir film serisi olan Yıldız Savaşları, kurgusal bir galakside geçer ve bilim kurgu ögeleri de barındırır.

Serinin ilk olarak 4., 5., ve 6. Bölümleri yayınlanmış, ardından 1., 2. ve 3.’sü çekilmiştir. Devam üçlemesi olan filmler ise Güç Uyanıyor, Son Jedi ve Skywalker’in Yükselişi’dir.

10 – Jumanji

Jumanji, doksanlı yıllarda çocuk olmuş olan herkesin yakından tanıdığı bir filmdir. En kaliteli fantastik filmler 2020 listesinde bile olan bu yılların filmini eminiz ki siz de çok seveceksiniz. Size yer yer gerilimli anlar yaşatacak olan Jumanji, yeni devam filmleri ile son birkaç senenin en çok konuşulan filmlerinden olmuştur.

https://www.youtube.com/watch?v=yLyXEQPuLJo

Jumanji, sıradan gözüken bir kutu oyununun lanetinden yola çıkılarak kurgulanan bir senaryoya sahiptir. Ailesini kaybeden iki kardeş, günün birinde tuhaf bir oyun bularak zarları atma gafletinde bulunurlar. Her bir adımda türlü türlü felaketler ile karşılaşan çocuklara yıllar önce kutuya hapsolan vahşi bir adam yardım edecektir.

11 – Alice in Wonderland

Alice in Wonderland, hepimizin aşina olduğu bir çocuk masalının beyazperdeye uyarlanmış versiyonudur. Aslında Alice in Wonderland ile ilgili Disney evreninde de pek çok çalışma yapılmıştır. Lewis Carol’ın romanından uyarlanan bu filmin yönetmenliğini de ilginç işleri ile tanınan Tim Burton üstlenmiştir.

YouTube video

Alice, beyaz tavşanı takip ederek kendisini hayal gücünün de ötesinde kalan bir evrende bulur. Burada türlü türlü karakterler ile tanışan küçük Alice, oldukça tuhaf bir maceraya atılmak zorunda kalacaktır.

12 – Charlie and the Chocolate Factory

Fantastik filmler Türkçe dublaj izle seçenekleri arasında sıkça karşımıza çıkan Charlie’nin Çikolata Fabrikası da bir Tim Burton filmidir. Burton’ın en başarılı filmlerinden biri kabul edilen bu yapım, hem çocuklar hem de yetişkinler için oldukça keyifli sahnelere sahiptir.

YouTube video

Charlie’nin Çikolata Fabrikası, Willy Wonka’nın fabrikasını emanet edecek bir varis bulma çabasını anlatıyor. Daha önce hiç tanımadığı 5 çocuğa davet gönderen Wonka, onları tavırlarını ölçerek fabrikayı bırakacağı şanslı ismi arıyor.

13 – Maleficent

İkinci filmi ile fantastik filmler 2019 listelerine de giren Malefincent, Angelina Jolie’nin hayat verdiği bir kötü kraliçedir. Masalsı anlatımı ile dikkatleri üzerine çeken bu filmin ilki 2014 yılında gösterime girmiştir.

YouTube video

Maleficent, Uyuyan Güzel masalından uyarlanan fakat bu defa kötü kalpli kraliçenin tarafına bakan bir yapımdır. Sevdiği adam tarafından terk edilen Maleficent, bu acısını başka şekilde çıkartmak için yola koyulacaktır.

14 –  Beauty and the Beast

Hazır masallardan bahsetmişken bir de Disney’in sevilen uyarlaması olan Güzel ve Çirkin hikayesine bakalım istedik. Beauty and the Beast adıyla pek çok kez sinemaya uyarlanan bu yapım da en son 2017 yılında vizyona girmiştir. Fantastik filmler 2017 listelerinin bir numarasına oturan bu yapım da diğerleri gibi çok sevilmiştir.

YouTube video

Filmde, Belle isimli güzeller güzeli bir genç kızın, ailesinden ayrılıp korkunç bir yaratığın şatosuna yerleşmesi anlatılıyor. Belle, ailesinin yaptığı bir hata yüzünden artık bu kasvetli ve mutsuz şatoda yaratık ile yaşamak zorunda kalıyor. Fakat hikayede herkesi şaşırtan bir gerçeğin ortaya çıkması ile Belle’in de hayatı tamamen değişiyor.

15 – En Özel Fantastik Filmler : Beetlejuice

Günümüzde 2019 fantastik filmler listelerinde bile ilk sıralarda yer alan Beetlejuice, bir dönemin en popüler filmleri arasında ilk sıradadır. Yine bir Tim Burton harikası olan bu film, yönetmenin en sevilen yapımlarından da biridir.

YouTube video

Filmde, Barbara ve Adam isimli bir çiftin yeni evlerine taşındıktan kısa bir süre sonra trafik kazasında hayatlatlarını kaybetmesi işleniyor. Çift, hayalet olarak evlerine geri dönerken evin başka bir aileye satıldığını görüyor. Bunun üzerine Beetlejuice isimli korkunç bir yaratık ile anlaşan çiftin planları Beetlejuice yüzünden ayrı bir nokatay sapıyor.

16 – Pan’s Labyrinth

2007 yılında ülkemizde de vizyona giren Pan’ın Labirenti, politik bir fantastik sinema örneği olarak sunuluyor. Film, İspanya İç Savaşı döneminde küçük bir kızın hayal dünyasında geçiyor. Korkunç olayları gören ve bu durumdan hayal gücü ile kurtulan küçük kız, kendini Pan’ın tuhaf dünyasında buluyor.

YouTube video

Ofelia isimli küçük kız, savaş döneminde rütbeli babasının işkencelerinden kaçmak adına farklı bir dünyaya giriş yapar. Burada kendi hayal gücünden yola çıkarak yeni yaratıklar ile tanışan Ofelia, Pan’in Labirenti içinde kaybolmaya başlayacaktır.

17 – The Wizard of Oz

Sinema tarihinin en önemli ve klasik filmlerinden biri olan The Wizard of Oz, fantastik bir temada işlenen masalsı bir yapımdır. Film, aynı isimli bir çocuk romanından beyazperdeye uyarlanmıştır.

YouTube video

Filmde, Dorothy Gale isimli genç bir kızın aniden çıkan bir fırtına sonucu kendisini farklı bir evrende bulması anlatılıyor. Dorothy buradan evine geri dönmek isterken doğu cadısının ölümü ile suçlanıyor. Bunun üzerine batı cadısının nefretini toplayan Dorothy, Oz Büyücüsü ile görüşerek Kansas’taki evine dönmek için tehlikeli işlere kalkışıyor.

18 – Life of Pi

Life of Pi, Oscar ödüllü ve vizyona girdiği dönemde pek çok övgü almış bir yapımdır. Usta yönetmen Ang Lee imzalı bu film, ülkemizde de 2012 yılında gişe rekorları kırmıştır. Tek bir sahnede geçen oldukça çarpıcı bir film olan Life of Pi, eleştirmenlerden de tam not almayı başarmıştır.

YouTube video

Life of Pi, Hindistan ve Kanada seferini yapan bir geminin geçirdiği kazayı anlatıyor. Kanada’ya gitmek üzere yola çıkan gemide insanların haricinde pek çok egzotik hayvan da bulunuyor. Kaza sonrası küçük bir sandalda baş başa kalan bir adam ve dev bir kaplanın yolculuğu kurutuş yolu bulana kadar devam ediyor.

19 – Bumblebee

Transformers evreninde geçen bir film olan Bumblebee, 2018 yılının da en sevilen fantastik temalı yapımlarından biri olmuştur. Transformers serisinden aşina olduğumuz Bumblebee, seksenli yıllarda yalnız kalarak dünyada saklanmak zorunda kalmıştır.

YouTube video

Sevimli robot, bu süreçte pek çok tehlike atlatmış ve harap bir halde dönüşmeden zaman geçirmeye çalışmaktadır. Günün birinde Charlie isimli bir genç kızın dikkatini çeken Bumblebee, işte bundan sonra gerçek hayatına geri dönmeyi başaracaktır.

20 – Fantastic Beasts and the Where to Find Them

Harry Potter serisinden sonra sinemaya uyarlanan bir spin off olan Fantastik Canavarlar, evrenin daha farklı bir yüzünü bizlere sunuyor. Harry Potter döneminin çok öncesinde geçen bu hikayede Voldemort’tan önceki kara büyücü Grindalwald’un hikayesi anlatılıyor.

YouTube video

Newt Scamander isimli bir araştırmacı, New York’a gelerek burada çeşitli maceralara atılmaktadır. Büyücülük dünyasındaki yaratıkları araştıran Newt, büyücülüğün kötü bir şey olarak görüldüğü bu dönemde çok dikkatli olmak zorunda kalacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!