featured

Gılgamış: Marvel Sinematik Evreni’nin Yeni Güçlü Karakteri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Marvel Sinematik Evreni üçüncü aşamasından sonra eski ve yeni karakterler ile yoluna devam ediyor. Yeni Sinematik Evren Karakterlerinden biride Gılgamış… Thanos’un ardından sinematik evrene giriş yapması planlanan ve çizgi roman sevenlerin aşina olduğu güçlü karakter Gılgamış, yapılan resmi açıklamalar sonucunda evrenin tozunu attırmaya geliyor. Eternals filmi ile vizyona giriş yapacak olan bu yeni güçlü karakteri daha yakından tanımak adına okumaya devam edelim. İlginizi Çekebilir: Marvel Sinematik Evreni’nin Yeni Dizileri

Sümer Gılgamış Efsanesinden Marvel Evrenine Yolculuk

Gılgamış bilindiği üzere M.Ö. 3000 yıllarında Sümer medeniyetinde baş gösteren yarı insan yarı tanrı bir karakterdir. Uruk şehrinin kralı olan bu yüce karakter tanrılar ile arası bozulunca türlü zulümlere maruz kalıyor. Marvel Evreninde ise Gılgamış yine tarih öncesi dönemlerde var olmuş ve varlığını hala koruyabilen bir süper kahraman olarak karşımıza çıkıyor. Bu oldukça güçlü karakter ilk başta Eternals serisinde gözüküyor.

Daha sonrasında ise karakterin Avengers takımında varlığını sürdürmeye başlaması geliyor. O kadar yetenekli bir süper kahraman ki, Eternal standartlarının da üzerine çıkıp diğer Eternallerden üstün bir hale geliyor. Öyle ki, bu büyük güç bir süre sonra hapis hayatından çıkartılarak Eternal’da bir savaşa katılıyor. Savaşın ardından da dünyaya gönderilen bu güçlü süper kahraman Avengers takımında aktif bir rol almaya başlıyor.

GILGAMIŞ’IN OLAĞANÜSTÜ GÜCÜ

Karakter Eternal’da büyümüş ve kendini geliştirmiş bir karakter. Karakterin insanüstü gücü de işte bu noktada anlam kazanıyor. Süper kahraman pek çok dövüş alanında kendini geliştirmeyi başarmış ve içinde bulunduğu medeniyette de güçlü olmanın bir sembol olduğu gayet iyi biliniyor. 

Etarnal’ın lideri Zuras tarafından cezalandırılan ve uzunca bir süre Olimpos dağında zindan hayatı yaşayan Gılgamış, gücünden faydalanılması adına hapis hayatından çıkartılarak Eternal’da bir savaşa katılıyor.

O pek çok insanüstü özelliğe sahip bir süper kahraman resmi çiziyor. Tonlarca ağırlığı tek başına kaldırabilen kahraman, hızlı koşabiliyor, yüksekten düşmesi sonucunda herhangi bir yara almıyor ve soğuk ya da sıcağa karşı herhangi bir hassasiyet göstermiyor.

Üstelik tüm bunların yanı sıra bu sıra dışı süper kahraman ellerinden kozmik güçte bazı ışınlar çıkartarak rakipleri ile savaşabiliyor. Bu ışınlar sayesinde maddeye ve güce hükmedebilen kahraman her daim girdiği savaşlardan kazanan olarak çıkabiliyor. Tüm bunların yanı sıra kahramanın uçma ve iyileştirme özellikleri de mevcut. Çizgi romanlarda yenilmez kahramanlardan biri olarak bahsedilen Süper kahramanımız, bazen gücünün özelliklerini kaybetse de gücü her zaman ona yardımcı olmaya çalışıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!