featured

Harry Potter Hakkında Az Bilinen Enteresan Bilgiler

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Harry Potter hakkında enteresan ve az bilinen birçok bilgi paylaşılmaktadır. Bir dönem hepimizin Hogwarts mektubu beklememizi sağlayacak kadar hayatımıza giren herkesin izlediği film-kitap serisi bu yapıt çok enteresan bilgiler içeriyor. Peki, yıllardır okuyup izlediğimiz bu seri hakkında neleri biliyoruz? Emin olun bu seri bildiğinizden çok daha alt konuya ve birçok göndermeye sahip.

YouTube video

Ne kadar çok fanı olsak da serinin yazarı Rowling sayesinde hep bilmediğimiz şeyler gün yüzüne çıkıyor. Bu büyülü dünyayı daha yakından tanımak ve birçok şeyde fikir sahibi olmak istiyorsanız listemize başlayalım. Emin olun bu bilgiler sizi çok şaşırtacak.

1- Harry Potter ve Hermonie Birlikte mi Olmalıydı?

Çoğu kişi Hermonie ve Ron birlikteliğinden memnun fakat Harry ve Hermonie’nin beraber olmasını isteyenler de bir hayli fazla. Rowling’in seri bittikten sonra yaptığı bir açıklamada şöyle demiştir;

“Tamamen kişisel sebeplerden Ron ve Hermonie’yi beraber yaptım. Daha sonra Ölüm Yadigârlarını yazarken çadır sahnesinde acaba Harry ve Hermonie beraber olsa daha mı iyi olurdu diye düşündüm. Her şeyi değiştirip ikisini birlikte yapmalıydım.”

2- Harry Potter’ın Dublörü Felç Kaldı

Harry Potter ve Ölüm Yadigarları çekimleri sırasında Potter’ın dublörü David Holmes zorlu çekimler sırasında felç kaldı. İlk filmden itibaren Daniel Radcliffe’in dublörlüğünü yapan 25 yaşındaki Holmes,  çekimler sırasında boynu kırılarak hastaneye kaldırıldı. Kısa bir süre sonra iyileşeceği açıklansa da dublör Holmes’un belden aşağısı felç kaldı.

3- Nicholas Flamel Karakteri Gerçek

Felsefe Taşı kitabında adı geçen hem ünlü bir simyacı ve büyücü olan hem de Felsefe Taşı’nı bulan kişi olarak anlatılan karakter gerçekten de var. 14’üncü yüzyılın Paris’inde yaşayan ve yazar olan Flamel aynı zamanda varlıklı bir soyluydu.

Ölümünün ardından çeşitli deneyler yaptığı, simyacı olduğu ortaya çıkmıştı. Ve kendine her şeyi altına çeviren mistik bir taş yaptığı dedikoduları çıkmıştı. Oldukça dikkat çeken ve gizemlerle dolu olan Flamel, Dan Brown’un Da Vinci Şifresi adlı eserinde de ön plana çıkmakta.

4- Dumbledore Eşcinseldi

Bu durum Harry Potter film ve kitaplarında açıkça geçmese de Rowling’in açıklamalarından ve kitapta geçen bazı cümleler aslında bu durumu bizlere anlatıyordu. Dumbledore, eskiden en yakın arkadaşı olan fakat daha sonradan ezeli düşmanı haline gelen bir zamanların en karanlık büyücüsü Grindel wald’a aşıktı.

5- Dumbledore’un En Büyük Hayali

Felsefe Taşı filminde geçen Kelid Aynasını hatırlarsınız. Harry’nin bulduğu ve baktığında ailesiyle hep birlikte olduğunu gördüğü bu ayna, kişinin en büyük hayalini, arzularını ve isteklerini gösteriyor. Dumbledore, aynaya baktığında sadece bir çift çorap gördüğünü söylemişti.

https://www.youtube.com/watch?v=yeYYIG7MPac

Dumbledore’un aslında ne gördüğüyle ilgili birçok fikir var. Ancak aslında Dumbledore, tıpkı Harry gibi ailesiyle birlikte, onların sağlıklı ve hayatta olduklarını görmüştü.

6- Ron Weasley Neredeyse Ölüyormuş

Rowling, hikâyeye başlarken Ron, Hermonie ve Harry üçlüsünden kimseyi öldürmeyeceğine dair kendisine söz vermiş. Ancak son kitabı Ölüm Yadigârlarını yazarken oldukça bunalımda ve depresyonda olduğu bir dönem Ron’u öldürmeye ciddi ciddi uzun bir süre düşünmüş. Aynı zamanda Arthur Wasley’i de öldürmeyi planlamış fakat serinin en iyi babalarından biri olduğu için bundan da son anda vazgeçmiş.

YouTube video

Rowling’e göre savaşların en yıkıcı yönü her zaman geride kalan çocuklar olmuş. Serinin başında, ilk savaşta geriye kalan çocuk Harry Potter olduğu için yine son savaşta savaşların bu yönünü göstermek istemiş. Bunun adına Lupin ve Tonks’u öldürmüş.

7- Azkaban’nın Karanlık Geçmişi

https://www.youtube.com/watch?v=tCjSyy_OjZ4

Korkunç bir hapishane olarak bildiğimiz Azkaban, ondan önce karanlık bir büyücüye aitmiş. Ne Muggle haritalarında ne de Büyücülerin haritalarında yer almayan oldukça gizli bir yermiş. Bu büyücü, Muggle denizcileri yakalayıp onlara çeşitli işkenceler uygularmış. Karanlık büyücünün ölümünden sonra Azkaban’ı koruyan büyüler de ortadan kalkmış. Sihir Bakanlığı tarafından keşfedilen Azkaban daha sonra hapishane olarak kullanılmış.

8- Dumbledore’un İsminin Anlamı

Dumbledore gibi güçlü bir büyücünün ismi eski İngilizcedeki ‘bumblebee’ kelimesinden yani ‘yaban arısı’ kelimesinden geliyor. Rowling bu ismi özellikle seçmiş çünkü İngilizcede kullanılan ‘bumblearound’ terimi ‘etrafta rastgele, dikkatsizce gezmek anlamına gelmektedir. J.K. Rowling,Dumbledore’u yaratırken onun Hogwarts koridorlarında gezip dolaştığını hayal ederek bu ismi seçmiştir.

9- Quidditch Nasıl Yazıldı?

Filmde maç sahnelerini severek izlediğimiz Quidditch, Rowling tarafından erkek arkadaşından ayrıldıktan sonra kaleme alındı. Quidditch’in Amerikan futboluna benzediğini hepimiz fark etmişizdir. Bu spor hakkında oldukça detaylı düşünen Rowling, bu spora 700 farklı faul ekledi.

10- Dolores Umbridge Karakteri Nasıl Ortaya Çıktı?

https://www.youtube.com/watch?v=9fx7HPA65bU

Hepimizin büyük bir nefretle izlediği oldukça itici ve gıcık, izlerken aşırı sinirlendiğimiz Umbridge’in annesi bir muggle kardeşi ise bir koftidir. Ailesinin öğrenilmesinden oldukça korkan ve onları sır gibi saklayan biridir. Bu karakter gerçek bir öğretmenden ilham alınarak yazıldı. Yani Rowling’in dediklerine göre böyle bir karakter gerçek hayatta da var.

Harry Potter evreni bunlar gibi birçok farklı onlarca bilgiyi saklamaya devam ediyor. Kimi noktaları hayranlar yakalasa da pek çok kısmını kitabın yazarı olan J.K Rowling kendi Twitter hesabından duyuruyor.

YouTube video

Sinema dünyasının en sevilen filmi olan Harry potter serisi hakkında bilmeniz gerekenler ile ilgili yazımız burada sona eriyor. Sizler de harry ile ilgili bir şeyler biliyor iseniz yorumlarda bahsedebilirsiniz. Ruh emiciler, severus snape, hermione, emma watson ve diğer tüm oyuncularr ve karakterler hakkında bildiklerinizi yazabilirsiniz. Sizler için yazdığımız diğer yazıları okumak için ana sayfaya dönebilirsiniz.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!