featured

Ender Bulunan Tek Boynuzlu Gergedanlar Hindistan’da Sel Felaketinde Telef Oldu

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tek boynuzlu gergedanlar dünya üzerinde ender rastlanan türlerdir. Bu türlerden 8 tanesi ve aralarında bulunan 100 civarı vahşi hayvan Hindistan’da ki sel felaketinde telef oldular.

Yaban hayatı insandan sonra en çok etkileyen olaylar doğa olaylarıdır. Orman yangınları, avcılık, plansız şehirleşme derken hayvanların yaşam alanları daralıyor. Bu duruma bir de sel felaketi eklendi. Hindistan’ın kuzeyinde başlayan yoğun yağış nedeniyle sel meydana geldi ve vahşi yaşam büyük hasar aldı.

Kaziranga Ulusal Parkı Sular Altında Kaldı

Assam eyaletinde bulunan Ulusal Park içerisinde vahşi hayvan barınıyor. Bu hayvanların arasında soyu tükenmek üzere olan tek boynuzlu gergedanlar da bulunuyor. Fakat bu gergedanların 8 tanesi maalesef sel sularına kurban gitti.

Muson yağmurlarının etkili olduğu bölgede ulusal parkın yüzde 85 civarı sulara teslim oldu. Bölgede yaşayan 190 insan ve 100 civarı vahşi hayvan hayatını kaybetti. Selin geride bıraktığı hasarın yaraları sarılmaya çalışılırken nesli tükenmekte olan gergedanların ölümü herkesi üzdü.

UNESCO Dünya Mirası olarak kabul edilen park içinde 2400 adet tek boynuzlu gergedanın yaşadığı bilgisi verildi. Bu gergedanlardan 8 tanesi maalesef sel felaketinde hayatını kaybetti. Bu bilgi bizzat park yetkilileri tarafından iletildi.

Yetkililer sel suyunda boğulan geyik, buffalo, kirpi gibi onlarca vahşi hayvanın da olduğunu söylediler. Bazılarının da boğulmaktan kurtulmak için kaçtıklarını, bu nedenle de arabalara çarptıklarını ve öldüklerini söylediler.

YouTube video

Bölgede yaşayan yüzlerce insan da evsiz kaldı. Bu kişiler için de korunaklı alanda kamplar kuruldu ve insanlar çadırlara yerleştirildi.

Muson yağmurları nedeniyle ülkede sel felaketleri sıklıkla görülmektedir. Fakat bu seferki biraz daha fazla bir yıkıma neden oldu. Bir de koronavirüs salgını ile mücadele ederken bu felaketin yaşanması insanları korkuttu. Salgının en çok görüldüğü üçüncü ülke olan Hindistan, sel nedeniyle salgının artmasından korkuyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!