Güvenlik Kamerası Nedir

Güvenlik Kamerası Nedir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güvenlik Kamerası dendiği zaman akla normal bir kamera geliyor. Ancak gerçek ise daha farklı. Çünkü güvenliği sağlayan kameraların çalışma ilkeleri ve düzenlenmesi daha farklıdır. Bu anlamda profesyonel bir firma tarafından güvenlik kamera işlemlerinin halledilmesi büyük önem taşır.

Güvenlik Kamerası Nedir?

Güvenlik kamerası nedir sorusu herkes tarafından sorulsa da tam bir karşılığı verilemiyor. Güvenlik kameraları bir binanın güvenliğini sağlamak ve bir asayiş olayı olduğu zaman bunu yapan kişileri saptamak amacıyla kullanılan kameralardır.

Güvenlik kameralarının ana amacı hırsızlık, mal çalma, gasp, yangın ve diğer nedenlerden dolayı ile meydana gelen bu olayı kimin yaptığının merak edilmesidir. Güvenlik kameraları ilkeleri gereği her zaman kayıt alması gereken ve insanların yüzünü yaklaşık olarak doğru bir biçimde görüntülemesi gereken cihazlardır.

Güvenlik Kamerası Nedir

Ancak bu cihazlardan çok üstün bir görüntü kalitesi ya da saniyede çok fazla kare sayısı göstermesi beklenmez. Yalnızca merak edilen bilgiyi insanlara sunması yeterli görülür. Bu da güvenlik kameralarını günlük hayatta kullanılan kameralardan ayırır.

Burada yer alan kameralar güvenlik kamerası çeşitleri arasında yer alıyor.

Güvenlik Kameraları Özellikleri

Güvenlik kamerası özellikleri konusu da herkes tarafından merak edilen bir konudur.

Bu anlamda güvenlik kameralarının sahip olması gereken özellikleri şu şekilde sıralamak mümkündür;

  • Hareket algılama
  • Görüş alanı
  • Ses
  • Çözünürlük
  • Wi-Fi Yeteneği
  • Gece Görüşü
  • Hareket sensörü ve yeteneği
  • Maliyet

Burada yer alan özelliklere göre güvenlik kameralarının çeşitleri ve fiyatları değişkenlik gösterebilir. Bu anlamda her güvenlik kamerasının aynı özelliklere sahip olduğunu ve aynı amaçla kullanıldığı söylemek mümkün değildir.

Güvenlik Kamerası Nedir

Güvenlik Kameraları Nerelerde Kullanılır?

İş yerleri, kamu kurumları, evler, sağlık kurumları, mağazalar, siteler, bankalar ve daha pek çok yaşam sahasında kullanılır. Değişik model ve etkinlik çeşitliliği nedeni ile kullanım alanı oldukça fazladır ve sınırlama yapmak mümkün olmuyor.

Güvelik Kamerası Nasıl Kayıt Yapar?

Bir güvenlik kamerası cihazını kayıt etmenin en iyi metodu bir Ağ Video Kaydedici yani NVR ya da bir Dijital Video Kayıt Cihazı yani DVR kullanmak olarak da nitelendirilebilir. Pek çok NVR ve DVR, 1 TB hafızadan başlayarak 3 TB ve hatta daha fazla hafızaya kadar büyük kapasiteli bir HDD miktarına sahip olabilirler.

Bir güvenlik kamerasının NVR ya da DVR cihazlarına kaydedilmesi, videoların HDD’ye kaydedilmesi manasına da gelir. Bu şekilde de, HDD kapasitesinin videoları ne kadar zaman kayıtta tutabileceği ve yedi gün yirmi dört saat video kaydını yapıp yapmadığını da büyük ölçüde etkiler.

Güvenlik Kamerası Nedir

Güvenlik Kamera Çeşitleri

Güvenlik kamerası tek bir çeşit olmayıp kendi içinde de kullanım amaçlarına göre çeşitlere ayrılır.

Bu kamera türleri ise şu şekilde sıralanabilir;

  • Dome Kamera
  • IP Network Kamera
  • Caydırıcı ve Sahte Kamera
  • Box kameralar
  • Gece görüşe sahip olan kameralar

Burada yer alan güvenlik kamerası çeşitleri haricinde de çeşitler mevcuttur. İnsanlar kendi amaçlarına göre burada yer alan güvenlik kamerası çeşitlerinden istedikleri bir tanesini seçebilirler. Herkesin ihtiyacı farklı olup tek bir çeşidi seçmek zorunludur gibi bir yaklaşım yanlış olur. Bu çeşitlere göre de güvenlik kamerası fiyatları da değişkenlik gösterir.

Sık Sorulan Sorular

Herkes tarafından bazı sorular diğerlerine göre çok daha fazla soruluyor. Bu soruları Sıkça sorulan sorular olarak da nitelendirmek mümkündür. Burada bu sorulardan bazılarına yanıt vereceğiz. En fazla sorulan sorulardan bir tanesi de güvenlik kameralarının nasıl çalıştığı konusudur. Sizlere bu konuda bilgi vererek her türlü ayrıntıdan haberiniz olmasını sağlayacağız.

Güvenlik Kamerası Nedir

Sonuç

Yukarıdaki yazımızda da anlatıldığı üzere güvenlik kamerası artık oldukça elzem olan teknolojilerden bir tanesidir. Bu anlamda da herkes en iyi güvenlik kamerası firması nedir sorusunun cevabını merak ediyor. Biz ise bu soruya en iyi şekilde yanıt veriyoruz. İnsanlara en iyi güvenlik kameralarını sağlamak ve sistemlerini kurmak için her türlü yeni teknolojiyi sizlere sunuyoruz. İnsanların güvenlik kamerası taktırdıkları zaman gerçekten iyi bir firmadan hizmet almış olduklarını hissetmeleri için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz.

Bu anlamda güvenlik kamerası ihtiyaçlarınız olduğu zaman bizleri tercih ederek ülkemizdeki güvenlik kamerası sektöründeki en iyi hizmeti alabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken ise bizleri aramak ya da ofislerimizi ziyaret etmek. Sizlere en iyi şekilde yardımcı olarak binanıza güvenlik kamerası döşenmesini sağlayacağız. Bizlere internet sitemiz üzerinden ulaşabilir ve hakkımızda daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Güvenlik Kamerası Nedir

Güvenlik Kamerası Nasıl Çalışır?

Sıkça sorulan sorulardan birisi de güvenlik kamerası nasıl çalışır sorusudur. Herkes güvenlik kameralarının nasıl çalıştığını merak ediyor.

Kapalı devre güvenlik Kamera (cctv) sistemi bünyesinde yer alan IP güvenlik kameralarındaki sensörler ile birlikte kaydetmiş olduğu videoları dijital dataya çevirerek ağ üzerinden gereken mekâna iletirler. Güvenlik kamerası ağ üstünden görüntüleri iletmekle kalmaz aynı zamanda da uzaktan bağlantı ile videolara ulaşılma işlemlerini yapar. Kendisine ait olan IP numaraları mevcut olan IP kamera sistemi, barındırdıkları programlar ile neredeyse bir web sunucusu gibi hareket göstererek görüntü depolanması, programlanma, hareket algılanması ve alarm idaresi gibi pek çok faktörü de sağlar.

IP güvenlik kameraların çalışıyor olması için bir ağ bağlantısı ile kurulumunun yapılması gerekiyor. Bu şekilde de görüntüleme gibi video kaydetme ve uzaktan erişme sağlanması mümkün olacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!