featured

Gördüğünüzde Şaşıracağınız En İlginç Hayvanlar

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hayvanlar alemi içerisinde gördüğünüzde şaşıracağınız ilginç hayvanlar bulunmaktadır. Yeryüzünde insanlarla  iyi geçinen hayvanlar mevcuttur ve bu hayvanların içerisinde en dikkat çekeni kuşkusuz köpeklerdir. İnsanların dostu olarak düşünülen sevimli köpekler, insanı etkilemek için her şeyi yaparlar. Fakat görülmemiş farklı cinsleri vardır. Pek görülmeyen bu köpekler insanlar tarafından oldukça ilginç şekilde karşılanmaktadır. Kuşkusuz sadece ilginç olan bu hayvanlar değildir. Şehir hayatı içerisinde görülmeyen daha birçok ilginç hayvanlar vardır. Bu ilginç hayvanları gelin türlere ayırarak birlikte inceleyelim.

1. En İlginç Köpekler

Köpekler, insanların dostu olarak bilinmektedir. Hayatımızın her anında bulunan bu canlıların içerisinde oldukça ilginç yapılarda cinslerde mevcuttur. İlginç olan bu köpek cinslerini sizler için derledik.

Bergamasco

YouTube video

Dışarıdan bakıldığında süpürgeyi andıran bu köpek cinsi, İtalya’ da yetişmektedir. Çobanlık işlerinde kullanılan Bergamasco ismini Bergamo şehrinden almaktadır. Her türlü hava koşuluna dayanan bu köpek cinsi, insanlarla oldukça iyi geçinmektedir.

Bedlington Terrier

YouTube video

İlginç hayvanlar listemizde yer alan bu köpek dış görünüşü ile oldukça dikkat çekmektedir. Çocuklar ve aileler ile oldukça iyi anlaşan bu ilginç hayvan, sadık olmasının yanı sıra oldukça inatçı bir yapıdadır. İnatçı yapıda olmasından ötürü diğer saldırgan köpek cinslerinden uzakta tutulmalıdır.

Chinese Crested

YouTube video

Tüysüz Çin Köpeği olarak bilinen bu türün geçmişi oldukça eskiye dayanmaktadır. Her ne kadar Çin köpeği olarak ismi geçse’ de kökeni Afrika kıtasına dayanmaktadır. İlginç hayvanlar içerisinde yer alan bu köpeğin ömrü 13 ile 15 yıl arasında değişmektedir.

Saluki

YouTube video

Gazal tazısı olarak bilinen bu canlı boyu ve güzelliği ile dikkat çekmektedir. Saatte 70 km hıza ulaşabilen bu cins köpeğin ortalama yaşam süresi 12 ile 14 yıl arasında değişmektedir. Zeki ve oldukça hızlı olmasına rağmen bu köpek oldukça çekingen olarak bilinmektedir.

Swedish Vallhund

YouTube video

Fiziki yapısı gereği en ilginç hayvanlar listesinde yer almaktadır. İsveç inek köpeği olarak bilinen bu cinsin boyu oldukça kısadır. Ortalama 12 ile 15 yıl yaşam süresi bulunan bu cins köpek oldukça zeki, enerjik ve korkusuz olarak bilinmektedir.

2. En İlginç Sürüngenler

Sürüngenlerin dünya üzerinde birçok çeşidi vardır. Sürüngenler, genellikle kendi ortamlarında yaşamakta ve oldukça zararlı canlılar olarak bilinmektedir. Bu canlıların birçoğu yırtıcı olabildiği gibi birçoğu da zehirli olabilmektedir. En ilginç sürüngenler listesini gelin birlikte inceleyelim.

Boncuklu Kertenkele

YouTube video

Meksika’ da yaşayan ve üreyen bu canlı ilginç hayvanlar listesine girmektedir. Bu hayvanı ilginç yapan en önemli detay kuşkusuz, vücut içerisinde bulunan pullarıdır. Tat ve koku duyusunun gelişmiş olmasıyla dikkat çeken bu kertenkele oldukça zehirlidir.

Kobra Yılanı

YouTube video

Dış görünüşüyle oldukça dikkat çeken kobra yılanı oldukça zehirlidir. Tek bir ısırığı ile insani dakikalar içerisinde öldürebilmektedir. Kobra yılanı genellikle Hindistan bölgesinde yaşamaktadır.

Semerli Tırtıl

En ilginç hayvanlar listesinde yer almaktadır. Genellikle Güney Amerika bölgesinde yaşayan ve insanlar oldukça zararsız olan bu tırtıl türü desenleriyle dikkat çekmektedir. Yaşı ilerleyen Semerli tırtılların üzerinde farklı desenler meydana gelmektedir. Desenli yapısıyla birçok kişiyi kendine hayrana bırakabilmektedir.

Mudsnake

YouTube video

Görselliği oldukça dikkat çeken ve oldukça uysal olan bu yılan türü zehirsiz olarak bilinmektedir. İnsanlara karşı saldırgan olmayan bu tür genellikler çamurlu alanlarda yaşamaktadır.

Nelson’s Milksnake

YouTube video

Sürüngenlerin arasında dikkat çeken bu tür, zehirsiz ve uysal bir yılan olarak bilinmektedir. Ortalama boyu 110 cm’ye kadar ulaşabilir. Büyüyebilen bu yılanı ev ortamında beslemek mümkün olabilmektedir.

3. En İlginç Deniz Canlıları

Tatlı, tuzlu veya okyanus ortamlarında yaşayabilen bu canlılar, yaşamını diğer canlıları yiyerek sürdürmektedir. Denizlerde bulunan canlıların bazıları saldırgan ve zehirli olabilirken bazıları’ da oldukça zararsız olabilmektedir. Deniz canlıları içerisinde en ilginç hayvanlar listesini gelin birlikte inceleyelim.

Fener Balığı

https://www.youtube.com/watch?v=k08IKcMzuaE

İlginç hayvanlar listesinde yer fener balığı dış görünüşüyle dikkat çekmektedir. Oldukça çirkin ve ürkütücü olan bu canlı ülkemiz yaşamaktadır. Her ne kadar ürkütücü ve çirkin olsa’ da oldukça lezzetli canlıların başında gelir.

Güneş Balığı

YouTube video

Güneş balığı bir diğer adı ile Ay balığı oldukça değişik kuyruğa sahiptir. Görüntüsüyle oldukça ilginç olan bu canlı, oldukça lezzetsiz ve oldukça kötü bir kokuya sahip balık olarak bilinir. Ortalama 4 metreye kadar varabilen uzunlukları ile dikkat çeken bu balıklar 2 ton ağırlığında olmasıyla bilinirler.

Fırfırlı Köpek Balığı

YouTube video

Korku filmlerinden çıkan ve oldukça ilginç bir yapıya sahip olan bu köpek balığı, Güney Afrika bölgesinde yaşamaktadır. Oldukça uzun bir yapıya sahip olan canlı, mürekkep balıkları başta olmak üzere birçok küçük canlıyla beslenmektedir.

Damla Balığı

YouTube video

Dünyanın gel geçmiş en çirkin hayvanı unvanını taşıyan bu canlı Yeni Zelenda bölgesinde yaşamaktadır. Üreme dönemlerinde binlerce yumurta bırakan bu canlı, sıcak ortamlarda yaşamayı sevmektedir.

Barreleye

YouTube video

Dünyanın en ilginç hayvanı olarak bilinmektedir. Şeffaf kafası ile dikkat çeken bu balığın gözleri tıpkı insanlar gibi ön tarafta bulunmaktadır. Hint okyanusu çevresinde yaşayan bu canlı 45 cm uzunluğuna kadar uzayabilmektedir.

4. Diğer İlginç Hayvanlar

Dünyanın farklı bölgelerinde yaşayabilen oldukça ilginç hayvanlar vardır. Kimisi dış görünüşüyle dikkat çekerken, kimisi’ de özellikleriyle dikkat çekmektedir. Diğer ilginç hayvanlar listemizi gelin birlikte inceleyelim.

Zürafa Biti

YouTube video

Uğur böceği ile zürafa özelliklerini taşıyan bu canlı uzun boyun bölgesiyle dikkat çekmektedir. Kendi türleri arasında oldukça hırçın olan bu canlının farklı renkleri’ de mevcuttur. En ilginç hayvanlar listesine giren bu canlının erkekleri dişilere göre daha uzundur.

Koala

YouTube video

Adını sıklıkla belgesel ve filmlerde duyduğumuz Koala hayvanı ilginç bir yapıdadır. Oldukça ilginç olan bu canlı dünyanın en yavaş canlılarından biri olarak bilinmektedir. Günün büyük bir bölümünü uyuyarak geçiren bu canlılar ortalama 18 yıl kadar yaşayabilmektedir.

Proboscis Maymunu

YouTube video

Dış görünüşüyle oldukça dikkat çeken bu canlının burnu epey sarkık olarak bilinmektedir. Güney Asya bölgesinde yaşayan bu uzun burunlu maymunlar ortalama 70 cm boyutundadır. Gruplar halinde yaşayabilen bu canlı ortalama 15 kg ağırlan’ da olabilmektedir.

Kel Uakari

YouTube video

İlginç hayvanlar listesinde yer alan bu canlının kafa kısmı kıpkırmızı olarak bilinmektedir. Orman bölgesinde bulunan ağaçların içerisinde yaşayan bu gruplar halinde dolaşmakta ve yaşamaktadır.

Deniz Domuzu

YouTube video

Hayvanlar alemi içerisinde yaşayan en ilginç canlılardan bir tanesidir. Ortalama 3 metre boyuna kadar uzunluğa sahip bu canlı, okyanusun diplerinde yaşamaktadır. Deniz domuzu isminin yanı sıra, deniz devesi olarak bilinmektedir.

Pangolin

YouTube video

İlginç hayvanlar listemizde yer alan bu canlının dış yapısı oldukça farklıdır. Oldukça görkemli pullara sahip olan bu canlının dili yapışkan özelliğindedir. Karınca, sinek, yumurta gibi besinlerle beslenen bu canlının 8 farklı türü bulunmaktadır.

Yılbaşı Ağacı Solucanı

YouTube video

Garip görünümlü olan bir solucan türüdür. Bir solucan türü olan yılbaşı ağacı solucanının çok renkli tüyleri vardır. Denizde yaşarlar ve kolay bir şekilde denizin dibinde olan besinleri tutma özellikleri vardır. Bu balığın boyu çok büyük değildir.

Kırmızı Dudaklı Yarasa Balığı

YouTube video

Denizde yaşayan bir balık türü olarak kabul edilmiştir. 4 ayakları vardır. Çok garip yüzlü olarak bilinirler.

Yıldız Burunlu Köstebek

YouTube video
Memeli hayvan türündedir. Kanada ve Kuzey Amerika’da görülen hayvanlardan biridir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!