Fıstık Kilo Aldırır mı

Tuzlu Fıstık Kilo Aldırır mı?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fıstık kilo aldırır mı sorusu pek çok kişi için gündemde ve oldukça merak ediliyor. Ara öğünde tüketilen yiyeceklerden birisi olan kabuklu yer fıstığı kilo yapar mı merak konusu. Günlük tüketilmesi gereken kadar ve ölçülü şekilde tüketildiği takdirde fıstık kilo aldırır mı sorusuna hayır cevabı verilebilir.

Yer Fıstığı Kilo Aldırır mı?

Bir porsiyon yer fıstığı kaç tane fıstık içerir? Cevap olarak yaklaşık 100 adet denilebilir. Bir porsiyon yer fıstığının kalorisi 567 olarak bilinir. Bunun yanında protein, karbonhidrat ve yağ açısından da zengin bir yiyecektir.

Protein değeri 26 gr iken karbonhidrat değeri 16 gr, yağ değeri ise 49 gr’dır. Ayrıca içerisinde sodyum, kalsiyum, lif, potasyum ve demir bulunur.

Bol kalori içermesine rağmen ölçülü şekilde tüketilen yer fıstığının kilo aldırmadığı biliniyor. Hatta düzenli tüketiminin fıstık kilo aldırır mı sorusunu unutturacak kadar faydası bulunmakta. Bunlardan birisi de kilo aldırmaktan ziyade kilo kaybına yardımcı olmasıdır. Fıstık kilo aldırır mı değerlendirmesi yapılırken önemli olan tüketilen miktardır.

Fıstıkların ülkemizde pek çok farklı çeşidi var. Çiğ, kabuklu, kavrulmuş, soslu bunlardan bazıları. Fıstık kilo aldırır mı sorusu hepsi için ayrı ayrı değerlendirilmelidir. Ancak bu şekilde doğru bir sonuca varmak mümkün olur.

1 – Fıstıkta Tuzun Kiloya Etkisi: Tuzsuz Fıstık Kilo Aldırır mı?

 Fıstık Kilo Aldırır mı
Fıstık Kilo Aldırır mı

Tuzlu olan yer fıstığı tuzsuz yer fıstığına göre daha çok kilo alımına sebep olabilir. 227 kalori olarak ölçülen bir avuç tuzlu fıstık kiloya, şişliğe ve ödeme sebep olabilir. Aynı zamanda vücudun su tutmasına neden olabilecek bir besindir. Kilo vermek ve kilosunu korumak gibi hedefleri olanların tercihini tuzsuz yer fıstığından yana kullanmasında fayda var.

2 – Kabuklu Yer Fıstığı Kilo Yapar mı?

 Fıstık Kilo Aldırır mı

 

Kabuklu yer fıstığını tüketirken aralıklarla ve ölçülü olmasına dikkat edilirse pek çok faydası bulunur. Dikkatinin toplamak konusunda sorun yaşayanlar, depresyonda olanlar, kas ve kemiklerinin daha sağlıklı bir yapıda olmasını isteyenler yer fıstığı tercih edebilirler. 5 adet yer fıstığı günlük olarak tüketilebilir. Ancak kontrollü olmakta yarar var.

3 – Kavrulmuş Fıstık Kilo Aldırır mı?

Yer fıstığı dışında diğer bütün fıstık çeşitlerinin kilo aldırdığı biliniyor. Bu sebeple diyet listelerinde bunlara yer verilmiyor. Kavrulmuş fıstık da kalorisi yüksek olan bir besin. Bu yüzden kilo yapması ile bilinmektedir.

4 – Fıstıkta Sos Durumu: Soslu Fıstık Kilo Aldırır mı?

Yer fıstığı sağlıklı atıştırmalıkların başında gelir. Karbonhidrat değeri yüksek olduğundan tok tutma konusunda başarılı bir besin olarak bilinir. Ancak soslu fıstığın o kadar yararlı olduğu söylenemez. Baharat, tuz ve şeker açısından oldukça zengin olan soslu fıstığın kalori miktarı doğal olarak daha da artacaktır. Bu da çok rahat kilo alımına sebep olur.

5 – Çiğ Fıstık Kilo Aldırır mı?

Fıstık insanları kanserden koruyan, sinir hastalıklarına, göğüs sıkışmalarına iyi gelen, kolesterole faydalı, inme riskini azaltan, kan şekerini düzenleyen, kalp sağlığına iyi gelen bir besindir. Yer fıstığının faydaları saymakla bitmez. Fıstığın çeşitlerinden birisi de çiğ fıstıktır. Çiğ fıstığın kilo aldırmadığı söyleniyor.

 

Diyette Yer Fıstığı Ne Kadar Yenmeli?

Fıstık pek çok faydası bulunması, verdiği tokluk hissi ve besin değerlerinin oldukça yüksek olması sebebiyle diyetisyenlerin oluşturdukları listelerde yer verdikleri ürünlerin başında gelir. Ancak diyet yaparken yer fıstığı nasıl tüketilmeli? Bunun için kalori hesaplaması yapılmalıdır. Çünkü hesaplamalara dikkat edilmediğinde fıstık kilo aldırır mı sorusuna evet cevabı verilebilir.

Diyet yapanlar ve kilo vermek isteyenler için önerilen besinlerden birisi yer fıstığı ezmesidir. Fıstık ezmesi kilo aldırır mı sorusuna net olarak denilebilecek tek şey yenilen miktardır. Her gün 1-2 kaşık yenilirse kilo vermeye yardımcı olur. Hatta obezitenin engellenmesini sağlar.

Diğer Bir Fıstık Türü: Antep Fıstık Kilo Aldırır mı?

 Fıstık Kilo Aldırır mı

Ülkemizin en lezzetli yiyeceklerinden olan ve yeşil altın olarak bilinen Antep fıstığının besleyici değerleri oldukça yüksektir. Yapılan araştırmalarda kilo verme konusunda olumlu etkisi olduğu görülmüştür. Ayrıca içerdiği sağlıklı yağlar sayesinde kalp sağlığını destekler. Felç ve kalp krizi risklerini azaltır. Kan basıncını düşürür.

Protein kaynağı olarak bilinen Antep fıstığı tokluk hissini artırır. Bu sayede kilo kontrolü sağlar. Doyuruculuğu yüksektir. Daha az yemek yemeyi sağlar. Doymamış yağ asitleri bulunur. Ancak yine de Antep fıstık kilo aldırır mı sorusuna kesin olarak hayır demek olmaz. Porsiyon olarak kontrol etmek önemlidir. Fazla miktarda tüketilmemesi gerekir.

 

YouTube video

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!