featured

İnek Kanından Çorba Yapıp İçiyorlar!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Venezuela‘da inek kanından çorba yapıp içiyorlar. Venezuela’da yaşanan ekonomik kriz ve koronavirüs salgınıyla da yürürlüğe giren yasaklarla birlikte halkın çok zor günler geçirdikleri bildirildi. Venezuela’nın batısında bulunan San Cristobal kentinde yaşayan insanların bedava buldukları ve protein kaynağı olan sığır kanından alabilmek için mezbahalar önünde kuyruklar oluşturdukları görüldü.

Normalde Venezuela’da sığır kanı And Dağları ve Kolombiya bölgesinde yapılan geleneksel bir çorba olan Pichon çorbasında kullanılan malzeme olarak biliniyor. Koronavirüs nedeniyle yaşanan krizle birlikte tek protein kaynağı olarak görülen sığır kanına başvuran kişilerin sayısı ise iyice arttı.

Sığır Kanı İçin Sıraya Giriyorlar!

Güney Amerika’da bir kilo et, asgari ücretin iki katı olarak satılıyor. Ülkede kavukları sıyrılan mango ağaçlarından sonra ve alınan salgın önlemleriyle birlikte yaşanan işsizliğin çoğalmasıyla da sığır kanı tüketimini arttı. Tüketimin artması ise fakirliğin bir göstergesi olarak görüldü.

Venezuela’da Alternatif Yiyecek İnek Kanı?

Venezuela’da koronavirüs vaka sayısı ise düşük oranlarda ve ülke genelinde görülen korona virüs vakası 455 kişi olarak açıklanırken, 10 kişinin de koronavirüs nedeniyle öldüğü belirtildi. Açıklanan verilere rağmen ülke genelinde koronavirüs rakamının çok yüksek olduğu düşünülüyor. Çünkü, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro tarafından ülke genelinde acil durum ilan edilmesi ise koronavirüs rakamının yüksek olduğu düşüncesini akıllara getiriyor.

Yasaklardan sonra devlet tarafından halka dağıtılan gıda paketlerinde de gecikmelerin yaşandığı bildirildi. Normal şartlarda ayda bir kez dağıtılan gıda paketlerinin başkent dışındaki diğer şehirlere ulaşmasının ise 7 ile 8 hafta arasında sürdüğü belirtiliyor. Bu nedenle de Venezuela halkının alternatif yiyecek olarak gördükleri inek kanından almak için kuyruklar oluşturdukları ve aç kalmamak için artık günde en az 30 ile 40 kişinin mezbahaneye gittikleri söyleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!