featured

Evlilik Aşkınızı Öldürmesin İstiyorsanız Bunları Mutlaka Yapın! İlişki Terapistlerinden Altın Değerinde Uzun İlişki Tüyoları…

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aşkının ve ilişkisinin ömür boyu sürmesini istemez ki? İşte, bir ömür aşkı yaşamak isteyenlere tavsiyeler…

Hemen hemen herkes aşık olmak ve aşkının bir ömür devam etmesini ister. Çünkü aşk, kimilerine göre dünyanın en önemli duygusudur ve bir ihtiyaçtır. Eğer siz de böyle düşünüyorsanız, ilişki terapistlerinin uzun ilişki sırlarına kulak vermelisiniz. İşte, aşkın bir ömür boyu sürmesini sağlayacak, evliliğin aşkı öldürmesine engel olacak o davranışlar…

Her Zaman Açık ve Sağlıklı Bir İletişim Kurun

Her Zaman Açık ve Sağlıklı Bir İletişim Kurun

İlişki terapistlerine göre aşk ilişkilerinde de en önemli nokta; çiftlerin birbiri ile açık ve sağlıklı bir iletişim kurması. Bunun için partnerinizle aynı fikirde bile olmasanız onu her zaman aktif bir şekilde dinlemeli, düşüncelerinizi, korkularınızı, endişelerinizi ve hissettiklerinizi onunla açık açık paylaşmalısınız.

Her Daim İrtibatta Kalın

Her Daim İrtibatta Kalın

Partner ile gün içinde sürekli irtibatta kalmak, aradaki yakınlığı ve sıcaklığı korumanın en etkili yollarından biri. Ancak bu, sürekli partnerinizi ‘’neredesin, ne yapıyorsun’’ gibi sorularla darlamak anlamına gelmesin! İlişki uzmanlarına göre çiftlerin gün içinde birbirine güzel şeyler yazması, komik fotoğraflar atması, bir şekilde sohbet içinde olması aşkın canlılığını korumasını sağlıyor.

Ortak İlgi Alanlarınızı Çoğaltın

Ortak İlgi Alanlarınızı Çoğaltın

Her ne kadar zıt kutupların birbirini çektiği söylense de, sağlıklı ve uzun bir ilişkide ortak ilgi alanlarının çok olması oldukça önemli. Çiftlerin, yaşamın getirdiği stresten arınması ve günlük telaşlardan uzaklaşması için ortak ilgi alanlarına sahip olması bir avantaj. Bu nedenle çiftler, ortak ilgi alanlarını genişletmeye dikkat etmeli.

İltifat Etmeyi İhmal Etmeyin

İltifat Etmeyi İhmal Etmeyin

Her ilişkide inişler ve çıkışlar olur. Yaşanan inişlerde, çıkışı sağlamak için de her zaman partnerinizi önemsemeli ve doğru zamanda, tutum ve davranışları takdir etmelisiniz. Özellikle evlilik hayatında, evlilik aşkı öldürmesin istiyorsanız partnerinize iltifat etmekten hiç gocunmamalısınız. Bu, ilişkilerin daha da iyileşmesinde oldukça etkili.

Küçük Detayları Gözden Kaçırmayın, Küçük Detayları Fırsata Çevirin

Küçük Detayları Gözden Kaçırmayın, Küçük Detayları Fırsata Çevirin

İlişkilerde ve özellikle evliliklerde küçük detaylar oldukça önemli. Bu nedenle birlikte bir yaşam kurduğunuz partnerinizle ilgili küçük detaylara dikkat kesilmeli ve mutlu bir ilişki için bu küçük detaylara önem vererek yaşam sürmelisiniz. Sonuçta; sevgililik döneminde olmadığı kadar pek çok detaya, aynı evde yaşamaya başladığınızda dikkat etmeye başlarsınız.

Eğer evlilik aşkı öldürmesin istiyorsanız, küçük detaylardan yola çıkarak ilişkiyi canlı tutmak için fırsatlar yaratmalısınız. Örneğin; akşamları eve partnerinizin en sevdiği tatlı ya da çiçekle gelmeniz ufak mutlulukları da beraberinde getirir.

Sorunlarınızın Üstünü Kapatmayın ve Anında Çözün

Sorunlarınızın Üstünü Kapatmayın ve Anında Çözün

Evlilik hayatında anlaşmazlıkların yaşanması oldukça olağan… Bir konuda ters düşebilir veya aynı düşünmeyebilirsiniz. Bu durumda yapmanız gereken; sorunun üstünü kapatmak ya da geçiştirmek değil, sağlıklı bir iletişim kurarak sorunu anında çözmeye çalışmak olmalı. Çünkü üzeri örtülen ve çözümlenmeyen sorunlar daha sonra daha büyük, içinden çıkılmayacak sorunlar haline dönüşebilir.

Evlilik Aşkı Öldürmesin İstiyorsanız; Birbirinizi Şımartın

Evlilik Aşkı Öldürmesin İstiyorsanız; Birbirinizi Şımartın

Partnerinizi, eşinizi sevdiğinizi göstermenin pek çok yolu var. Bunlardan bir tanesi de şımartmak. Eğer ilişkinizin ilk günkü gibi heyecanla sürmesini istiyorsanız, gerek iltifatlarla gerek küçük jestlerle şımartmayı ihmal etmemeniz gerekiyor.

‘’Seni Seviyorum’’ Demeyi İhmal Etmeyin

‘’Seni Seviyorum’’ Demeyi İhmal Etmeyin

İlişkinin ilk zamanlarında sıklıkla söylenen ‘’Seni Seviyorum’’ sözü, bazen evlilik söz konusu olunca ihmal edilebiliyor. Ancak ilişkide dinamizmi kaybetmemek için sık sık partnerinize onu sevdiğinizi söylemeli ve hatırlatmalısınız. Bazen de bunu lafla belirtmek yerine, onun için önemli olan bir şeyi gerçekleştirip sevginizi gösterebilirsiniz. Partnerinizin gitmek istediği sinema filmine, konsere ya da tiyatro gösterisine bilet almak, o yorgunken evi toplamak da bir çeşit seni seviyorum, seni önemsiyorum deme şeklidir.

Evde Birlikte İş Yapın; Hem Hayatı Paylaşın Hem de İşleri Kolaylaştırın

Evde Birlikte İş Yapın; Hem Hayatı Paylaşın Hem de İşleri Kolaylaştırın

Modern çağda çiftler, ev işlerinde eşitlikçi bir yaklaşım sergiliyor. Bu, günümüzde hayatı mutlu bir şekilde paylaşmak için oldukça gerekli. İlişki uzmanlarına göre evde birlikte iş yapmak hem birlikte zaman geçirilmesi, hem de hayatın ortak yaşanması açısından gerekli. Eğer ev işleri bir kişinin üzerine yığılmasın ve sorunlar ortaya çıkmasın istiyorsanız, partnerinizle ev işlerini birlikte yapmaya özen göstermelisiniz.

Yatağa Ayrı Ayrı Değil; Birlikte Gidin

Yatağa Ayrı Ayrı Değil; Birlikte Gidin

Bazı ilişki uzmanlarına göre arada sırada özlemi artırmak için ayrı ayrı uyunması gerektiği söylense de; kimi ilişki terapistlerine göre partnerlerin yatağa birlikte gitmesi çok önemli. Yatağa birlikte gitmek; çiftlerin birbiriyle sohbet etmek için daha çok vakit yaratması anlamına geliyor. Çünkü uyumadan önce yapılan sohbetler, ilişkinin gidişatı açsından oldukça önemli.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!