featured

Isıtıcı Kablo Nedir? Isıtıcı Kablo Nerelerde Kullanılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Isıtıcı kablo bir diğer adıyla rezistanslı kablolar, endüstriyel ve yapısal alanlarda kullanılmak üzere üretilmişlerdir. Farklı farklı alanlarda etkili kullanım imkanları sunan bu kablolar, enerji ile birlikte kendilerini ısıtmaktadırlar. Bu sistem parçaları, küresel endüstride Heat trace Cable olarak tanınır ve ifade edilir.

Rezistanslı Kablo Faydaları Nelerdir? Kullanım Alanları Nedir?

Rezistanslı kablolar özellikleri gereği donma risklerinin olduğu alanlarda sıklıkla tercih edilir. Endüstriyel alanlarda ısıtma görevini üstlenirken yapısal alanda trafiğin yoğun olduğu yollarda buzlanma riskini ortadan kaldırmaktadır.

Bu kabloların kullanımından önce tesislerde su buharı sistemi ile donmaların önüne geçilmeye çalışılırdı. Fakat teknolojinin ve ihtiyaçların artması insanları yeni ve gelişmiş sistemlere yönlendirmeye başladı. Bu arayış neticesinde rezistanslı kabloların ısıtma sistemlerinde kullanımı her geçen gün artmaya başladı. Hem bu şekilde bir ısıtma sistemi kullanmak daha güvenilir ve aynı zamanda uzun ömürlüdür.

YouTube video

Uzun ömürlü ve güvenilir olması hem iş kalitesi açısından hem de maliyet açısından da işletmelere fayda sağlamaktadır. Sistemlerin bakıma ihtiyaç duymaması da bir artı yön olarak hanesine yazılmaktadır. Bu sayede giderlerde de büyük düşüşler görülmektedir.

Rezistanslı Kablolar Nerelerde Kullanılır?

Kullanımı ve takibi kolay olan bu kablo sisteminin kullanım alanları oldukça geniştir. Donmadan korunmak istenen alanların hemen hemen hepsine bu kablo sistemi döşenmektedir. Endüstriyel sektörlerde, üretim süreci sırasında kullanılan makinelerin sistemlerinde sıklıkla ısıtıcı kablo kullanılmaktadır. Ayrıca bu süreç sırasında donmaların önüne geçme konusunda etkili çözümler sunar.

Yapısal alanlarda ise farkında olmasak da birçok kullanım alanı vardır. Bu alanlar arasında en önemlilerden birisi yollardır. Asfalt yolların buzlanmasını ortadan kaldırmak ev kaza oranları düşürmek adına asfalt altı bu kablo sistemi ile döşenmektedir. Enerji ile beraber ısınan kablolar soğuk kış günlerinde asfaltı sıcak tutarak buzlanma ve donma riskini ortadan kaldırmaktadır.

YouTube video

Sadece araçlar için değil yayalar için de yollarda önemli görevler üstlenirler. Yaya geçişlerin bol olduğu kaldırım, yürüyüş yolu ve rampalarda bu sistem büyük fayda sağlamaktadır. Asfaltı sıcak tutan bu kablolar kaygan ve buzlu zemin olasılığını ortadan kaldırmaktadır.

Endüstriyel Alanda Isıtıcı Kablo Çözümleri İçin Form Mühendislik Doğru Seçim Olacaktır

Bahsettiğimiz bu faydaların sağlanabilmesi için kaliteli malzeme ve kaliteli işçilik oldukça önemlidir. Gerçek bir mühendislik çalışması gerektiren ısıtıcı kablo sistemleri Türkiye’de Form Mühendislik tarafından titiz bir çalışma ile yürütülmektedir. Sizler de bu sistemi kullanmak isterseniz linke tıklayarak ürünlerine göz atabilirsiniz.

Form Mühendislik İletişim: formmuhendislik.com 

Yol Tarifi için Tıklayın

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!