featured

Geçmişten Günümüze Gelen Eski Diziler İsimleri 2000’ler | Ne Varsa Eskilerde Var Dedirten, Modunuzu Yükseltecek Eski Türk Dizileri Listesi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eski diziler isimleri ile geçmişe heyecanlı ve duygusal bir yolculuk yapmaya hazır mısınız? Bu dizilerin isimlerini dahi hatırlamak içinizi ısıtmaya yetecek! Şu sıralar Gülseren Budayıcıoğlu’nun kitaplarından uyarlanan diziler ne kadar da meşhur değil mi? Bu diziler ne kadar kaliteli olsalar dahi, eski dizilerin tadını vermiyor, vermeyecek. O halde gelin hep birlikte kah güldüğümüz, kah ağladığımız hatta bazen sinir küpüne döndüğümüz eski diziler Türk seçeneklerine bir göz atalım.

Sizi Çocukluğunuza Götürecek Eski Diziler İsimleri | Eski Türk Dizileri İzle Tavsiyeleri

Mutlaka izlemeniz gereken internet dizileri için yazımıza tıklayabilirsiniz. Eski diziler izle denildiğinde aklınızda sayısız dizinin canlandığından eminiz. Ancak burada hepsine yer vermek ne yazık ki mümkün olamayacaktır. İşte sizin için hazırladığımız en’ler arasında gösterebileceğimiz en güzel eski diziler isimleri

1- Tüm Türk Dizileri İçerisinde Onun Yeri Ayrı: Mahallenin Muhtarları

Bir zamanlar çok değil 2000’lerin başında hepimiz Salı günlerini iple çekerdik… Eski diziler atv ekranlarında karşımıza çıkan bu neşeli mahalle birbirine sevgi dolu, merhametli ve oldukça saygılıydı.

Temel’i, Fadime’yi, Şirin’i hatta Çaydanlığı bile sevip sarmalamıştık. Bu eski Türk dizisi hepimize küçük ve sıcak bir mahalle yaşantısını dolu dolu yaşatmayı başarabilmişti.

2- Eski Diziler Arşivi Nadide Parçası: 7 Numara

En iyi eski diziler isimleri sayıldığında ilk söyleneceklerden biridir 7 numara. Aynı üniversitede okuyan kızların eve çıkmak istemesiyle başlamıştı tüm macera. İki katlı ahşap bir evin kiralık olduğunu gören kızlar, maddi güçleri olmadığı için burayı kiralamıştı.

Evin sahipleri Vahit Emmi ile Zeliha Hanım’ın amca oğulları da buraya yaşamaya gelince cümbüş başlamıştı. Bu eğlenceli ekip ile her daim gülmüş, kimi zamanda gözyaşlarımızı tutamamıştık. Sabırla beklediğimiz bu eski Türk dizileri oyuncuları ve konusu ile kalbimizi çalmayı başarmıştı.

3- Final Yapan Eski Diziler İsimleri : Avrupa Yakası

Eski diziler isimleri içerisinde Avrupa yakası anıldığında dahi, beyninizin içerisinde ritmik bir müzik çalıyor değil mi? Yalnızca müziği değil, eğlenceli içeriği de içimizi kıpır kıpır etmeye yetiyordu. Eski Türk dizileri komedi türünde olan Avrupa yakası, tam 5 yıl süren uzun soluklu dizilerden biri olmuştu. Dizide Aslı ile Volkan’ın Nişantaşı’ndaki evlerinde annesi İffet babası Tahsin ile yaşadığı hayat anlatılıyordu. 

Sütçüoğlu ailesi, Aslı- Volkan didişmesi ve Moda dergisi çalışanlarının eğlenceli maceralarının konu edildiği bu baş yapıt, sonrasında Burhan ve Gaffur’u hayatımıza sokmuştu. Dizi Burhan ve Gaffur’un gelişi ile adeta zirveyi görmüş, dizinin tadını damağımızda bırakmıştı.

4- 10 Yıl Önceki Diziler : Ekmek Teknesi

2000’ler eski diziler isimleri denildiğinde akla gelen bir diğer dizi elbette ki Ekmek teknesi. Yaklaşık 3 yıl boyunca yayınlanan bu dizi Nusret Baba, kızları ve eşinin sıcacık aile hayatını anlatıyordu.

Orta sınıf ve kendi halinde olan bu aile ve yakınları hayata tutunmaya çalışırken, etraflarında oldukça keyifli anlar ve aşklar yaşanıyordu. Heredot Cevdet, Ruhi, Cengiz ve Kirli karakterleri akşamlarımızı renklendirirken, adeta yaşadığımızı hissettiriyorlardı.

5- Hangi Türk Dizisi İzlenmeli? Cevap: Asmalı Konak

Eski Türk dizileri listesi oluşturuyorsak Asmalı Konak dizisini eklememek büyük hata olacaktır. Bu dizide hangi duyguları yaşamadık ki? Bahara mı gülmedik, Dicle’ye mi öfkelenmedik, Sümbül Hanıma mı üzülmedik? Amerika’da karşılaşan iki aşıktan biri olan Bahar’ın bir aşiret ailesine gelin gitmesi hepimizi ilk başta çok şaşırtmıştı. 

Ama sonrası beklenenden çok daha eğlenceli, romantik, keyifli ve gizemliydi. Onların aşkı sık sık darbe alsa da daima taze kalmıştı. Bizde bu aşkın uzaktan bakan hayranlarıydık. Eski diziler isimleri arasında yer alan Asmalı Konak, hepimizin bakış açısını bir nebze olsun değiştirmedi mi?

6- Türkiye’nin Dizileri Neler Denildiğinde İlk Akla Gelenlerden Biri : Cennet Mahallesi

Eski diziler isimleri sorulduğunda Cennet Mahallesi ilk söylenenlerden birisi olacaktır. İstanbul’un kenar mahallelerinden biri olan Cennet Mahallesinin hikayesini anlatan bu muhteşem dizi, hepimizin bir dönem eğlencesi olmuştur. İki aile arasında yaşanan düşmanlık her zaman aşklarından galip gelse de bize hiçbir zaman kötü bir duygu aşılamamıştır bu dizi.

Ferhat ile Sultan’ın kavuşmak için yapmadıkları kalmasa da Pembe ile Yunus her zaman bu oyunları bozmayı başarmışlardı. Dizi bir düşmanlığı konu edinse de onlar ne olursa olsun birbirine yardım eder ve dünya yansa eğlencelerine devam ederlerdi.

7- Eski Türk Dizileri 2010 Önerisi: Leyla ile Mecnun

Eski Türk dizileri 2010 yılının sonunda yayınlanan Leyla ile Mecnun hepimizin favori dizilerinden biri olmuştu. Aşkı ve komediyi muhteşem bir şekilde işleyen bu dizi Leyla ve Mecnun adında beşik kertmesi olan iki kişinin aşkını anlatıyordu.

Mecnun Leyla’ya görür görmez aşık olmuş ve ona kendini aşık etmek uğruna hemen her şeyi yapmıştı. Sıra dışı olay örgülerinden oluşan bu dizi hayatımıza İsmail abi, Erdal Bakkal ve Ak sakallı dede gibi karakterleri sokmuştu. Eski diziler isimleri listemizde yer alan bu diziyi izlememişseniz, çok şey kaybetmişsiniz demektir.

8- Eski Türk Dizileri İzle: Yalan Dünya

Eski Türk dizileri izle listesinde bir diğer değerli baş yapıt Yalan Dünya idi. 2012 yılının bize en güzel hediyesi olan Yalan Dünya, Gülse Birsel tarafından kaleme alınmıştı.

Cihangir’de yan yana bulunan birkaç villada yaşayan kişilerin hayat hikayesini anlatan bu kusursuz dizi, hayatta büyük dersler çıkarmamıza da vesile olmuştu. Hele ki o eğlenceli Nil Karaibrahimgil müzikleri, gençliğimizin zirvesinde içimizi kıpır kıpır etmeye yetiyordu.

9- Eski Türk Dizileri 90lar: Tatlı Hayat

Eski diziler isimleri arasında bir diğer öne çıkan yapıt Tatlı Hayat’tır. Türkan Şoray ve Haluk Bilginer’in baş rolü paylaştığı bu eğlenceli dizi fakirlikten zenginliğe gelen bir ailenin maceralarını konu alıyordu. Yeni çevrelerine alışmaya çalışan bu çift, kimi zaman bizi kahkahalara boğmuştu.

10- Eski Diziler Türk Yapımlarının Öne Çıkan Eseri: Hayat Bilgisi

Eski diziler isimleri arasında yer alan Hayat Bilgisi, bir çoğumuzun okul dönemine denk gelmişti. 2000’li yılların en sevilen dizilerinden biri olan Hayat Bilgisi idealist bir öğretmen ve eğlenceli öğrencilerini konu alıyordu. Kardeşi Kerem ile şehir şehir dolaşan Afet dürüstlüğü ve doğruluğu yüzünden çok sürgüne uğramıştı.

Yıllar sonra kendilerini Rıdvan Kanat Lisesi’nde bulan ikili, artık yeni maceralarını burada yaşamaya başlayacaklardır. Eski diziler içerisinde bambaşka bir yeri bulunan bu dizi hayatımızda önemli çıkarımlar yapmamızı sağlamıştı. Bunun yanı sıra eğlenceli matrak lise hayatları hepimizin yüzünde tebessüm oluşturmayı başarabilmişti.

11-Bir Dönem Komedisi: Ayrılsak da Beraberiz 

1990’lı dönemleri son yılda yakalayan Ayrılsak da Beraberiz Berna ve Teoman’ın eğlendiren aşkına tanık olmamızı sağlamıştı. Şiddetli geçimsizlik sebebi ile ayrılan bu ikili aynı evi paylaşmaya devam etmişlerdir. Bu modern ev dünürlerin ve aşıkların didişmelerine, Feridun’un kısadan zengin olma hayallerine, Serpil yakışıklı ve zengin koca bulma umutlarına, şarkıcı olmaya çalışan kapıcı İdris’e ve gündelikçi Emine ile eşi çaycı Hüseyin’in ilginç anılarına sahne olmuştu.

Hatırlayınca bile içimizi titretmeyi başaran bu eski dizi, zamanında çocukluğumuzu dolu dolu geçirmemizi sağlamıştı.  Böylece eski diziler isimleri listesinde ilk 12’de gösterilebilecek başarıya ulaşabilmiştir.

12- İki Kardeşin Komik Hikayesi Yarım Elma

Eski Türk dizileri listesi denildiğinde hangimiz Yarım Elma’yı yok sayarız ki? 2000’li yılların başında başlayan bu dizi birbirinden haberi olmayan iki kardeşin hayatını anlatıyordu. Yonca şehirli, modern ve kariyer sahibi bir kız iken, Gonca kendisinden tamamen zıt bir karaktere sahipti.

Bu iki kardeşin birbirini bulması ve sonrasında başlayan olaylar silsilesi hepimizi gülmekten kırıp geçmişti. Bu ikili ve maceralarına kimi zaman gülmüş, kimi zaman ise ağlamaktan kendimizi alamamıştık.

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!