isikli-reklam-tabelasi

Işıklı Reklam Tabelası Nedir? 2023 Işıklı Reklam Tabelası Fiyatları

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Işıklı reklam tabelası genel olarak işletmelerin giriş kısmında bulunup belirli bir dizayna sahiptir. Aynı zamanda belirli teknik özellikleri de içinde barındırır. Yapılışında farklı ışık türleri kullanılır. Işıklı reklam tabelası hazırlanırken mevsim şartlarına dayanan malzeme içeriği de çok önemlidir.

Işıklı Reklam Tabelası Nedir?

Işıklı reklam tabelası, çeşitli aydınlatma sistemleri kullanılarak yapılan tabela çeşididir.  İş ve ofis ortamlarında  genellikle görsel reklam amaçlı kullanılan ürünlerdir. Özellikle yazıların ve logoların her türlü ortamda okunduğu bir sistemdir. Hem ön,  hem arka yüzünde ışığı geçiren, folyo ya da vinil gibi baskıların kullanıldığı, farklı kullanım alanları olan araçlardır.

isikli-reklam-tabelasi

Işıklı Reklam Tabelası Nasıl Hazırlanır ?

Işıklı reklam tabelası çeşitli malzemelerden üretilerek hazırlanır. Pleksi, alüminyum, forex, polikarbon gibi malzemeler kullanılarak yapılır.  Hazırlanmasında tabela ölçüsü kadar ışık materyalinin yoğunluğu da çok önemlidir. Mevsim şartlarına uygun olarak üretilmelidir. Özellikle yağmur almaması için izolasyonu iyi olmalıdır. Aynı zamanda montaj ve grafik çalışması da başarılı olmalıdır.

Işıklı Reklam Tabelası Modelleri  Neler?

Işıklı reklam tabelası, aydınlatma sistemi, kullanılan malzeme ve ebatlarına göre birçok modelden oluşur. Bunlardan en çok az aydınlatma sistemi üzerine olanlar tercih edilmektedir.

Neon Işıklı Reklam Tabelası

Tabelası Özel  üretilmiş ateşte ısıtılarak şekil alabilen, küçük cam borular kullanılarak tasarlanan  bir reklam türüdür. Bu görseller çok iddialı ve kendini gösteren, estetik yapıda, göz alıcı renklerle üretilen  reklam mecralarıdır.

isikli-reklam-tabelasi
Işıklı Reklam Tabelası

LED Işıklı Tabela

LED tabelalar standart tabelalara göre daha etkili ve dikkat çekici reklam araçlarıdır. Sabit olabildiği gibi kayan yazı olarak da tasarımı yapılan bu tabelalar gündüz ve gece rahatlıkla görünür haldedir. LED tabelalar her ortamda  kullanılabilir.

Floresan Tabela

Dijital baskı yöntemi ile vinilin, profil şasaya dört bir yandan gerilerek , daha önceden hazırlanmış olan ve içerisinde aydınlatma düzeneği bulunan alüminyum kasa üzerine kapatılmasıyla elde edilen tabela modelidir. Diğer ürünlere göre daha az enerji tüketir.

Dıştan Işıklandırmalı Tabela

Görselliği artırmak amacıyla yapılışında farklı ışık türleri kullanılarak üretilen tabela modelidir. Dış mekanlarda, bina girişlerinde, çatılarda ve iç mekânlarda kullanılır. Mevsime uygun dayanıklı ve kaliteli malzeme ile daha uzun süre kullanılabilir.

Işıklı Reklam Tabelası Nerelerde Kullanılır?

Kullanım alanları oldukça geniştir. Açık alanlarda, şehirlerarası yollarda, cadde kenarlarında, uzaktan görülebilecek yerlerde, büyük araç yüzeyinde, ama en çok petrol istasyonu ve outlet centrede kullanılmaktadır.

Işıklı Tabela Tir Kullanımı

Diğer bir deyişle kamyon arkası ışıklı tabelalar UV ışınlarına dayanıklı olarak üretilir. Genellikle 12  volt veya 24 volt gibi araç modelinin  voltaj çıkışına uygun besleme değerini taşırlar. Bu tabelalar yön oku gibi trafik işareti seçiminde sağ ve sol ok olmak üzere  ikili takım halinde satılır.

Efes Işıklı Tabela

Işıklı tabelanın amacı görselliğiyle dikkat çekmektir. Eğer bir işletmeniz varsa, algıları açıcı hale getirip daha çok müşteri toplayabilirsiniz. En çok satılan ürüne göre tabela oluşturup siz de kendi ürün reklamınızı yapabilirsiniz.

isikli-reklam-tabelasi

Işıklı Reklam Tabelası Avantajları Neler?

Tercih edilecek ışıklı tabela, müşterilerin ilgisini çekmek için kullanılır. Bundan kaynaklı olarak, hangi sektörde hizmet veriyorsanız , müşterilerin reklamınızı en iyi şekilde görmesi ve ilgisini çekebilmesi amacıyla tasarım doğru tercih edilmelidir. Böylelikle de kullanılan tabela, firma reklamınızı en iyi şekilde yaparken, müşterilerin sizi tercih etmesinde de bir etki oluşturacaktır.

Işıklı Reklam Tabelası Hazırlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler?

İlk olarak ışıklı tabela nerede kullanılacaksa oranın analizini yapmak ve ona uygun seçim yapmak gereklidir. Ölçülerin alanında uzman kişilerce alınıp, sektöre uygun  tasarıma sahip olması lazım. Renk tonları tercih edilerek, kaliteli  görünüm sağlanması üzere uygun baskı ve yazı tipleri tercih edilir. Uzun ömürlü olması için hava şartlarına uygun kalitede olmalıdır.

Sahibinden Işıklı  Reklam Tabelası Bulmak Mümkün mü?

Çoğu üründe olduğu gibi bu sitede çeşitli elektronik ürünleri,  özellikleri ve fiyatına uygun olarak bulabilirsiniz. Işıklı, ışıksız , ucuz , pahalı vs.  siteye girdiğinizde sıralayıp,  aradığınıza kolayca ulaşabilirsiniz.

isikli-reklam-tabelasi

2023 Işıklı Reklam Tabelası Fiyatı Nedir?

Bu fiyat günümüzde tek ya da çift taraflı olmak üzere 1 ile 9 bin tl arasında değişmektedir. Anlayacağınız üzere tek taraflı ise  fiyat düşecek çift taraflı ise artacaktır. Aynı zamanda tabela boyutu, kullanılan malzeme  ve özelliğine göre fiyat artacaktır.

Ucuz Tabela

Sac tabela diye de bilinir. Malzeme olarak sac kullanımı ile bu ismi almıştır. Genellikle tek ayak, iki ayaklı veya daha fazla ayak üzerine tasarlanır ve monte edilir. Işıklandırma ihtiyacı  doğurmadıkları için fiyatları daha uygundur.

Editörün Seçtikleri

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!