featured

Erkeklerde Memelerin Büyümesi -Jinekomasti

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Jinekomasti, birçok erkekte oluşması doğal gelişen, kadın tipi yağ ve meme kitlesi oluşumudur. Her ne kadar erkeklerde memelerin büyümesi herhangi bir hastalığın belirtisi olarak düşünülse de bu bilgi yanlıştır.

Temel olarak her kadında erkeklik hormonu, her erkekte ise kadınlık hormonu bulunmaktadır. Ancak hayatın belirli dönemlerinde bu hormonal dengeler değişiklik gösterebilmektedir. Bu hormonal denge bozuklukları, erkeklerde meme büyümesi olarak ortaya çıkabilmektedir ancak bu geçici bir süreç olduğu için bir süre sonra bu rahatsız edici durum geçecektir.

Erkeklerde Meme Büyümesi Neden Olur?

jinekomasti nedir

Erkeklerde meme büyümesi sebeplerinden en sık karşılaşılanı şişmanlıktır. Ancak şişmanlık dışında böbrek, karaciğer, tiroit bezleri rahatsızlıkları gibi iç rahatsızlıklar ve östrojen artışı jinekomastiye sebep olabilirler.

Jinekomasti yani erkeklerde memelerin büyümesi, ergenlik döneminde sıkça rastlanılan bir durumdur. Ancak hormonal dengenin değiştiği bu dönem geçici olduğu için bu dönemde jinekomasti ameliyatı önerilmemektedir. Bu sebeple birçok cerrah ergenliğin bitişi olan 18 yaşa kadar bu tip ameliyatları yapmamaktadır.

Erkeklerde Memede Büyüme Ameliyatı (jinekomasti ameliyatı )

Ergenlik dönemi dışında ve 1 yıldan uzun süredir meme dokusunda artış gözlemleniyorsa erkeklerde jinekomasti ameliyatı yapılması düşünülebilir.

Jinekomastiye uygulanabilecek olan ameliyat yöntemleri oldukça farklıdır. Bu yöntemler memede yoğunlaşan dokunun içeriğine göre değişmektedir.

Meme kısmında yalnızca yağ dokusu birikmesi yaşanmış ise vakum yöntemi ile yağı çekmek iyi bir çözümdür.Memede yağ dokusunun yanı sıra kitle oluşumu da meydana gelmişse küçük bir kesi içerisinden cerrahi müdahale ile sonuç alınmaktadır.

Erkeklerde Memede Büyüme Ameliyatı Sonrası

Jinekomasti ameliyatı sonrasında bölgeden alınan dokular sebebiyle, meme bölgesinde derinin biraz bol olması nedeniyle sarkma sıkça görülen bir durumdur.Ancak bir süre sonra bu deri kendiliğinden gerginleşecektir. Gerginleştikten sonra dahi fazla deri kalan hastalarda ise bu fazla deri, ameliyattan 6 ay sonra farklı bir operasyonla alınabilmektedir.Erkeklerde memede büyüme ameliyatı diğer ismiyle Jinekomasti ameliyatları, yaklaşık bir buçuk ile iki saat arasında sürebilmektedir.Ameliyatlarda hasta durumuna bağlı olarak lokal veya genel anestezi uygulanabilmektedir. Yaklaşık bir veya iki gün hastanede kaldıktan sonra birkaç günlük ev istirahatı uygun görülür.5 günlük süreçten sonra da normal hayatınıza dönüş yapabilirsiniz.Ancak tüm estetik ameliyatlarda olduğu gibi doktorunuzun verdiği bilgiler doğrultusunda yorucu ağır egzersiz, diyet ve sporlardan kaçınmalısınız.

İlginizi Çekebilir: Nabız Nedir? Nasıl Ölçülür?

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!