featured

İçi Görünen Umumi Tuvaletler Tokyo da Hizmete Açıldı! Çok Rağbet Görüyor!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şeffaf, içi görünen tuvaletleri kullanmak ister miydiniz? Ünlü ve ödüllü mimar Shigeru Ban’ın tasarladığı bu tuvaletler, vakıf tarafından da onay alınca, şehrin bazı bölgelerinde kullanılmaya başladı. 

Mühendislik Harikası

İçi görünen tuvaletler he ne kadar sıradan şeffaf bir camdan yapılmış gibi görünse de aslında mühendislik harikası. Akıllı camlar kullanılarak yapılan şeffaf tuvalet, içeri de biri olunca camlarını mat ve ışık geçirmez bir hal alıyor. Hal böyle olunca da dışarıdan merak uyandıran bu tuvalet içeri girdiğiniz anda mühendislik harikası olduğunu size kanıtlıyor.  Vakıf bu tuvaletleri oldukça merak uyandırıcı olmasının yanı sıra yenilik sunan ve pratik amaçlara hizmet eden noktalar olarak tanıttı. 

Özellikle parklara yapılan bu şeffaf tuvaletlerin amacı öncelik olarak içerisinin temiz olup olmadığını kullanıcıların daha içeri girmeden anlayabilmesi. Bir diğer amacı ise, içeride herhangi birinin beklemediğinden emin olarak güvenle içeri girmeniz. Yüksek teknoloji ile donatılan tuvalet, içeri girip kapıyı kitlemeniz dahilinde camlarını mat camlara dönüştürerek içerinin görülmesini engelliyor. Aynı zamanda bu tuvaletler geceleri adeta bir fener görevi görerek görsel şölen yaratıyor. 

Projeye onay veren vakıf, Japonya tuvaletlerinin hijyenik olarak ünlü olmuş omasına rağmen umumi yerlerin “pis, kokulu ve korkutucu” olarak düşünüldüğünü söyleyerek içi görünen tuvaletin bu algıyı yıkacağını da belirtiyor. 

Bu projenin devam edeceğini söyleyen vakıf, bu 5 bölgenin dışında Şibuya da 17 bölgeye daha içi görünen tuvalet yapacaklarını duyurdu. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!