Merkez Bankası Başkanlığı'na Hafize Gaye Erkan Atandı
Merkez Bankası Başkanlığı'na Hafize Gaye Erkan Atandı

Merkez Bankası Başkanlığı’na Hafize Gaye Erkan Atandı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Merkez Bankası’nın yeni başkanı sonunda belli oldu. Cumhurbaşkanı kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı ve Hafize Gaye Erkan’ın Merkez Bankası Başkanı olarak atandığı duyuruldu. 41 yaşındaki Erkan, kurumun en genç ve tarihindeki ilk kadın başkanı oldu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası’nın (MB) yeni başkanlığı için ABD’de finans alanında üst düzey yönetici olarak çalışan Hafize Gaye Erkan’ı istediği biliniyordu.

Beklenen atama gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararda, Hafize Gaye Erkan’ın Merkez Bankası Başkanı olarak atandığı ilan edildi.

Merkez Bankası Başkanlığı'na Hafize Gaye Erkan Atandı
Merkez Bankası Başkanlığı’na Hafize Gaye Erkan Atandı

Hafize Gaye Erkan Kimdir?

Hafize Gaye Erkan, Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra ABD’de Princeton Üniversitesi’nde Finansal Mühendislik alanında doktora derecesi aldı. Uzun yıllar ABD’nin önde gelen yatırım bankalarından Goldman Sachs’ta çalışan Erkan’ın adı son olarak First Republic Bank krizi ile yeniden gündeme geldi. Erkan, Aralık 2021’e kadar çalıştığı banka, ABD’deki banka krizinin en dikkat çeken kuruluşlarından biri oldu.

Hafize Gaye Erkan, First Republic Bank’ta yaklaşık sekiz yıl süresince İcra Kurulu Eş Başkanı, Başkan, Yönetim Kurulu Üyesi, Baş Yatırım Sorumlusu, Baş Mevduat Sorumlusu ve Eş Risk Sorumlusu gibi görevlerde bulundu.

Mart 2022’de Fortune 500 şirketi Marsh McLennan’ın Yönetim Kurulu’na katılan Erkan, 2019’dan 2021’e kadar Tiffany & Co. Yönetim Kurulu’nda görev yaptı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!